Skip to content

34 producten
RUBICON 8
DALI RUBICON 8
Vloerluidspreker
€ 6.598 / Paar
EPICON 8
DALI EPICON 8
Vloerluidspreker
€ 17.998 / Paar

De volledige geluidservaring met staande luidsprekers

Met een vloerstaande luidspreker krijg je het volledige geluidsbereik en een complete audio-ervaring. Een staande luidspreker wordt direct op de vloer geplaatst en geeft het volledige scala aan tonen weer, van de diepste tot de hoogste. Veel vloerstaande luidsprekers kunnen zeer luid en dynamisch spelen zonder dat er sprake is van enige geluidsvervorming, en deze categorie omvat dan ook de beste en meest exclusieve luidsprekers op de markt.

Voor een subliem geluid heb je sublieme luidsprekers nodig

Wie zegt dat hij geen verschil hoort tussen het geluid van een goede en dat van een slechte luidspreker, liegt; óf hij heeft nog nooit een goede luidspreker gehoord. Er is niets snobistisch aan om goed geluid te willen, en als je besluit te investeren in een staande luidspreker, dan kun je net zo goed investeren in een échte kwaliteitsluidspreker.

Onze selectie bestaat uit artikelen van zorgvuldig geselecteerde merken en fabrikanten, zodat al wie bij HiFi Klubben staande luidsprekers koopt, gegarandeerd het beste geluid krijgt.

Grotere luidsprekers nemen uiteraard best wat plek in. Dit betekent dat vloerstaande luidsprekers de beste basis vormen voor zowel een optimaal basgeluid als de weergave van grote symfonieën, en alles daartussenin. De extra ruimte in de staande luidsprekers zorgt ervoor dat meer lucht verplaatst wordt, waardoor meer nuances weergegeven is en het geluid als het ware solider is. Als geluidskwaliteit voor jou belangrijk is en je hebt genoeg plaats in huis, dan zijn staande luidsprekers de perfecte oplossing voor jou.

Mensen in de muziekindustrie besteden oneindig veel tijd aan het creëren van het perfecte geluid voor hun muziek. Het minste wat we in ruil daarvoor kunnen doen is ervoor zorgen dat we wat fatsoenlijke apparatuur in huis hebben zodat hun inspanningen niet verloren gaan. We zijn het muzikanten wereldwijd én onszelf verschuldigd een paar goede luidsprekers in huis te halen, zodat de composities waar artiesten zoveel tijd ingestoken hebben, optimaal worden weergegeven. Zeg nee tegen vervormd geluid door slechte luidsprekers!

Heb je niet genoeg plaats voor grote staande luidsprekers? Overweeg dan een set boekenplankspeakers. Deze zijn – zoals de naam al doet vermoeden – compacter en vereisen dus minder ruimte. Ze kunnen perfect op een plank geplaatst worden of opgehangen worden aan een wandbeugel. Als je in een kleinere flat woont, kan een paar goede compacte luidsprekers de optimale oplossing zijn; je muziek komt helemaal tot haar recht, zonder de goede relatie met je buren in het gedrang te brengen.

Je hoeft niet langer te kiezen tussen je vriendin en je speakers

Misschien behoor jij tot die groep mensen die in paniek raakt zodra het gesprek over grote staande luidsprekers gaat. Je gedachten gaan direct terug naar de tijd dat je bij je eerste vriendje introk en zijn grote – en volgens jou afzichtelijke – stereo-installatie voor lief moest nemen. Of misschien ben jij het vriendje dat toentertijd moest kiezen tussen de twee grootste liefdes van je leven. Het maakt niet uit tot welke van de twee categorieën je behoort, want wij hebben goed nieuws voor jou.

