Skip to content

Vinyl
is weer helemaal terug

Met een platenspeler krijg je een authentiek, warm en ontspannen geluid. En een mooie platenspeler verdient natuurlijk een ereplaats in je interieur. Welkom in de warme wereld van vinyl – retro is weer helemaal terug!

De afgelopen jaren zijn platenspelers immens populair geworden. Het is natuurlijk ook heel bijzonder om een grote hoes uit je kast te trekken, de naald in de groef te laten zakken en een LP helemaal van A tot Z te beluisteren, zonder heen en weer te zappen tussen verschillende afspeellijsten en nummers op je telefoon. Voor vinyl moet je de tijd nemen – om te ontspannen en genieten. En het is niet alleen retro – het is gewoon geweldig!

Platenspelers hebben ook een heel speciale ‘sound’ die je nergens anders hoort. Technisch gezien is het niet per se beter dan streaming of digitale media, maar de klank, dynamiek en het geluidsbeeld hebben iets bijzonders, iets wat muzikaler en ‘authentieker’ klinkt.

Goed
beter
best

Kijk wat Daan te vertellen heeft over platenspelers in verschillende prijsklassen. En wat krijg je als je net iets meer investeert?

 • Argon Audio TT – betaalbaar
 • Argon Audio TT-4 – geweldig
 • MoFi StudioDeck topkwaliteit
 • Denon DP-450USB – voor de computer
 • Platenspelers
  voor iedereen

  De meeste platenspelers zien er schitterend uit, en tegenwoordig kun je het geluid zelfs streamen. Zo krijg je de vrijheid om je platenspeler echt een ereplaats te geven in je woonkamer, waardoor je op elk moment kunt genieten van het schitterende design. Een goede platenspeler is een feestje voor je oren – en je ogen!

  Daarom heb je een
  platenspeler
  nodig

 • Echt iedereen kan genieten van het unieke geluid.
 • Een mooie platenspeler is het kersje op de ijstaart van je interieur.
 • Er bestaan platenspelers voor elke smaak en ieder budget.
 • Je hebt geen uitgebreide installatie nodig. Een paar actieve luidsprekers is voldoende.
 • Met een draadloze verbinding kun je je platenspeler neerzetten waar je maar wilt.
 • En het is allemaal heel eenvoudig – en zo niet, dan staan wij klaar om je te helpen.
 • Kant-en-klare platenspelers met
  RIAA

  Daarom koop je een
  platenspeler
  bij HiFi Klubben

 • Kwaliteitsproducten in alle prijsklassen
 • Deskundig en eerlijk advies
 • Een enorm assortiment elementen en accessoires
 • 5 jaar ledengarantie
 • 60 dagen Buy & Try
 • Onze winkels zoeken

  Platenspeler
  onderhoud

  Speelklaar met actieve
  luidsprekers

  Je hebt geen uitgebreide installatie nodig om naar vinyl te luisteren. Actieve luidsprekers hebben bijvoorbeeld een geïntegreerde versterker, zodat je er direct een platenspeler op kunt aansluiten. Dat is echt heel cool, klinkt geweldig en je krijgt ook nog eens echt hifi-stereogeluid. En je krijgt Bluetooth, zodat je ook muziek kunt streamen vanaf je telefoon. Dat is alles-in-één, maar dan zoals het hoort – retro en modern tegelijk!

  Luidsprekers met
  geïntegreerde
  versterker

 • Sluit je platenspeler direct aan op je luidsprekers – zonder installatie.
 • Goed hifi-stereogeluid.
 • Bluetooth voor muziekstreaming vanaf je telefoon.
 • Sommige modellen hebben ook HDMI, voor supersimpel hifi-geluid uit je TV.
 • Verkrijgbaar in compact formaat en als vloermodel.
 • Actieve luidsprekers voor
  platenspelers

  Elementen en RIAA
  het begin van goed geluid

  De meeste platenspelers worden geleverd met een standaard element. Dat is natuurlijk gemakkelijk en bespaart geld, maar met een beter element krijg je vaak ook een veel beter geluid. Het is slim om daar even bij stil te staan, zeker als je naald versleten is en toch vervangen moet worden. Je kunt je geluid ook een ‘boost’ geven met een goede, aparte RIAA/phono-voorversterker, in plaats van degene die in de installatie bij je platenspeler zit. We helpen je graag met tips en inspiratie – je platenspeler kan altijd beter klinken!

