Skip to content
Een paar actieve luidsprekers met geïntegreerde installatie is een eenvoudige en elegante manier om goed geluid uit je TV te halen. En het is ook nog eens perfect voor muziek! Daar kan geen soundbar tegenop.

Actieve
luidsprekers
wat zijn dat?

Luidsprekers met een geïntegreerde installatie – ook wel actieve luidsprekers genoemd – worden steeds populairder en dat is niet zo gek. De versterker en andere elektronica zijn namelijk geïntegreerd in de luidsprekers, zodat je kunt genieten van perfect TV-geluid met echte hifi-kwaliteit zonder extra apparaten.

Veel moderne, actieve luidsprekers hebben ook een HDMI-aansluiting, en dat is echt perfect voor je TV. Via HDMI kun je de TV namelijk aansluiten met maximale digitale kwaliteit en heel eenvoudig het volume regelen met de afstandsbediening van de TV. Dan krijg je dus goed geluid én een handige bediening, en omdat hij zichzelf automatisch aan en uit zet, heb je er geen omkijken naar. Je hoeft je dus nergens meer zorgen over te maken en kunt volop genieten van de schitterende geluidskwaliteit.

Het geluid van actieve luidsprekers is vergelijkbaar met dat van een traditionele stereo-installatie en je krijgt er ook nog een heleboel slimme opties bij. Stream muziek vanaf je telefoon met Bluetooth, sluit de luidsprekers rechtstreeks aan op je draaitafel, of gebruik ze als je zit te gamen – actieve luidsprekers kunnen het allemaal!

Maar welke actieve
luidsprekers
moet je kiezen?

Actieve luidsprekers zijn een prima oplossing als je graag naar je installatie luistert, maar er liever niet naar kijkt. Een paar goede, actieve luidsprekers met HDMI is net zo duur als een goedkope soundbar, maar het geluid is stukken beter. Aan de andere kant van het spectrum vind je high-end actieve luidsprekers die zich kunnen meten met de beste traditionele installaties.

Net als bij gewone (passieve) hifi-luidsprekers geldt: hoe groter de luidspreker, hoe voller en krachtiger het geluid. Maar ook als je liever een discrete oplossing wilt, kun je alle kanten op. De meeste actieve luidsprekers hebben namelijk een aansluiting voor een aparte subwoofer, en die kun je in principe neerzetten waar je wilt. Zo hoor je ook de allerlaagste frequenties, zonder dat je tegen een paar vloerluidsprekers aan hoeft te kijken. En je krijgt echt een heel indrukwekkend geluid – je voelt de filmexplosies en basdrum door je lichaam denderen.

Stereo of
surround
wat is beter?

De meeste actieve luidsprekers zijn bedoeld voor stereogeluid, dus twee kanalen. Maar dat is helemaal niet erg. Sterker nog, het is lekker simpel en je krijgt meer geluid voor je geld dan met een vergelijkbare soundbaroplossing. Film- en TV-geluid klinken echt heel goed in stereo, en als je veel en vaak naar muziek luistert, is een stereosysteem waarschijnlijk de beste oplossing. Dan krijg je namelijk echt hifi-geluid!

Maar oké... als je echt surroundgeluid wilt, en dan het liefst zo goedkoop mogelijk, moet je op zoek naar een andere oplossing. Bijvoorbeeld een Atmos-soundbar of een betaalbare home-cinema, tenminste, als je wat kabels niet erg vindt. De meeste actieve luidsprekersets moet je ook onderling verbinden met een kabel, omdat alle elektronica in één van de twee luidsprekers zit. Maar zelfs 100% draadloze luidsprekers hebben een stroomkabel nodig, dus in de praktijk maakt het niet zoveel uit.

DALI EQUI
draadloos surround
met echte hifi-kwaliteit

DALI EQUI is een serie draadloze, actieve hifi-luidsprekers en accessoires met eindeloos veel mogelijkheden, waarmee je precies het draadloze stereo- of surroundsysteem kunt samenstellen dat bij jou past. Zelfs de basisversie heeft een schitterend hifi-stereogeluid. En met een HDMI-module krijg je supersimpel TV-geluid of draadloos hifi-surroundgeluid via maximaal 7 kanalen. DALI EQUI is een compromisloos hifi-luidsprekersysteem voor iedereen die de geluidskwaliteit van een traditionele installatie wil combineren met de eindeloze mogelijkheden van streaming!

Goed
TV-geluid
op je stereo-installatie

Sommige nieuwe stereo-installaties hebben, net als actieve luidsprekers, ook een HDMI-ingang voor het geluid uit je TV. Zo krijg je perfect digitaal geluid en een supersimpele bediening: het systeem zet zichzelf namelijk automatisch aan en uit en het volume regel je gewoon met de afstandsbediening van je TV. En je kunt helemaal zelf je luidsprekers kiezen – van budgetmodellen tot absolute high-end. Met een goede stereo-installatie zit je altijd goed, zeker als muziek belangrijk voor je is. Hieronder vind je een aantal goede combinaties, maar er is natuurlijk nog veel meer keuze!

Kom maar eens langs bij HiFi Klubben. Dan laten wij je zien wat je allemaal kunt doen met actieve luidsprekers en stereo-installaties met HDMI. En dan krijg jij echt hifi-geluid uit je TV!

Stereosystemen
voor TV-geluid  

Zo krijg je een
bioscoop
bij jou in de woonkamer

Wil jij graag meer weten over home-cinema geluid? Bekijk hier hoe je eenvoudig veel beter geluid haalt uit je TV. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, zowel voor kleine als voor grote kamer. Vergeet niet: het geluid is de helft van de ervaring!
Meer informatie