Skip to content

24 producten

Draaitafels

Draaitafels – retro, romantiek of rock ‘n’ roll?

Vinyl en draaitafels zijn met een comeback bezig. Steeds meer mensen genieten van het warme geluid van platen. Een serieuze draaitafel met een goed MM- of MC-element zorgt voor een authentieke muziekbeleving. Sommige modellen hebben een geïntegreerde phono-voorversterker (RIAA), zodat je ze direct kunt aansluiten op je installatie.

LET OP: Gratis montage als je een draaitafel koopt bij HiFi Klubben!

De meeste mensen hebben wel een mening over draaitafels. Sommigen vinden ze retro en cool, voor anderen zijn ze romantisch en stijlvol. Bij welke van deze twee groepen – of een willekeurige derde – je ook hoort, als je meer wilt weten over deze schitterende apparaten ben je bij ons aan het juiste adres!

De meeste platen hebben jarenlang stof staan verzamelen op zolders en in kelders, maar nu zijn ze weer helemaal terug! Ineens ging iedereen massaal weer naar de platenzaak, waar ze het vinyl uit de schappen trokken, of uit oude koffers haalden die ze na hun tienerjaren totaal waren vergeten.

Of je nu lid bent van de generatie die nog enorme vinylcollecties had, of gewoon te jong bent om er toen al bij geweest te zijn, het is nooit te laat om mee te doen met de comeback van de afgelopen jaren.

Eenvoudige bediening, complex resultaat

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het helemaal niet moeilijk om je huis te vullen met het warme geluid van vinyl. Maar een draaitafel is een schitterend stuk techniek, en dus is het altijd verstandig om je er alvast wat in te verdiepen. Dan weet je zeker dat je het beste resultaat krijgt, zonder het risico dat je jouw platen of platenspeler de vernieling in helpt.

Om te beginnen, heb je natuurlijk een goede draaitafel nodig. Bij HiFi Klubben vind je populaire platenspelers in verschillende categorieën, zodat je altijd iets vindt dat past bij jouw situatie en binnen jouw budget.

Bij sommige draaitafels ligt alle focus op stabiliteit en goed geluid, terwijl bij andere het design weer centraal staat. Dat betekent dat wij iets hebben voor echte vinylfundamentalisten, maar ook voor mensen die best een beetje geluidskwaliteit willen opofferen voor een strak ontwerp.

Je kunt ook kiezen voor een draaitafel met USB. Dan kun je je platen kopiëren naar je computer, en van daaruit misschien verder naar je smartphone of tablet. Zo kun je thuis met je draaitafel genieten van je vinyl, maar ook onderweg met een laptop en een koptelefoon.

Als je interesse hebt in draaitafels en vinyl, maar geen zin hebt om er zeeën van tijd aan te besteden, kun je het jezelf gemakkelijk maken en een draaitafel kopen met volautomatische bediening en een geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker met voorgemonteerd element. Dan kun je de draaitafel heel eenvoudig aansluiten op elke moderne installatie, zonder dat je extra apparaten nodig hebt.

Zodra je draaitafel geïnstalleerd is, is het echt supersimpel en kun je nog jarenlang genieten van heerlijke muziek – op de achtergrond of op maximaal volume.

Nerdalert

Als je al een expert bent – of dat graag wilt worden – kun je wat meer vrijheid nemen als je een draaitafel en apparatuur gaat kiezen.

Wanneer je een nieuwe draaitafel koopt, wordt hij meestal geleverd met een MM-element (Moving Magnet). Die zijn vaak van goede kwaliteit en klinken echt heel goed, maar als je toch een tandje meer wilt, ga dan voor een MC-element (Moving Coil). Als je een ware vinylfreak bent, moet je het verschil echt horen – met MC klinkt alles daadwerkelijk een stuk beter.

Je kunt ook ‘all-in’ gaan met accessoires, als je jouw draaitafel extra wilt verwennen of gewoon het allerbeste geluid wilt. Hieronder vind je meer informatie over alle accessoires.

Noodzakelijke en optionele accessoires

Of je nu een expert bent of een beginner, als je draaitafel geen geïntegreerde voorversterker heeft, heb je een externe RIAA-/phono-voorversterker nodig. Anders komt er namelijk geen geluid uit je draaitafel. Hij versterkt het uitgangssignaal van het element, zodat het kan worden opgevangen door een gewone versterker of een actieve luidspreker.

Een optionele accessoire is bijvoorbeeld een platenborstel, die voorkomt dat stof zich ophoopt in de groeven. Zo gaat de naald een stuk langer mee en krijg je een beter geluid.

Als je resonanties en statische elektriciteit wilt voorkomen, heb je een goede platenmat nodig. Die zijn er ook in kurk en leer, zodat je altijd een model vindt dat past bij jouw interieur en jouw draaitafel van zijn beste kant laat zien.

Kom eens langs bij HiFi Klubben en sla je slag!

Wij adviseren je altijd om even langs te komen bij HiFi Klubben als je een nieuwe draaitafel wilt kopen. Als je een beginner bent, vertellen wij je alles wat je moet weten en helpen wij je om te kiezen. Zo weet je zeker dat je een draaitafel kiest die precies kan en doet wat jij wilt.

En als je alles al weet en geen advies meer nodig hebt, is het toch goed om even langs te komen. Dan kun je alle draaitafels in het echt bekijken, horen hoe de verschillende elementen klinken en misschien toch nog een paar vragen stellen waar je eerder niet aan hebt gedacht.

Bij HiFi Klubben werken we elke dag keihard om ervoor te zorgen dat onze klanten naar huis gaan met het best mogelijke geluid. Wij zijn in ieder geval heel blij dat vinyl weer terug is – en we staan altijd voor je klaar. Of je nu hulp nodig hebt, of gewoon even wilt kletsen over draaitafels, een plaat of iets totaal anders.