Skip to content

25 producten

AirPlay luidsprekers – maximale flexibiliteit en veel opties

Een luidspreker met de slimme AirPlay-technologie van Apple biedt gebruikers een maximale flexibiliteit en de mogelijkheid om zelf een luidsprekersysteem op maat samen te stellen. Elk groot audiomerk heeft wel een of meer AirPlay luidsprekers in zijn aanbod, dus je apparaten hoeven niet per se allemaal van dezelfde fabrikant te zijn. Als je muziek wilt afspelen met je smartphone of tablet, heb je een Apple apparaat nodig, maar via iTunes kun je zowel met je Mac als met je pc genieten van het prachtige geluid van je AirPlay luidspreker.

Apple AirPlay en AirPlay 2

AirPlay schenkt Apple fans veel mogelijkheden voor streaming en multiroom-systemen. Sinds de upgrade naar AirPlay 2 zijn de technologie en de functies nóg veel geavanceerder. Wel heb je nog steeds een Apple apparaat (iPhone of iPad) nodig als je muziek of andere audio wilt afspelen vanaf je telefoon of tablet.

Maar via iTunes naar muziek luisteren kan altijd, of je nu een Mac of een pc hebt; ook niet-Apple gebruikers kunnen er dus plezier van hebben. Via Apple Music kun je zelfs verschillende nummers tegelijkertijd afspelen. Zo kunnen alle gezinsleden in verschillende kamers op hetzelfde moment van hun lievelingsmuziek genieten.

Bij sommige speakers is de AirPlay-functie standaard niet geactiveerd. Maar dat is niet zo erg, want je hoeft alleen maar een gratis software-update te downloaden en je bent klaar om van start te gaan. Als je hulp nodig hebt met het downloaden van de update of om deze aan de praat te krijgen, ben je altijd welkom bij je lokale HiFi Klubben-winkel. Wij helpen je graag, zodat jij direct kunt beginnen te genieten van je nieuwe speaker.

Flexibiliteit en keuzevrijheid

AirPlay speakers zijn een flexibeler alternatief voor multiroom-systemen zoals bijvoorbeeld Sonos en Bluesound, die toch wat beperkingen met zich meebrengen. Deze systemen vereisen speakers en spelers van de respectievelijke merken, maar AirPlay speakers komen van veel verschillende fabrikanten. Dit geeft je een grote vrijheid bij de keuze van je speakers. Je bent met andere woorden niet beperkt tot een specifieke fabrikant, maar helemaal vrij om te kiezen wat je wilt – zolang de speakers voorzien zijn van de AirPlay-functie.

Daarnaast zijn er veel verschillende soorten van AirPlay speakers op de markt. Hierdoor kun je precies het systeem bouwen dat je nodig hebt. Droom je van een soundbar of actieve speakers met AirPlay? Die bestaan. De AirPlay-technologie is onderdeel van het iOS-besturingssysteem. In de praktijk betekent dit dat je geluid direct kunt afspelen afkomstig van alle geluidsapps, zoals YouTube en Netflix.

Geselecteerde merken

Zoals reeds gezegd, bieden verschillende merken hun versie van de AirPlay speaker aan. Andere fabrikant, andere kwaliteiten en ontwerpkenmerken. De AirPlay-functie is echter voor elk merk dezelfde, dus je beslist vooral op basis van wat jij leuk vindt.

Sonos AirPlay speaker

Sonos staat vooral bekend om zijn multiroom-systeem. Een deel van hun speakers beschikt echter ook over AirPlay, zodat ze deel kunnen gaan uitmaken van het systeem dat jij zelf hebt samengesteld. Natuurlijk kun je ook genoegen nemen met een enkele Sonos speaker met AirPlay. Je kunt dan achteraf nog altijd uitbreiden als je dat zou willen, met apparaten van Sonos of van andere merken. Een groter systeem verwent je in meerdere kamers in je huis met geavanceerde technologie voor de beste geluidservaring.  

Bowers & Wilkins AirPlay speaker

Ook B&W heeft de AirPlay-technologie geïntegreerd in een selectie van hun speakers. Een B&W speaker is een speaker met een elegant ontwerp dat speels omgaat met vormen en hoeken; zo krijg je elegante, opmerkelijke speakers. Ga bijvoorbeeld voor een van hun draadloze speakers met gefacetteerd design: ze zijn gracieus en vormen een uitdaging voor het oog, met hun originele vorm die zich niet houdt aan de strakke lijnen die je vaak bij speakers terugziet.

Bluesound AirPlay speaker

Net als Sonos staat Bluesound vooral bekend om zijn eigen multiroom-systeem dat je toelaat om in elke kamer van het huis speakers te plaatsen en te bedienen vanaf je smartphone of tablet. Verschillende van hun speakers hebben ook AirPlay, zodat je ze kunt combineren met AirPlay speakers van andere merken. Bluesound AirPlay speakers zijn verkrijgbaar in klassiek zwart en wit.

Denon AirPlay speaker

Het laatste merk dat we willen prijzen voor hun uitstekende AirPlay speakers, is Denon. Bij Denon kun je terecht voor draadloze speakers met geïntegreerde AirPlay-technologie die te gebruiken zijn met het prachtige HEOS multiroom-systeem.

Kies je favoriete apparaten

Maak je dus geen zorgen als je verliefd bent geworden op AirPlay speakers van verschillende merken. Je kunt AirPlay speakers naar hartenlust mixen. Spreekt een van de opvallende B&W ontwerpen je wel aan, maar droom je ook van een of meer speakers met een meer traditioneel design zoals die van Sonos bijvoorbeeld? Combineren is geen enkel probleem.

Als je niet al je spaargeld in één keer wilt ophoesten, kun je starten met één of twee Airplay speakers en er later meer toevoegen als je portemonnee het toelaat. Begin bijvoorbeeld met een goede AirPlay speaker voor bijvoorbeeld de woonkamer of andere ruimte waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt. Later zul je dan misschien ook een goed geluid in de keuken en de badkamer willen, of het handig vinden om ook in de kinderkamer(s) of je thuiskantoor geluid van goede kwaliteit te kunnen aanzetten.

Kom langs bij HiFi Klubben om nog meer te weten te komen

Nieuwsgierig naar wat je opties zijn met Apple AirPlay? Of wil je graag wat meer informatie voordat je beslist welke AirPlay speaker te kopen? Wij begeleiden je graag bij je keuze. Elke dag zetten wij alles op alles om onze klanten de best mogelijke geluidservaring te bieden. Aarzel niet om langs te komen of om contact met ons op te nemen via onze website, als je ook maar de minste twijfel hebt over welke AirPlay speakers te kopen.

In onze winkels kun je de speakers met je eigen ogen zien, je kunt ze aanraken en ernaar luisteren. Het is altijd een goed idee om te weten te komen wat de verschillen tussen de modellen zijn voordat je een keuze maakt. Je kunt ook je eigen iPhone of tablet aansluiten als je de speakers en de AirPlay functie wilt testen met je favoriete afspeellijst. Dit is de beste manier om uit te maken of een speaker aan al je verwachtingen voldoet.