Skip to content
Denon
Draaitafel

Denon DP-3000NE

€ 2.499,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Echte high-end kwaliteit en Direct Drive. Een unieke, exclusieve en robuuste platenspeler waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon DP-3000NE – high-end platenspeler met Direct Drive en legendarisch Denon-design

 • Direct Drive
 • Switch Mode-voeding met digitale snelheidsregeling
 • Supersnel opstarten
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45/78 RPM
 • Inclusief stofkap, speciale platenklem en RCA-kabel

De DP-3000NE is een unieke high-end platenspeler met Direct Drive die teruggrijpt op de legendarische Denon-modellen uit de jaren 1970 en 1980. Met directe aandrijving (Direct Drive) start je muziek razendsnel op, kun je met één druk op de knop de snelheid kiezen en hoef je de rubberen snaar nooit meer te vervangen.

Direct Drive wordt veel gebruikt door professionals, maar het is duur om een volledig ruis- en trillingsvrije direct aandrijving te ontwikkelen die voldoet aan de allerstrengste hifi-normen. Dat is een van de redenen dat modellen met een aandrijfriem veel werden – en worden – gebruikt door echte vinylfreaks.

De DP-3000NE is een echt topmodel, waarvoor Denon zich volledig heeft gericht op de meest compromisloze prestaties, en waarbij het budget pas op de tweede of derde plaats is beland. De technische constructie, afwerking en geluidskwaliteit zijn ongeëvenaard, en als je voor Direct Drive gaat, moet je echt je best doen om een beter of beter klinkend product te vinden dan dit.

De Denon DP-3000NE is verkrijgbaar met een finish van echt houtfineer (Dark Ebony). Inclusief stofkap en toonarmkabel. Als extraatje krijg je er een zware EP-adapter van metaal bij, die je ook kunt gebruiken als platenklem voor je LP’s.

GRATIS MONTAGE: als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je platenspeler. Vraag jouw HiFi Klubben om meer informatie.

S-vormige toonarm met vervangbare elementbehuizing

De DP-3000NE is voorzien van een S-vormige 9,6”-toonarm van aluminium. Deze kenmerkende vorm zorgt voor een optimale geometrie ten opzichte van de groeven in de plaat en dus voor een betere aftasting. De toonarm kan tot 9 mm loodrecht worden versteld, zodat je een nauwkeurige verticale aftasthoek (VTA) krijgt, welk element en welke platenmat je ook gebruikt. De elementbehuizing heeft een standaard SME-fitting, zodat je een reservebehuizing met een ander element kunt plaatsen, bijvoorbeeld voor 78-toerenplaten, of voor versleten platen – om je beste element te sparen.

De DP-3000NE werkt probleemloos samen met een van de allerbeste MM- en MC-elementen, zoals de legendarische MC-modellen van Denon zelf. Je krijgt er een extra contragewicht bij, dat je kunt gebruiken om extra zware elementen te compenseren. Het draaiplateau is gemaakt van gegoten aluminium en weegt maar liefst 2,8 kg, deels door een extra zware, resonantiedempende metalen plaat aan de onderkant.

Trillingsvrij en stabiel

De Direct Drive-platenspelers van Denon zijn wereldberoemd vanwege hun stabiliteit en supersnelle start – en dat geldt ook voor de DP-3000NE. De 16-polige motor wordt gevoed door een Switch Mode-voeding, waardoor de traditionele transformator met de bijbehorende trillingen achterwege kon worden gelaten. En omdat de voeding compact en ruisvrij is, kan hij probleemloos worden geïntegreerd in de behuizing, zodat je geen extra blok naast je platenspeler hoeft te leggen, of nog een irritante voeding in je stekkerdoos moet stoppen.

De snelheid wordt digitaal geregeld en is altijd 100% stabiel dankzij het Space Vector PVM-algoritme van Denon. De voeding en snelheidsregeling zijn de twee grootste technologische verbeteringen ten opzichte van de eerdere Direct Drive-modellen, en ze verklaren meteen waarom de DP-3000NE zo ongekend goed is.

Je kunt hem aansluiten op een versterker via de vergulde RCA-contacten met aardeschroef, zodat je de bijgeleverde signaalkabel kunt vervangen door een nog beter model, bijvoorbeeld van AudioQuest. De mooie, trillingsdempende voetjes van aluminium zorgen ervoor dat de platenspeler effectief wordt beschermd tegen trillingen van de ondergrond en vanuit de lucht. En ze zijn in hoogte verstelbaar, waardoor je de platenspeler heel eenvoudig perfect horizontaal kunt neerzetten.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Direct Drive
 • Switch Mode-voeding met digitale snelheidsregeling
 • Supersnel opstarten
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45/78 RPM
 • S-vormige toonarm van aluminium (9,6 inch)
 • Vervangbare elementbehuizing (standaard SME)
 • Vergulde RCA-terminals
 • In hoogte verstelbare, dempende voetjes van aluminium
 • Inclusief stofkap, speciale platenklem/EP-adapter, protractor en RCA-kabel

Tegens

 • Start en stopt niet automatisch
 • Element apart verkrijgbaar
 • Geen geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker

Accessoires voor de Denon DP-3000NE

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverDirect
Snelheid33, 45, 78
RIAA-/phono-voorversterkerNee
Effectieve lengte toonarm9,6 (244 mm)"
Effectieve massa toonarm25 g
Gewicht draaiplateau (kg)2,8 kg