Skip to content

Zo kies je de juiste
luidsprekers

Groot, klein, Hi-Fi, actief, passief, draadloos, streaming, multiroom, design, ingebouwd - welke luidsprekers passen het beste bij jou?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten luidsprekers dat het snel kan aanvoelen als een enorme uitdaging om de juiste oplossing voor jou te vinden. In deze korte gids laten we de meest populaire soorten luidsprekers zien en vertellen we een beetje over waar ze goed in zijn.

Als je de best mogelijke geluidskwaliteit voor je geld wilt, dan haal je het grootste voordeel door te kiezen voor een set écht goede luidsprekers. Het verschil in geluidskwaliteit is veel groter bij luidsprekers dan bij versterkers en daarom kun je vaak eerder een hoorbare verbetering krijgen door een iets beter model luidspreker te kiezen.

Laten we het voor eens en voor altijd duidelijk maken: ALLE mensen kunnen het verschil horen tussen verschillende luidsprekers. Het is niet alleen iets dat "audiofielen" of Hi-Fi-liefhebbers kunnen horen. Kom naar onze winkel en laat ons je favoriete muziek afspelen op een paar geweldige hi-fi-luidsprekers. Dan zul je begrijpen waarom we van goed geluid houden bij HiFi Klubben!

Populaire
Luidsprekers

Hi-fi-luidsprekers
uitstekend geluid met versterker en kabels

Een paar traditionele hi-fi-luidsprekers met kabels naar een losse versterker is al vele jaren de best klinkende, flexibele en duurzame hi-fi-oplossing geweest. Bij HiFi Klubben noemen we het gewoon hi-fi-luidsprekers, maar je kunt de term "passieve" luidsprekers ook tegenkomen. Dit zegt op zichzelf niets over de kwaliteit - het geeft alleen aan dat je een losse versterker nodig hebt.

Misschien heb je ook de term "actieve" luidsprekers voorbij horen komen. Actief betekent dat de versterker is ingebouwd in de luidsprekers, zodat je een apparaat in de kast met bijbehorende kabels bespaart. Het is handig, maar het heeft ook enkele beperkingen. Je kunt meer lezen over actieve luidsprekers verderop in deze gids.

Vloerluidspreker
de koning
van het goede geluid

Hi-Fi-vloerluidsprekers zijn bedoeld om direct op de vloer te staan. Als het gaat om geluid, is groter gewoon beter. Geluid blijft een fysiek fenomeen en moet zich houden aan natuurwetten waar zelfs de beste ingenieurs niet omheen kunnen. Goed geluid - vooral luid geluid met diepe bas – heeft gewoon ruimte nodig.

Als geluidskwaliteit het belangrijkste voor je is, is een set goede vloerluidsprekers de ultieme oplossing! De grote behuizing van een vloerluidspreker geeft ruimte voor solide basdrivers en zorgt ervoor dat die grote drivers veel lucht kunnen verplaatsen. Hierdoor krijg je de ervaring van het volledige symfonieorkest of de pompende bas die je laat dansen. Vloerluidsprekers zijn voor jou als je echt van het LUISTEREN naar muziek houdt - en als je niet bang bent om aan familie en vrienden te laten zien dat je van goed geluid houdt.

Vloerluidsprekers 
Het volle geluid

RUBICON 8
DALI RUBICON 8
Vloerluidspreker
€ 4.998 / € 6.598 / Paar
TIP: Een surround-systeem met een paar vloerluidsprekers als frontluidsprekers is de ultieme oplossing voor een goede thuisbioscoop. Vooral als je ook van muziek luisteren houdt.

Compact
Kleine hi-fi-luidsprekers met groot geluid

Compacte Hi-Fi-luidsprekers kunnen op een (boeken)plank, standaard, aan een muurbeugel bevestigd worden of verborgen worden in een meubel. Ze passen goed in de meeste ruimtes en veel modellen leveren uitstekende prestaties voor hun formaat. Je kunt niet zo luid en diep spelen als met een paar grotere vloerluidsprekers, maar als je in een appartement woont bijvoorbeeld, is het niet zeker dat je boven- en onderburen jouw liefde voor diepe bassen delen.