  Verwen je oren met een goed
  element

 • Met een goed element haal je veel beter geluid uit je platenspeler.
 • En bij de meeste platenspelers kun je het element upgraden.
 • Je element moet passen bij je platenspeler en toonarm.
 • Wij helpen je graag om het perfecte element te vinden voor jouw platenspeler.
 • En als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je platenspeler.
 • Elementen
  voor iedereen

  Veelgestelde vragen over
  platenspelers

  Hier staan een aantal vragen over platenspelers die we vaak krijgen bij ons in de winkel of bij onze klantenservice. Heb je ergens een vraag over? Dan vind je het antwoord misschien hier.

  Waarom is een dure platenspeler beter dan een goedkope?
  Een duurdere platenspeler is meestal gemaakt van betere materialen, heeft een zwaardere en stabielere constructie, een betere toonarm en een beter element. En dat zorgt uiteindelijk voor een beter geluid.

  Wat kost een goede platenspeler?
  Dat hangt er helemaal vanaf of je een beginner bent, een designliefhebber, een hifi-fanaat of iets heel anders. HiFi Klubben heeft goede platenspelers in alle prijsklassen, en je bent van harte welkom in een van onze winkels om te testen en te luisteren – zoveel je maar wilt.

  Wat is de beste platenspeler?
  De beste platenspeler is de platenspeler die het beste bij jou past. Bij HiFi Klubben hebben we goede platenspelers in alle prijsklassen en met verschillende kleuren en ontwerpen. Kom maar eens langs in een van onze winkels – dan helpen wij je op weg.

  Kan ik een platenspeler kopen met een arm die automatisch uitschuift en weer intrekt?
  Ja, er zijn goede platenspelers met handmatige en automatische bediening.

  Wat heb ik nodig voor een platenspeler?
  Naast een platenspeler en een element heb je een versterker, een installatie of een paar actieve luidsprekers nodig. Misschien ook nog een aparte RIAA/phono-voorversterker, als die niet al in een van je apparaten zit. En je hebt wat eenvoudige accessoires nodig (platenborstel enz.).

  Hebben jullie ook platenspelers met geïntegreerde luidsprekers?
  Nee, je moet aparte luidsprekers aansluiten, bijvoorbeeld een paar actieve luidsprekers met een platenspeleringang. Dat klinkt gewoon veel beter.

  Hoe sluit ik een platenspeler aan op mijn installatie?
  Hoe je een platenspeler aansluit, wordt vooral bepaald door waar de RIAA/phono-voorversterker zit. Als je installatie – of je actieve luidsprekers – een speciale platenspeleringang (phono/RIAA) heeft, sluit je de platenspeler gewoon hierop aan. En als de RIAA/phono-voorversterker in de platenspeler zelf zit, gebruik je gewoon een normale audio-ingang (AUX). Als je installatie en je platenspeler allebei geen RIAA/phono-voorversterker hebben, moet je die er apart bij kopen.

  Kan ik een platenspeler met geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker aansluiten op een paar passieve luidsprekers?
  Nee, de RIAA/phono-voorversterker wordt alleen gebruikt om het ultrazwakke signaal van de naald te versterken tot hetzelfde volume als je andere bronnen, zoals een muziek- of CD-speler. Je hebt nog steeds een echte versterker nodig om de luidsprekers aan te sturen.

  Mijn platenspeler klinkt veel zachter dan mijn andere bronnen?
  Je hebt altijd een RIAA-/phono-voorversterker nodig om vinyl af te spelen. Die kan in de draaitafel zitten, in je installatie (phono-ingang) of in een apart apparaat. Controleer dus of je platenspeler goed is aangesloten. Misschien moet je de kabel op een andere ingang aansluiten?

  Kan ik mijn platen kopiëren naar een computer?
  Ja, sommige platenspelers en losse RIAA/phono-voorversterkers hebben een ingebouwde USB-uitgang voor de computer.

  Kan ik een platenspeler gebruiken voor mijn B&O-systeem?
  Ja, als je installatie of luidsprekers een audio-ingang hebben, kun je bijna altijd een platenspeler aansluiten. Eventueel via een aparte RIAA-/phono-voorversterker of een adapter.