Skip to content

DAB, FM, internet
Welke radio moet ik kiezen?

Met een tafelradio luister je eenvoudig naar muziek, nieuws en andere interessante radio-uitzendingen. Bij HiFi Klubben vind je tafelradio’s met DAB, FM, internetradio en streaming, of je kunt ze gebruiken als draadloze luidspreker en streamen via Bluetooth.

Een moderne tafelradio kan veel meer dan de klassieke FM-transistorradio’s die je waarschijnlijk nog wel kent van je ouders of grootouders. Digital Radio (DAB+, zoals het officieel heet), internetradio en Bluetooth bieden veel nieuwe mogelijkheden. En FM is nog altijd heel populair – maar verdwijnt misschien binnenkort.

De Bluetooth-functie is ook heel slim, want zo kun je de tafelradio gebruiken als een gewone Bluetooth-luidspreker. En dus kun je draadloos muziek afspelen, gewoon met je smartphone, en dan krijg je de rest van de radio er gratis bij!

FM – oude, vertrouwde analoge radio

Iedereen weet wat FM-radio is. Hier vind je de grote, landelijke zenders, maar ook allerlei lokale zenders die komen en gaan, met en zonder reclame. De meeste auto’s hebben nog wel een FM-radio. Alle Argon-radio’s met FM hebben ook DAB+ of internetradio – en soms allebei. Een slimme en betaalbare keuze is het basismodel, de RADIO1, die alles heeft wat je nodig hebt, en daarbij ook nog eens erg goed klinkt.

DAB+ – gebruiksvriendelijke digitale radio zonder ruis

DAB – Digital Audio Broadcasting – staat voor glasheldere radio zonder ruis. Deze techniek wordt in Nederland ook wel Digital Radio genoemd. Net zoals FM-radio ontvang je DAB+ gewoon uit de ether. De Argon-radio’s gebruiken daarvoor dezelfde uitschuifbare antenne die ook voor FM gebruikt wordt. Met DAB+ kun je luisteren naar alle grote landelijke zenders en steeds meer nieuwe en gespecialiseerde zenders met muziek, nieuws, sport, cultuur en ga zo maar door. Met Digital Radio kun je luisteren naar wat jij wilt – 24 uur per dag! Met DAB+ zoek je naar zenders op naam, en niet op frequentie, die je toch altijd weer vergeet – erg handig! En als de muziek speelt, krijg je op de display informatie te zien over de artiest, het nummer enz.

De RADIO2 is een mooie en compacte DAB/FM-radio die in tegenstelling tot het basismodel ook geleverd wordt met een witte finish. Of je kiest voor de wat grotere RADIO3 met extra massief geluid en geïntegreerde stereoluidsprekers. En deze twee modellen zijn ook nog eens voorzien van Bluetooth-streaming.

Let op: Alle DAB-radio’s van HiFi Klubben ondersteunen Digital Radio+.

Internetradio – eindeloos entertainment

Het internet zit barstensvol radiozenders – meer dan 20.000 om precies te zijn, van over de hele wereld. Hier vind je zenders in ieder genre en in elke taal. Dus of je nou gek bent op Oostenrijkse kerstliedjes, Oekraïense folkpunk, Koreaanse dancepop of een andere niche, je vindt altijd iets dat bij jou past.

De Argon RADIO2i is een compacte, maar uitgebreide tafelradio met internetradio, Digital Radio, FM en Spotify Connect. Met de Spotify-app op je smartphone of tablet kun je meer dan 40 miljoen nummers beluisteren op deze radio. Meer muziek dan je in je hele leven – en in het volgende – kunt beluisteren! Net als bij onze DAB/FM-modellen heeft Argon ook een internetradio voor iedereen die een wat massiever geluid en stereo wil: de RADIO3i.

En ook al heeft internetradio veel voordelen, je hebt er een draadloos netwerk (Wi-Fi) voor nodig, anders werkt het niet. Dit betekent ook dat je het moet installeren en dat het even kan duren voordat de radio het netwerk heeft ‘gevonden’. Maar als je ook DAB+ en FM hebt, hoef je hier geen rekening mee te houden. Je voert gewoon je favoriete zenders in, net als bij gewone radiozenders, en plukt de rest van het internet. Alles kan, en wat je wilt, bepaal je helemaal zelf.

Ook voor je installatie en mobiel

Natuurlijk hebben alle tafelradio’s van Argon ook een audio-uitgang, zodat je de radio kunt aansluiten op je vaste installatie en kunt genieten van echt stereogeluid. Maar als je deze oplossing wat omslachtig vindt, hebben we een kleine, zwarte box ontwikkeld die heel eenvoudig en onopvallend precies hetzelfde doet. De DAB Adapter3 is een betaalbare oplossing voor DAB-radio’s, en met de Stream3 krijg je DAB, FM, internetradio, Spotify Connect en Bluetooth. Eigenlijk zoals een echte en uitgebreide tafelradio, maar dan in een supercompact formaat voor bij je installatie.

Verder heeft de tafelradio ook een mini-jack-ingang, zodat je hem bovendien als luidspreker voor bijvoorbeeld je smartphone of tablet kunt gebruiken, ook zonder Bluetooth en Wi-Fi. Dat kan heel handig zijn, bijvoorbeeld als je hem mee wilt nemen op vakantie of naar de camping.