Compacte luidsprekers
Prachtig geluid in kleinere ruimtes

TIP: Als je meer bas wilt bij je compacte luidsprekers, kun je je luidsprekers altijd aanvullen met een subwoofer, maar probeer eerst de luidsprekers dichter bij de muur te plaatsen. Dat geeft wat meer bas in het geluid en kan soms een oplossing zijn.

Subwoofer
geweldige bas voor elk systeem

Hou je van diepe bas, maar ben je niet zo enthousiast over het idee van grote vloerluidsprekers in je woonkamer? Dan is de subwoofer je beste vriend! Een subwoofer is ontworpen om alle diepe tonen in muziek en filmgeluid zelfstandig aan te kunnen, neemt weinig ruimte in beslag en kan bijna overal in de woonkamer worden geplaatst. Een subwoofer heeft zijn eigen krachtige ingebouwde versterker en een speciaal gebouwde basdriver die bijna alles aankan, ongeacht hoe intens het wordt.
Lees meer over geweldige bas

Subwoofers
Groeten uit de diepte!

Satelliet/subwoofer
minisystem
met vette bas

Met een subwoofer voor de bas kun je volstaan met een paar supercompacte luidsprekers - "satellieten" - ernaast. De satellieten hoeven alleen het midden- en hoge bereik aan te kunnen, en daar is geen grote behuizing voor nodig. Het sat/sub-systeem is een elegant compromis dat je een groots en vol HiFi-geluid kan bieden, terwijl je alleen maar naar een paar heel kleine luidsprekers hoeft te kijken.

Sat/sub
systemen

Actieve
luidsprekers

Echte Hi-Fi zonder versterker

In een set actieve luidsprekers is de versterker en alle elektronica ingebouwd, zodat je geen apart systeem nodig hebt om muziek af te spelen. Actieve luidsprekers bieden aanzienlijk betere geluidskwaliteit dan een op zichzelf staande draadloze luidspreker. Je kunt ze zowel als vloerluidsprekers als compacte luidsprekers krijgen, en vaak kun je via een HDMI-ARC aansluiting ook geweldig tv-geluid krijgen.

De meeste modellen hebben ingebouwde WiFi of Bluetooth, zodat je geen hele installatie nodig hebt, echt Hi-Fi stereogeluid kunt krijgen en rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet draadloos muziek kunt afspelen. Afhankelijk van het model kun je de luidsprekers ook rechtstreeks aansluiten op een platenspeler, computer en andere audiobronnen. Een paar compacte actieve luidsprekers zijn perfect voor op je bureau, of je nou naar muziek luistert of aan het gamen bent.

TIP: Veel actieve luidsprekers hebben een HDMI-ARC-ingang voor eenvoudig tv-geluid. Net zo makkelijk te gebruiken als een soundbar, maar met veel beter geluid.

Actieve luidsprekers
Alles-in-één voor tv-geluid en muziek

Een minpunt van actieve speakers is dat je de interne versterker en de luidsprekers zelf niet afzonderlijk kunt vervangen, en de technologie in actieve luidsprekers en (vooral) in draadloze smart speakers raakt sneller verouderd dan bij traditionele opstelling.  Maar als je echt Hi-Fi geluid wilt met zo min mogelijk apparatuur en zo min mogelijk kabels, zijn een paar serieuze actieve luidsprekers een goed alternatief. Als er iets nieuws gebeurt op het gebied van bijvoorbeeld muziekstreaming, kun je een aparte streamer aansluiten op dezelfde manier als bij een traditioneel systeem om toch bij te blijven.

TIP: Veel actieve luidsprekers hebben een aansluitmogelijkheid voor een subwoofer. Zo kun je het krachtige Hi-Fi-geluid krijgen zonder te hoeven kijken naar zowel het systeem als grote luidsprekers.

