Skip to content

25 producten

Actieve luidsprekers

 

Bespaar ruimte en geniet van een goed geluid met actieve luidsprekers

Actieve speakers – of luidsprekers – hebben een ingebouwde versterker, zodat je een onvoorstelbaar goed geluid in stereo krijgt zonder dat je een aparte stereo-installatie nodig hebt. Dit is ideaal voor gebruik met computers en voor gaming, en met bluetooth kun je direct vanaf je smartphone draadloos muziek afspelen. Sommige modellen worden geleverd met een draaitafel-poort en je kunt actieve luidsprekers ook gebruiken met je tv.

Wat zijn actieve luidsprekers?

Een actieve luidspreker is een luidspreker met een geïntegreerde versterker. Dit betekent dat je geen stereo-installatie nodig hebt, en dat je genoeg hebt aan een set speakers bestaande uit één actief model en één gewone luidspreker (soms ook wel ‘passieve luidspreker’ genoemd). De ingebouwde versterker heeft twee kanalen en kan dus in contact staan met beide luidsprekers.

Het is dus een voor de hand liggende oplossing als je weinig plaats hebt of gewoon het aantal elementen van je muzieksysteem wilt minimaliseren. De actieve en de passieve luidspreker zijn meestal via een kabel met elkaar verbonden en moeten op een goede afstand van elkaar worden geplaatst of opgehangen, zodat je kunt genieten van een echt stereogeluid dat zowel van rechts als van links komt.

Bij HiFi Klubben verkopen we vooral speakersets met een actieve en een passieve luidspreker die er aan de buitenkant hetzelfde uitzien en die perfect op elkaar aansluiten. Sommige van onze actieve bluetooth-speakers kunnen ook alleen gebruikt worden en hebben niet per se een passief maatje nodig.

Als je je geluidservaring verder wilt verbeteren, kun je overwegen om ook een subwoofer toe te voegen aan je audiosysteem. Een subwoofer geeft je diepe bastonen, die belangrijk zijn voor zowel films als muziek. Een subwoofer geeft geluid als het ware een extra dimensie, en als je hem combineert met een actieve luidspreker, heb je al ruimte bespaard: je hebt dan immers geen stereo-installatie nodig.

Afhankelijk van het model dat je kiest, kunnen actieve luidsprekers voor uiteenlopende dingen worden gebruikt. Je kunt hieronder meer lezen over de verschillende opties en natuurlijk ben je altijd welkom in je lokale HiFi Klubben-winkel. Wij helpen je graag om de beste actieve luidspreker te vinden voor jouw behoeften en huis.

Actieve luidsprekers voor je computer

Elke fervente gamer heeft een systeem met een set actieve luidsprekers en bij voorkeur ook een subwoofer. Deze combinatie geeft de beste voorwaarden voor een complete game-ervaring op je pc. De twee luidsprekers werken samen om je het beste geluid te bieden, terwijl de subwoofer de diepere bastonen ondersteunt. Zo krijg je het volledige geluidsspectrum en een levensechte ervaring.

Als je met andere mensen samenwoont of als de buren naast je of beneden je jouw enthousiasme voor luide explosies en intense schietpartijen niet delen, kun je overwegen om je een degelijke gaming-headset aan te schaffen, zodat je niet de hele straat wakker houdt met je spel.

Actieve luidsprekers voor je tv

Actieve speakers zijn ook een goede oplossing voor wie het beste geluid wil voor zijn tv, maar niet de mogelijkheid - of de behoefte - heeft om er heel veel geld aan uit te geven. In de meeste gevallen heb je een tv met een koptelefoonuitgang nodig; heb je die, dan is het super eenvoudig om je actieve luidsprekers te installeren en in te stellen om een prachtig geluid te krijgen van je tv.

Als je van stijlvolle decoratie houdt, dan is een soundbar wellicht iets voor jou. Soundbars zijn zo ontworpen dat ze perfect onder je tv passen. Dankzij het slanke ontwerp zijn ze erg elegant. Gedaan met grote, onhandige speakers die de overhand hebben in je interieur.

Actieve luidsprekers voor je platenspeler

Sommige actieve luidsprekers zijn voorzien van een geïntegreerde cartridgevoorversterker (RIAA), zodat je er ook je platenspeler direct op de luidspreker kunt aansluiten. Met een verbeterd geluid kun je des te meer genieten van je lp-collectie.

Actieve luidsprekers met bluetooth

Als je nog meer mogelijkheden wilt met je actieve luidspreker, ga je best voor een luidspreker met bluetooth, zodat je draadloos muziek kunt afspelen vanaf je telefoon, tablet of andere apparaten. Zo heb je noch de stereo-installatie, noch de kabels nodig die traditioneel gebruikt worden om een luidspreker met de muziekbron te verbinden - want alles is geïntegreerd in je actieve luidspreker.

Al met al is dit een fantastische ruimtebesparende en eenvoudige oplossing voor al wie een volledig geluidssysteem wil, zonder al te veel onderdelen en aansluitingen.

Welk formaat en ontwerp past het best bij je?

Er zijn veel verschillende soorten actieve luidsprekers. Daarom moet je het eerder als een speciale functie beschouwen dan als een specifiek type zoals bijvoorbeeld staande of hangende speakers.

Als je veel ruimte hebt dan zijn een paar coole, stijlvolle staande speakers perfect. Deze worden direct op de vloer geplaatst en brengen een prima geluid voort.

Als je klein woont of een compactere en meer discrete oplossing zoekt, bekijk dan de kleinere modellen eens. Ze produceren niet hetzelfde geluid als staande luidsprekers, maar als je ‘gewoon’ een goede geluidservaring nodig hebt en geen luide muziek hoeft te spelen in een grote ruimte, dan zijn ze perfect voor je. Soms zijn kleinere luidsprekers zelfs beter dan staande luidsprekers, vooral als je ruimte niet zo groot is; het geluid van grote staande luidsprekers past gewoonweg niet in een kleine kamer, waardoor het eindresultaat vaak niet zo mooi is.

Je kunt je kleine actieve luidsprekers aan een muur hangen of ze op een plank of een rek zetten. Er zijn zoveel verschillende modellen en kleuren dat je ongetwijfeld een set vindt die mooi bij de rest van je interieur past.

Sommige actieve luidsprekers worden geleverd met een extra stoffen bekleding voor aan de voorkant van de luidspreker. Dit geeft je ook de mogelijkheid om af en toe variaties aan te brengen in je interieur zonder dat je de luidsprekers hoeft te vervangen, aangezien je een compleet nieuwe look kunt creëren door de hoes te verwisselen. Niet alle modellen hebben deze optie, dus als variatie belangrijk is voor jou, houd hier dan rekening mee bij je aankoop. Uiteraard kun je dit altijd vragen aan onze medewerkers in de winkel of via de chatfunctie op onze website, zodat je zeker weet dat je luidspreker krijgt die aan je behoeften en verwachtingen voldoet.

Lees meer over ingebouwd geluid