Skip to content

372 producten
RUBICON 8
DALI RUBICON 8
Vloerluidspreker
€ 4.998 / € 6.598 / Paar
RUBICON VOKAL
DALI RUBICON VOKAL
Middenluidspreker
€ 1.599 / € 2.099 / Stuk
Roam 2
Sonos Roam 2
Draadloze luidspreker met accu
€ 199 / Stuk

Luidsprekers

Ruime keuze van luidsprekers

Er zijn heel wat verschillende luidsprekers en luidsprekersystemen die je thuis een geweldige geluidservaring kunnen schenken. Maar wat komt er zoal kijken bij het kiezen van luidsprekers? Die vraag proberen we hier te beantwoorden, waarbij we ook de verschillende soorten van luidsprekers uitlichten.

Er leiden vele wegen naar een subliem geluid

Het maakt niet uit of je een volledig surround-geluid nodig hebt voor je homecinema, een geweldig geluid wilt voor je muziek of iets heel anders; ons aanbod van luidsprekers is zo ruim dat alles kan.

In onze brede selectie hifi-artikelen van hoogwaardige merken, vind je luidsprekers en speakersystemen in prachtige designs en een sterke focus op functionaliteit: van robuuste vloerstaande luidsprekers tot draadloze bluetooth-miniluidsprekers.

Onderaan deze pagina vind je de koppelingen die je rechtstreeks naar de verschillende categoriepagina’s leiden; handig als je op zoek bent naar een specifiek type luidspreker.

Zoek je een luidspreker voor je computer, pc, tv of iets anders? Wij hebben ongetwijfeld wat je nodig hebt. Bij ons kun je terecht voor zowel een solide SOUNDBOKS, die zelfs het wildste festival kan overleven, als de allerkleinste speaker, perfect voor wanneer je je telefoon niet rechtstreeks kunt koppelen in je auto bijvoorbeeld. Al onze luidsprekers voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen, zodat je gegarandeerd goede luidsprekers en een kraakhelder geluid krijgt, of je nu een van onze grotere of een van onze kleinere modellen kiest.

Vergeet niet na te denken over ...

Ben je op zoek naar een volledig luidsprekersysteem om van een volledig surround-sound te genieten in je woonkamer, of wil je eerder kleiner beginnen met een enkele of een set luidsprekers? In beide gevallen zijn er een aantal dingen die je vanaf het begin moet weten. Een audiosysteem aanschaffen betekent dat je wellicht een aanzienlijk bedrag gaat uitgeven, ongeacht wat je zoekt: zowel de aankoop van een enkele luidspreker als een complete installatie zal merkbaar zijn in je budget. Het loont de moeite om je van tevoren goed te informeren, zodat je er zeker van bent dat je de beste oplossing krijgt voor jouw specifieke behoeften.

De grootte van de ruimte

Bij de keuze van je nieuwe luidsprekers is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer waar je je systeem gaat installeren. De grootte van de ruimte is namelijk mede bepalend voor het type systeem. Kleine systemen hebben het gewoonweg moeilijk in grote ruimtes. In de meeste gevallen kan het geluid wel nog luid genoeg zijn, maar klinkt de bas afgevlakt. Daarom hebben grotere luidsprekers de voorkeur in grotere ruimtes.

Welke versterker of ontvanger heb je?

Een ander belangrijk punt dat je moet meenemen in je beslissing, is de combinatie van ontvanger en luidsprekers. Sommige luidsprekers gaan goed samen met bepaalde versterkers en ontvangers – en omgekeerd. Bezoek je lokale HiFi Klubben-winkel als je hulp nodig hebt om de juiste combinatie te vinden; wij weten alles over hoe je de verschillende luidsprekersystemen, versterkers en receivers kunt combineren.

Draadloos of bekabeld?

Afhankelijk van welke luidsprekers je kiest, kun je kiezen tussen draadloos of bekabeld. Kabels zijn vaak moeilijk te verbergen, vooral als je systeem verspreid is over de hele ruimte. Dit kan voor een rommelige aanblik in je kamer kan zorgen, en dan is de draadloze oplossing wellicht een beter idee. Maar als je slechts een enkele luidsprekerset hebt, kun je de kabel misschien gemakkelijk wegmoffelen en is een draadloze oplossing niet echt nodig.