Draadloze
smart speakers
eenvoudig geluid in elke kamer

Draadloze smart speakers hebben ingebouwde WiFi en zijn voornamelijk ontworpen om je gemakkelijk draadloos geluid te bieden en de mogelijkheid om alle kamers in huis te verbinden met dezelfde muziek (multiroom). Voor achtergrondmuziek, vooral in kleinere ruimtes, kunnen deze draadloze luidsprekers een goede oplossing zijn, maar je krijgt nooit het geweldige 3D-geluidsbeeld waar het klinkt alsof de muzikanten recht voor je neus in je eigen woonkamer staan te spelen.

Een aantal draadloze smart speakers kunnen worden gekoppeld om in rechts/links stereo te spelen, maar daar moet je er twee voor kopen, en de geluidskwaliteit is nog steeds niet op hetzelfde niveau van een echte hi-fi-oplossing. Wij beloven je dat je het verschil kunt horen en dat laten we je graag zien en horen in de winkel!

Als je op zoek bent naar een draadloze multiroom-oplossing, raden we een versterker met ingebouwde multiroom-streaming met een set passieve luidsprekers aan voor je primaire luisterruimte. Sluit twee echte Hi-Fi-luidsprekers met een kabel aan - dan heb je een geluid waar je kippenvel van kunt krijgen. In de andere kamers kun je losgaan met alle draadloze slimme luidsprekers die je maar wilt. Het is een oplossing waar zowel jij als de muziek blij mee kunnen zijn en je kunt alles rechtstreeks vanaf je telefoon bedienen.

Je verdient op zijn minst ergens in huis echt hi-fi-geluid!

Smart speakers
Eenvoudig achtergrondmuziek

De populaire draadloze Bluetooth-luidsprekers met batterij zijn superhandig als je muziek mee wilt nemen naar het strand of een weekendje weg. Maar als primaire muziekoplossing thuis zijn ze gewoon te klein en primitief, ongeacht wat de fabrikant belooft. Je verdient op zijn minst ergens in huis echt hi-fi-geluid!

Hi-Fi-meubels
Verberg geweldig geluid in een elegant meubel

Met een echt hifi-meubel haal je zowel je installatie als je luidsprekers uit het zicht. Hierin kun je al je apparatuur verbergen achter elegante stoffen deuren die zowel geluid als afstandsbedieningssignalen doorlaten. Er zijn talloze grote en kleine meubels om uit te kiezen en wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze speciaal voor HiFi gebouwd zijn! Daarom passen de afmetingen, accessoires en alle belangrijke kleine details perfect bij je apparatuur.
Läs mer

Inbouw
Verberg goed geluid in de muur of het plafond

Wil je goed geluid wat zo discreet als mogelijk is? Bouw het dan in de muur of in het plafond! Met een inbouwoplossing zijn zowel de luidsprekers als de kabels (of zelfs de hele installatie) volledig uit het zicht en ben je vrij om je huis verder naar eigen smaak in te delen.

HiFi Klubben heeft het grootste assortiment goed klinkende inbouwluidsprekers op de markt, zowel voor in de wand, plafond, natte ruimtes als buitenshuis. Plafondluidsprekers kunnen een geniale oplossing zijn voor bijvoorbeeld de keuken, eetkamer en badkamer, waar het bijna onmogelijk kan zijn om ruimte te vinden voor traditionele systemen en luidsprekers. Kom langs in de winkel of neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie. We kunnen natuurlijk ook helpen met het ontwerpen van grotere oplossingen.
Meer informatie

Kom luisteren
in de winkel

Zoals je kunt zien, zijn er veel verschillende soorten luidsprekers om uit te kiezen. Helaas kunnen we het geluid niet voor je demonstreren op deze website, maar dat kunnen we wel in onze winkel! Wanneer je je favoriete muziek hebt beluisterd op verschillende sets, wordt het veel gemakkelijker om je nieuwe luidsprekers te kiezen. Kom langs - we kijken ernaar uit om je een geweldige geluidservaring te bezorgen!
Vind winkel