Skip to content

83 producten

Luidsprekersystemen

Bij HiFi Klubben kun je complete audiosystemen kopen voor muziek in stereo en voor surround; je kiest zelf of je er robuuste vloerstaande luidsprekers bij wilt of het net zo compact mogelijk wilt houden met een subwoofer. Er zijn zoveel opties en mogelijke combinaties, dat je een uniek speakersysteem kunt samenstellen voor elk huis. Of je nu van grote, opvallende luidsprekers houdt of liever een discrete oplossing wilt, HiFi Klubben zorgt voor een optimale geluidservaring die perfect aangepast is aan jouw voorkeuren.

Maak het jezelf gemakkelijk met een perfect speakersysteem

Behoor jij tot die groep van mensen die al snel geïntimideerd zijn bij het horen van woorden als ‘homecinema’, ‘surround-sound’ of ‘volledig luidsprekersysteem’? Lees dan vooral verder. Een volwaardig speakersysteem – dat onder andere voor een homecinema of thuisbioscoop kan worden gebruikt, is eigenlijk zoveel meer dan een set grote, onhandige luidsprekers die je hele woonkamer overnemen en bovendien een fortuin kosten.

Speakersystemen zijn er in verschillende prijsklassen, dus ook als je niet al je spaargeld wilt besteden aan hifi-apparatuur, kun je nog steeds een systeem krijgen dat je een geweldige geluidservaring zal schenken. Audio in topkwaliteit vanaf je telefoon, tv kijken of muziek streamen via je computer, het kan allemaal.

Het goede aan een speakersysteem is dat het een compleet pakket is en daarom eenvoudig te installeren en klaar voor gebruik. Hifi-fabrikanten ontwerpen hun luidsprekers zelf, zodat de verschillende modellen elkaar aanvullen en een harmonisch geheel vormen dat zelfs de grootste tegenstanders doet toegeven dat het er goed uitziet. Onze systemen zijn grondig geselecteerd om optimaal samen te kunnen spelen, zodat je gegarandeerd een goede geluidservaring krijgt voor de prijs.

Waaruit bestaat een speakersysteem?

We hebben het je gemakkelijk gemaakt om een compleet speakersysteem te vinden voor jouw huis. Als je een van onze complete speakersystemen kiest, kun je ervan verzekerd zijn dat elke luidspreker zowel qua timbre, ontwerp als prijs bij de andere past. Dit betekent dat je helemaal kunt richten op je zoektocht naar dat ene systeem dat alle onderdelen bevat die je nodig hebt, en met een design dat bij de rest van je interieur past.

Een luidsprekersysteem is meer dan alleen maar de som van zijn onderdelen! Ze zijn er in veel verschillende combinaties en natuurlijk ook in verschillende prijsklassen. We hebben zelf een aantal van onze favoriete systemen voor je geselecteerd, die stuk voor stuk aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen.

Hieronder vind je informatie over de verschillende soorten luidsprekers die je in een compleet speakersysteem kunt vinden, en daaronder geven we je enkele voorbeelden van samenstellingen en suggesties om uit te vinden welk systeem het beste bij jouw behoeften past.

Centerluidsprekers

Een centerluidspreker (soms ook wel ‘middenluidspreker’ genoemd) wordt vooral gebruikt om spraak weer te geven bij multichannelaudio, en is bijgevolg belangrijk voor een helder geluid van je thuisbioscoop. De centerluidspreker is het hart van het surround-systeem en staat op een centrale plek onder je tv of scherm – vandaar ook de naam.

Subwoofers

Een subwoofer geef je de diepste bastonen, zodat je alle aspecten van je muziek ervaart. Bovendien is een subwoofer onmisbaar voor een optimale gaming-ervaring, als je daarvan houdt.

Vloerstaande luidsprekers

Vloerstaande luidsprekers zijn de grote luidsprekers die bedoeld zijn om direct op – je raadt het al – de vloer te staan. Over het algemeen zijn dit de modellen waar mensen aan denken als er over luidsprekers en volledige systemen gepraat wordt, omdat deze zonder twijfel een verbazingwekkend geluid produceren en een coole uitstraling hebben.

Boekenplankspeakers

Boekenplankspeakers zijn kleiner dan de bovengenoemde luidsprekers en daarom een goede keuze als je niet genoeg ruimte hebt of als je geen behoefte hebt aan een van de allergrootste speakersystemen.

Boekenplankspeakers kunnen, afhankelijk van het model, op een plank worden geplaatst of aan een muur worden gehangen. 

Sommige zijn draadloos, andere hebben een kabelaansluiting. Beide opties geven een geweldige geluidservaring, dus de keuze hangt af van hoe jij je systeem wilt installeren.

Keuzestress? Vind díe items die je nodig hebt

Zoals eerder vermeld, zijn er veel manieren om een speakersysteem te bouwen, dus het is aan jou om uit te maken wat je nodig hebt en hoeveel plaats je hebt. 

Groot, groter, grootst

Als je alle mogelijke opties en functionaliteiten wilt en dus de meest complete geluidservaring, dan zul je een van de grootste systemen in huis moeten halen. Ze bestaan uit een subwoofer, een centerluidspreker en een aantal staande luidsprekers en/of boekenplankspeakers die je ofwel ophangt ofwel ergens op plaatst.

Het aantal luidsprekers in de grote systemen varieert, maar in de grote surround-soundsystemen zitten doorgaans minstens twee staande luidsprekers, één centerluidspreker en twee boekenplankspeakers, zodat je het geluid inderdaad uit alle richtingen hoort komen. En als je echt helemaal los wilt gaan, kun je systemen met nóg meer luidsprekers krijgen.

Tegenwoordig hoef je niet eens overal in je woonkamer kabels te leggen om surround-sound te krijgen. Sonos en een aantal andere merken hebben draadloze surround-systemen ontworpen, die meestal bestaan uit een elegante soundbar, een subwoofer en twee draadloze luidsprekers, zodat je eenvoudig je eigen thuisbioscoop in je woonkamer kunt installeren.

Klein en krachtig

Als je op zoek bent naar een solide geluidservaring waarvoor je geen luidsprekers in je hele woonkamer nodig hebt, neem dan eens een kijkje in ons aanbod van kleinere speakersystemen. Meestal bestaan ze uit een subwoofer en een paar boekenplankspeakers die er erg stijlvol uitzien een plank, of die je discreet aan een muur kunt ophangen. Zo krijg je een geluid in stereo, wat zowel voor muziek als filmgeluid fantastisch klinkt.

Zelfs als je voor een van de grote systemen met veel onderdelen kiest, hoeft dit niet per se veel ruimte in beslag te nemen. Bowers & Wilkins heeft bijvoorbeeld een systeem bestaande uit een subwoofer, een centerluidspreker en vier boekenplankspeakers die je of op een elegante standaard zet of aan de muur hangt. Hoewel er zes componenten zijn, is het een zeer discreet speakersysteem. De verschillende onderdelen zijn eerder compact en hebben een strak design waardoor ze al snel deel gaan uitmaken van je interieur. Bovendien bieden ze een geweldige geluidservaring, bijna zonder dat je opmerkt dat ze er zijn.

Kom langs en probeer uit

Vind je het aanbod overweldigend of kun je niet goed kiezen tussen de vele fantastische speakersystemen? Dan kun je in je lokale HiFi Klubben-winkel de verschillende systemen komen bekijken en horen hoe ze klinken. We geven je ook graag advies en beantwoorden alle vragen die je hebt, zodat je alles weet wat je wilt weten voordat je een beslissing neemt.