Skip to content

33 producten

Soundbars – goed tv-geluid

Een soundbar is een luidspreker die speciaal is ontworpen om onder je tv te plaatsen. Door zijn slanke vorm is het een erg elegant accessoire. Een soundbar is dus een eenvoudige oplossing voor een beter tv-geluid, zonder dat je overal in je woonkamer verschillende soorten luidsprekers moet neerzetten. Bepaalde modellen dienen tegelijkertijd tv-standaard, kunnen aangesloten worden op je multi-roomaudiosysteem of creëren een heus surroundeffect. Kortom, een stijlvolle soundbar biedt talloze mogelijkheden.

Soundbars: het perfecte huwelijk tussen elegantie en een goed geluid

Een soundbar is gemaakt voor diegenen die van een goed geluid houden wanneer ze film kijken of muziek streamen, maar die niet willen dat er overal luidsprekers en kabels te zien zijn in de kamer. Een goede subwoofer zorgt voor een veel beter geluid dan de ingebouwde luidsprekers van je televisie. Een soundbar is een goed alternatief als je nog niet klaar bent voor een volledig surroundsysteem. Het biedt een fantastische geluidservaring en ziet er mooi uit onder je tv.

Elegant en functioneel ontwerp

De elegante soundbar is ontworpen voor onder je tv; hij kan aan een wandbeugel opgehangen worden of op een meubelstuk of plank geplaatst worden. Sommige soundbars zijn gemaakt om ook als standaard voor je tv te dienen, zodat je niet aan wandbeugels of andere installatie-elementen moet denken. Je plaatst je soundbar eenvoudigweg op een meubelstuk, en vervolgens zet je je tv er bovenop – geen gedoe en geen gaten in je muur.

Dankzij het slanke design van soundbars, is de vraag of je wel voldoende ruimte hebt voor een grote box in je woonkamer niet langer aan de orde. Een soundbar is namelijk eenvoudig en elegant, en alle verschillende merken hebben hun eigen interpretatie gegeven aan de langwerpige luidspreker die zo mooi binnen elk interieur past.

De meeste soundbars zijn zwart of wit, waardoor ze als het ware een deel van de muur of tv lijken te zijn. Je kunt echter ook kiezen voor een stoer model in een felle kleur, bijvoorbeeld rood, indien je wilt dat je soundbar ook een decoratieve functie vervult.

Soundbars zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus je kunt ongetwijfeld een model vinden dat precies even breed is als je tv, als je dat wenst. Maar ook een soundbar die wat korter of langer is dan de breedte van je tv kan een heel elegant effect hebben zolang hij mooi in het midden is geplaatst, zodat de afstand tot de zijkanten van de tv aan beide kanten gelijk is.

Gun je soundbar een aantal maatjes

Indien je je geluidservaring naar een hoger niveau wilt tillen, dan kun je er bij sommige modellen voor kiezen om je soundbar te combineren met een draadloze subwoofer en optioneel een set draadloze achterste surroundluidsprekers installeren. Dit zal zorgen voor een nog voller geluid voor zowel film als muziek, en met draadloze luidsprekers ben je af van storende en onhandige kabels.

Met een subwoofer krijg je een diepe en dynamische bas die overal in de kamer voelbaar is. Als je een set achterste luidsprekers toevoegt, heb je een heus surroundsysteem, dat je het gevoel geeft je midden in de actie in de film te bevinden. Technisch gezien is het geen zogenaamde surround-thuisbioscoop, die een soundbar in plaats van een set voorste luidsprekers heeft, maar toch geeft het een echt goed filmgeluid, met een kwaliteit die niet moet onderdoen voor de kwaliteit van de beelden op het scherm die vandaag de dag standaard zijn geworden.

Als je sterk overweegt om je soundbar te combineren met extra accessoires, bekijk dan ons aanbod aan luidsprekersystemen voor een goed overzicht. Ze zijn er in vele maten en combinaties, maar als je al weet dat je een soundbar wilt, heb je je zoekopdracht al ingeperkt en kun je gericht zoeken naar het systeem dat best bij je past.

Natuurlijk kun je ook voor de doe-het-zelf-optie gaan en zelf een luidsprekersysteem samenstellen op basis van het type luidsprekers die je nodig hebt.

Geselecteerde merken

Enkele van de kleinste soundbars in ons assortiment zijn van het bekende merk Samsung. Samsung heeft de slanke elegantie van de soundbar een extra boost gegeven en soundbars van slechts 5 centimeter hoog gecreëerd. Hierdoor krijg je een luidspreker in de vorm van een dunne lijn, die bijna een onderdeel van je tv wordt, afhankelijk van welke kleur je kiest.

Ook het altijd stijlvolle SONOS heeft verschillende soundbars in hun assortiment. Dit merk heeft zijn ontwerp gebaseerd op de traditionele balk, wat heeft geleid tot de zogenaamde Playbase: een groot vierkant om je tv direct op te zetten, zodat je geen gedoe hebt met wandbeugels of andere soorten installaties.

Alhoewel de Playbase natuurlijk groter is dan een balk, ziet hij er niet zwaar of log uit. Hij moet qua elegantie zeker niet onderdoen voor hun soundbars, dus als je een tv-standaard nodig hebt, is dit wellicht een optie.

DALI is ook een merk dat bekend staat om hun elegante ontwerpen, zowel van hun draadloze bluetooth-luidsprekers, grote staande luidsprekers of, als van hun soundbars. Hun aanbod aan soundbars bevat zowel modellen met scherpe hoeken als modellen met meer afgeronde elementen voor een zachtere expressie. Ook de kleuren variëren, zodat je ongetwijfeld een soundbar kunt vinden die perfect aansluit bij de rest van je woonkamer.

Probeer het uit bij HiFi Klubben

Het is soms moeilijk in te beelden hoe een bepaalde soundbar werkelijk klinkt, als je er alleen maar over leest op internet. Je bent daarom altijd welkom in onze winkels, zodat je zelf kunt kijken, luisteren en voelen zoveel als je wilt voordat je een nieuwe soundbar aanschaft. Onze ervaren medewerkers staan altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden, advies te geven en te helpen de beste oplossing voor jou te vinden. Natuurlijk vertellen we je ook of we speciale aanbiedingen hebben, zodat je naar huis kunt gaan met de meest geschikte soundbar voor jouw specifieke wensen, tegen de beste prijs.

Heb je online al verschillende modellen met elkaar vergeleken en heb je nu een lijstje met twee of drie mogelijke soundbars waartussen je niet kunt kiezen? Ze in het echt zien kan je keuze vergemakkelijken. Misschien is de gedachte aan een rode soundbar wel eng, maar ziet hij er wel heel cool uit als je hem aan een wand ziet hangen. Aan de andere kant zou het kunnen dat je beseft dat de kleur die je online zo mooi vond toch niet echt bij je smaak en inrichting past als je ze in het echt ziet. Dus kom binnen en vind de soundbar die perfect aansluit bij jouw wensen en voorkeuren.

Soundbars/TV-luidsprekers

Een soundbar is een slanke en compacte luidspreker die speciaal is ontwikkeld om het slechte geluid uit de TV-luidsprekers op een elegante en eenvoudige manier te verbeteren, zonder dat de woonkamer vol luidsprekers komt te staan. Sommige modellen fungeren ook als voetstuk voor de TV, hebben een surroundeffect of kunnen geïntegreerd worden in een multiroom-systeem.