HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Tip van de maand

November

Iedereen die bij HiFi Klubben werkt is totaal bezeten van goed geluid, en die passie willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen. Elke maand vragen we een van hen daarom om wat meer vertellen over een bepaalde installatie.

Bastian Bjerke is 23 jaar oud en werkt fulltime bij onze winkel in CC Vest in Oslo. Hij studeert aan de BI Norwegian Business School en is gek op goed geluid. Bastian heeft een paar compacte stand-mount luidsprekers van DALI gecombineerd met een analoge Denon-versterker.

‘Deze installatie ziet er goed uit en klinkt geweldig. De analoge Denon-versterker haalt het beste uit de DALI RUBICON 2’s naar voren. Het geluid uit deze luidsprekers is warm en prettig om te horen, maar ook helder en gedetailleerd. Daarnaast heeft hij een indrukwekkend stereobeeld, veel beter dan digitale versterkers, die soms wat vlak en smal kunnen klinken’, zegt Bastian. ‘Door de luidsprekers op hun originele standaard te zetten, weet je zeker dat je muziek perfect op luisterhoogte zit.’

De versterker op zich is een beetje ouderwets, maar alles is erop gericht om hem zo goed mogelijk te laten klinken. Als je muziek wilt streamen vanaf je smartphone of Spotify, dan adviseert Bastian je om een muziekstreamer van Bluesound aan te sluiten. Dan krijg je het gemak van draadloze streamen én het schitterende geluid van een analoge versterker.

Hij kiest drie nummers uit om te laten horen hoe goed zijn installatie klinkt. Het eerste is London Grammar met Hey Now. ‘De installatie geeft dit nummer perfect weer. De baslijn en vocalen zijn zo strak en nauwkeurig; dat heb ik nog niet eerder meegemaakt bij een installatie in deze prijsklasse. Het is echt indrukwekkend om te horen!’

Het tweede nummer is Chris Jones met Roadhouse & Automobiles. De vocalen in dit nummer klinken echt fantastisch. Ze zijn wat bassig, maar absoluut niet dof of onduidelijk. De akoestische gitaar is ook heel realistisch, het klinkt alsof hij zich in dezelfde kamer bevindt.

Het laatste nummer is Carl Louis & Ary met Human Again. Het is een elektronisch nummer met veel bas. De installatie geeft de bas heel diep en nauwkeurig weer, en het is moeilijk te geloven dat er geen subwoofer is aangesloten. Naast de stem van Ary, die heel mooi is om naar te luisteren, hoor je een detaillering en dynamiek die je niet hoort bij een paar goedkope luidsprekers. Maar met de RUBICON 2 komen ze heel goed naar voren.

‘Dit is gewoon een ontzettend coole installatie met een massief, maar gedetailleerd geluidsbeeld’, zegt Bastian.

We maken gebruik van koekjes, ook wel cookies, zodat je online kunt winkelen. We gebruiken ze ook om uit te vinden hoe onze website wordt gebruikt, zodat we onze site verder kunnen verbeteren. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Lees meer over cookies hier