Blijf bij dezelfde serie

Zoek je speakers, volg dan steeds deze basisregel: koop je er meerdere, zorg er dan voor dat ze allemaal van hetzelfde merk en bij voorkeur uit dezelfde serie zijn. Verschillende luidsprekers hebben verschillende timbres, en dit valt erg op als je verschillende merken met elkaar combineert. Het zal grote variaties veroorzaken in de manier waarop het systeem in verschillende delen van de ruimte klinkt, wat je surround-beleving heel wat zal verslechteren.

Geselecteerde merken

De markt voor luidsprekers is overweldigend, en het aantal verschillende producten is zo goed als eindeloos. Bij HiFi Klubben hebben we een aantal van de allerbeste merken geselecteerd; hieronder lichten we er een aantal uit.

Geselecteerde merken van HiFi Klubben

Bij HiFi Klubben verkopen we diverse geselecteerde merken zoals: DALI, Bowers & Wilkins en Argon Audio.

Luidsprekers van deze merken zijn ontworpen door experts met jarenlange ervaring, en elk model is het resultaat van een bijzonder denk- en creatieproces. 

DALI-luidsprekers

De selectie van DALI bevat verschillende types van luidsprekers. Zo is er bijvoorbeeld een draadloze DALI-luidspreker die afzonderlijk werkt, maar er zijn ook verschillende luidsprekers die deel kunnen uitmaken van een groter systeem. Verder maakt DALI ook een reeks goede soundbars voor onder je tv.

Bowers & Wilkins-luidsprekers

Luidsprekers van het Engelse merk Bowers & Wilkins kenmerken zich door een robuust design, waarbij kracht en verfijning hand in hand gaan. Het merk heeft, dankzij jarenlange ervaring en expertise, een groot deel van de professionele geluidswereld in handen. Dus je kunt met dit merk echt rekenen op kwaliteit en duurzaamheid.

Argon Audio-luidsprekers

Onze selectie van Argon Audio-luidsprekers bevat modellen waar wij het hele proces lang – van de conceptie van het model tot de technische constructie – bij betrokken zijn geweest. We hebben de beste leveranciers geselecteerd, om er zeker van te zijn dat we je speakers kunnen aanbieden die aan onze strengste kwaliteitseisen voldoen.

B&O-luidsprekers

Bang & Olufsen produceert een groot aantal hifi-producten en heeft ook een groot deel van de luidsprekermarkt in handen. Met een B&O-luidspreker in huis kun je altijd een passende sfeer creëren, waarbij het design van de modellen een niet onbelangrijke rol speelt. B&O biedt stijlvolle luidsprekers die een geweldig geluid geven.

Samsung-luidsprekers

Samsung richt zich op discrete ontwerpen en goede oplossingen, vooral voor tv’s. In hun aanbod vind je enkele van de mooiste soundbar-speakers op de markt. Ze geven een goed geluid zonder al te veel aandacht op te eisen.

Sonos-luidsprekers

Sonos staat vooral bekend om zijn degelijke draadloze multi-roomsysteem. Dit wil niet zeggen dat je per se ‘all-in’ hoeft te gaan om te kunnen genieten van de kwaliteit die het merk biedt. Er zijn ook losse draadloze Sonos-luidsprekers te koop. En als je dat wilt, kun je je systeem op een later tijdstip verder uitbreiden, als je klaar bent voor een upgrade van je audiobeleving.

Bezoek je lokale HiFi Klubben-winkel

Je kunt een heleboel informatie vinden online, maar het is altijd makkelijker om de juiste oplossing te vinden als je de luidsprekers in het echt kunt zien en horen. Dat kan in onze winkels, dus kom gerust eens langs en wij helpen je graag om het systeem of de luidspreker te vinden die je nodig hebt.

In onze winkel kun je ook zien hoe de verschillende luidsprekers eruitzien op de vloer, in het plafond, aan de muur enzovoort. Je kunt ze ook aanraken en optillen zoveel je wilt, zodat je een goed beeld krijgt van hoe draagbaar een bepaalde luidspreker is, welke kleuren er zijn, en nog veel meer. We beschikken over een jarenlange expertise op het gebied van hifi, en beantwoorden met plezier al je vragen.

Het allerbelangrijkste voor ons is dat jij thuiskomt met een luidsprekeroplossing waar je jaar in, jaar uit gelukkig mee bent.

Ben je op zoek naar een specifiek soort van luidspreker?