Skip to content

212 producten

Kabels 

We kunnen er niet omheen, kabels zijn een wetenschap op zich. Er zijn talloze kabels, in verschillende vormen, kleuren, lengtes en vooral ook prijsklassen. Lees mee, dan helpen wij je erdoorheen.

Kies een goede luidsprekerkabel

Als je flink geïnvesteerd hebt in een goede installatie en een paar mooie luidsprekers, moet je niet bezuinigen op je kabels. Veel mensen onderschatten het belang van goede kabels en dat vinden wij zonde. Een goede luidsprekerkabel maakt namelijk een hoorbaar verschil voor het geluid dat uit je installatie komt – dus zouden we geen elektriciteitskabel uit de ijzerhandel gebruiken. Die kabels zijn gemaakt voor lampen, keukenspullen en andere dingen waar de zuiverheid van het koper geen rol speelt. Maar als het om geluid gaat, is dat wel heel belangrijk. Zeker als je lange kabels gebruikt.

Een van de vragen die we vaak horen, is ‘hoe dik moet een luidsprekerkabel zijn?’. Het antwoord is meestal redelijk simpel. De vuistregel zegt dat als je kabel 6-9 meter lang is, dan moet de luidsprekerkabel een doorsnede hebben van 2-3 mm. Als de lengte korter is dan 6 meter, is een dikte van 1,3 mm of minder voldoende. Als je dat aanhoudt, kan het bijna niet misgaan. Dan zijn de kabels namelijk dik genoeg om signaalverlies te voorkomen. En later kun je altijd nog kijken of je tevreden bent met een standaardkabel, of dat je voor een exclusievere oplossing gaat.

HDMI-kabels

Er zijn waarschijnlijk maar weinig huizen in Nederland zonder HDMI-kabels. Die worden vaak gebruikt om een TV aan te sluiten op een TV-box, om DVD’s te kijken of om te gamen met een PlayStation of een andere spelcomputer. Je kunt een HDMI-kabel ook gebruiken om je computer aan te sluiten op de TV, zodat je films direct vanaf je computer kunt bekijken.

Maar een HDMI-kabel is niet zomaar een HDMI-kabel. Er zijn verschillende soorten en naarmate de digitale wereld zich verder ontwikkelt, worden er ook steeds hogere eisen aan HDMI-kabels gesteld. Je vindt HDMI-kabels in verschillende lengtes, diktes, kwaliteiten en standaarden. Als je goede apparatuur hebt en een volledig zuiver signaal wilt, is het verstandig om te kiezen voor een serieuze HDMI-kabel. Zo voorkom je haperingen en ruis in het signaal, en dat blijft dan ook zo. Goede HDMI-kabels gaan namelijk jarenlang mee.

Let er wel op dat een duurdere HDMI-kabel niet automatisch een beter beeld of geluid geeft. Maar je krijgt wel minder last van fouten en signaalverlies, en dat is ook belangrijk. Daarnaast zijn goede kabels ook vaak mooier en steviger, en dus leuker om te hebben – zeker als je ook een goede installatie hebt.

Signaalkabels

Een signaalkabel wordt gebruikt om je luidsprekers of installatie aan te sluiten op een muziekbron, en om alle nuances op weg naar je beeldscherm te beschermen. Vooral bij high-end systemen zijn signaalkabels heel belangrijk om het perfecte geluid te krijgen.

Subwooferkabel

Een subwooferkabel is een kabel waarmee je een subwoofer aansluit op je systeem, surroundreceiver of actieve luidsprekers. Het is belangrijk dat deze kabel goed geïsoleerd is van andere kabels, anders kan hij onderweg gebrom en ruis oppikken.

Er zijn veel verschillende subwooferkabels en als je geen duidelijke voorkeur hebt, is een betaalbare standaardkabel vaak prima. Sommige mensen vinden kabels echter extreem belangrijk en als je 100% perfect geluid wilt, dan moet je een serieuze kabel in een hogere prijsklasse kiezen.

Stroomkabels

Je nieuwe apparaat wordt vrijwel altijd geleverd met een stroomkabel. Maar die zijn lang niet altijd van de beste kwaliteit – ook niet als je een duur product hebt gekocht. Daarom adviseren we je om een goede stroomkabel te kopen, zodat je installatie echt optimaal kan presteren.

Een goede stroomkabel zorgt ervoor dat je apparaten stroom krijgen zonder storingen van buitenaf (bijvoorbeeld extern gebrom of elektrische ruis). Bij HiFi Klubben hebben we een uitgebreid assortiment stroomkabels in verschillende prijsklassen. Maar ze zijn allemaal beter dan de kabels die je standaard bij je nieuwe apparaat krijgt.

Geselecteerde merken

Bij HiFi Klubben hebben we kabels van verschillende merken. Wat je ook zoekt, bij ons vind je altijd een kabel die past bij jouw situatie en installatie. Veel merken verkopen natuurlijk ook andere dingen, luidsprekers bijvoorbeeld. Maar één merk – AudioQuest – heeft zichzelf 100% gespecialiseerd in kabels en hifi-accessoires.

AudioQuest

AudioQuest is een van de meest toonaangevende leveranciers van kwaliteitskabels en hifi-accessoires ter wereld. Ze leveren een uitgebreid assortiment hifi-kabels voor allerlei apparaten en in allerlei verschillende prijsklassen – van budget tot absolute high-end. AudioQuest gebruikt altijd de beste materialen voor een specifieke prijsklasse.

Bij AudioQuest begrijpen ze dat zelfs de beste kabels de kwaliteit van het signaal niet kunnen verbeteren – maar ze hoeven het ook niet te verslechteren. Hoe beter de kabel, hoe beter de kwaliteit van het geluids- of beeldsignaal dat erdoor loopt. Het is moeilijk en behoorlijk kostbaar om de allerkleinste details perfect door te laten komen, maar dat is precies waar je voor betaalt bij hun meest exclusieve producten.

Argon Audio

Het Deense Argon Audio maakt serieuze hifi-apparatuur met de perfecte combinatie van prijs, gebruiksgemak en design. Argon Audio is vooral bekend vanwege hun legendarische DAB-radio’s, en de afgelopen jaren ook vanwege hun groeiende assortiment luidsprekers, koptelefoons en draaitafels. Maar ze maken ook heel goede hifi-kabels voor heel mooie prijzen.

Kom eens langs bij HiFi Klubben

Zoals we in het begin al hebben vermeld, kan het best lastig zijn om de juiste kabels te vinden. Misschien wil je even overleggen over welke kabel het beste past bij jouw installatie. Bij HiFi Klubben beantwoorden we graag al je vragen. En helpen we je natuurlijk om de perfecte kabel te vinden voor jouw luidsprekers en installatie. Als je twijfelt, mag je best een paar kabels lenen – zodat je thuis in alle rust het verschil kunt horen. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.