Het design is geëvolueerd en het probleem is ondertussen opgelost. Dit heeft waarschijnlijk een heleboel relaties gered van de ondergang! Grote staande luidsprekers hoeven niet meer de zware, kenmerkende boxen te zijn van vroeger. De fabrikanten van vandaag de dag denken zowel aan hen die stijlvol en elegant willen leven als aan hen die het beste geluid willen – en combineren het beste van twee werelden in stijlvolle en functionele staande luidsprekers.

Staande luidsprekers voor elke stijl

Er zijn zoveel verschillende designs tegenwoordig, dat iedereen wel iets kan vinden dat bij zijn of haar stijl en interieur past.

Als je van een krachtige, robuuste uitstraling houdt, is een zwarte staande luidspreker met opvallende, kleurrijke details wellicht iets voor jou. Een solide, rustieke staande luidspreker met zware randen en levendige kleuren doet hoofden omdraaien en verleent een stoer uiterlijk aan je interieur.

Als je een stijlvolle en discrete oplossing passender vindt, is een eenvoudig wit model of een speaker met rozenhouteffect een goede optie. Een staande luidspreker met afgeronde hoeken en een slank ontwerp ziet er zeer geraffineerd uit en vormt een mooi decoratief voorwerp, zonder al te veel aandacht op te eisen. Dankzij het slanke design kun je voor een andere kleur kiezen dan klassiek wit of zwart, omdat het ontwerp op zich zo discreet is dat een andere, zelfs felle kleur niet meteen te opdringerig of overheersend wordt.

Bespaar ruimte met draadloze en actieve staande luidsprekers

Een actieve vloerstaande luidspreker is een luidspreker met een ingebouwde versterker. Dit betekent dat je geen aparte stereo nodig hebt om je muziek af te spelen. Je hebt dus genoeg met een set bestaande uit een enkele actieve staande luidspreker en een bijbehorende passieve luidspreker. Je sluit je iPhone, pc of andere muziekbron aan op de actieve luidspreker en geniet direct van muziek in volledige stereo. Kies je een draadloze staande luidspreker, dan kun je je muziekbron eenvoudig via bluetooth koppelen.

Als je de geluidskwaliteit verder wilt verbeteren, kun je een subwoofer toevoegen die voor extra lage tonen zorgt en die ergens discreet kan worden geplaatst. Het menselijk oor is niet in staat om de diepe bastonen die uit de subwoofer komen te lokaliseren, dus in tegenstelling tot andere soorten luidsprekers kun je de subwoofer plaatsen waar je maar wilt.

De juiste fundering voor het beste resultaat

Om het maximale uit je staande luidsprekers te halen, is het belangrijk dat ze stabiel en recht worden geplaatst. Daarom raden wij steeds aan om spikes of isolatiekussens te gebruiken die ervoor zorgen dat je staande luidspreker blijft staan waar hij hoort te staan. Spikes zijn het beste voor gebruik met zachte oppervlakken, terwijl rubberen isolatiekussens goed zijn voor harde oppervlakken.

Beide typen zorgen ervoor dat je staande luidspreker stabiel blijft en een stabiel geluid produceert, zodat jouw geluidservaring optimaal is. Bovendien is het een goede investering als je in een appartementsgebouw woont en een fatsoenlijke relatie met je benedenbuurman wilt onderhouden.

Vind je het aanbod overweldigend en kun je je het geluid van de verschillende speakers niet goed voorstellen als je er thuis op je computer zit over te lezen? Bezoek een van onze winkels om meer te weten te komen over de verschillende staande luidsprekers en te ervaren hoe ze klinken. Dit geeft je een beter beeld van hoe de kwaliteit zich verhoudt tot de prijs, zodat jij kunt uitmaken welke voor jou de meest geschikte keuze is.

Vloerstaande luidsprekers

Heb je een kamer van voldoende afmeting dan is een vloerstaand luidsprekermodel de meest aangewezen keuze. Door het grote kastvolume zijn de bassen dieper en krachtiger, bovendien weet een vloerstaand model een fraaier stereobeeld neer te zetten.