Skip to content

Garantie & reparatie

HiFi Klubben heeft een eigen technische dienst voor reparaties, en jarenlange ervaring met onze producten. Daarom kunnen wij reparaties aan je apparatuur snel en correct uitvoeren

Garantie:

Het is altijd vervelend als een apparaat defect raakt. Het wordt nog vervelender als er reparatiekosten aan verbonden zijn om het op te lossen.

De wet stelt dat je recht hebt op een product van goede kwaliteit. Daarom, zolang het defect niet door jezelf veroorzaakt is (laten vallen, bijvoorbeeld), heb je in principe altijd minimaal 2 jaar garantie. Daarbuiten geldt wat je redelijkerwijs mag verwachten van het product. Omdat dit per soort product of apparaat nogal kan verschillen, is het moeilijk een exacte garantieperiode te geven na de eerste twee jaar.

Binnen de garantietermijn wordt het artikel kosteloos hersteld of vervangen voor hetzelfde of een gelijkwaardig product als herstel niet mogelijk is. Ook worden geen vervoerskosten gerekend wanneer garantie van toepassing is

Als je lid bent van de HiFi Klubben klantenclub, geniet je van een garantietermijn van 5 jaar op je aanschaf. Deze extra garantie doet niks af aan de wettelijke rechten. 5 jaar zekerheid dus, en dat terwijl het lidmaatschap helemaal gratis is.

Lees hier meer over de HiFi Klubben Klantenclub

Reparatie:

Het is natuurlijk vervelend als het product dat je bij ons gekocht hebt defect raakt of dat er iets aan de hand is waardoor het product niet goed functioneert. Neem daarom altijd contact op met onze klantenservice voordat je een apparaat naar ons opstuurt. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van onze winkels. Vaak is het probleem eenvoudig op te lossen zonder dat het product opgestuurd hoeft te worden voor reparatie. Houd in ieder geval je aankoopbon bij de hand.

Als blijkt dat het product zelf defect is, gaan we ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Onze klantenservice adviseert je hoe je het product het beste kunt versturen als je de originele verpakking niet meer hebt en waar naartoe. In de winkel nemen we het defecte product in ontvangst en zorgen voor een snelle afwikkeling. De klantenservice of de mensen in de winkel leggen je uit hoe lang de reparatie waarschijnlijk gaat duren en of er eventuele kosten zijn.

Als het product opgestuurd dient te worden doe dit dan bij voorkeur in de originele verpakking. Stuur bij het te repareren apparaat altijd het aankoopbewijs mee (bij voorkeur een kopie) en een nauwkeurige omschrijving van de klacht. Verzendkosten voor het versturen van apparatuur naar het servicecenter komen voor rekening van de afzender. Uiteraard betaalt HiFi Klubben de retourzending bij garantiereparaties. 

Let op! Als je gebruik maakt van het antwoordnummer is de retourzending niet verzekerd. Als je het prettig vindt om je verzending toch te verzekeren, ben je zelf verantwoordelijk voor de gemaakte kosten.

Voorwaarden voor garantiereparaties:

  • Wij hanteren de wettelijke regeling ten aanzien van Consumentenkoop voor geldige claims bij normaal gebruik en onderhoud.
  • De garantie geldt niet voor normale slijtage.
  • Garantiereparaties moeten door ons zelf worden uitgevoerd of door een door ons geautoriseerd servicecentrum.

Reparatiekosten:

Op voorhand is het vaak moeilijk te zeggen hoe hoog de reparatiekosten van een product buiten de garantie zullen zijn. Daarom is het mogelijk om een reparatie onderzoek te laten doen in een van onze winkels. Voor het vaste bedrag van € 65,- wordt nagekeken wat er defect is en hoeveel het kost om het product te laten repareren. Als tijdens het onderzoek blijkt dat de kosten onder de € 160,- blijven, dan wordt het product meteen, zonder opgave gerepareerd. Komen de kosten hierboven dan wordt je gevraagd of je het product wilt laten repareren. 

Als je akkoord gaat met de prijsopgave dan worden de € 65,- van het reparatie onderzoek verrekend met het opgegeven bedrag.

Mocht je het teveel geld vinden om het product te laten repareren kun je het ongerepareerd terugkrijgen, of je kunt ervoor kiezen om er afstand van te doen. Wij zullen dan zorgen dat het defecte product op een verantwoorde manier afgevoerd wordt. 

Tip: Bewaar de dozen

Als je enigszins de mogelijkheid hebt raden wij je aan de originele verpakking van het artikel te bewaren. Als je het artikel later een keer moet versturen, dan ben je ervan verzekerd dat het niet kan krassen of op een andere manier beschadigd kan raken. Natuurlijk moet je ook de aankoopbon goed bewaren, maar niet bij de apparatuur (dit in geval van diefstal).