Skip to content
Bowers & Wilkins
Vloerluidspreker (paar)

Bowers & Wilkins 603 S3

€ 1.149,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 2.298,00paar
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Het topmodel van de 600 S3-serie vult zelfs grote kamers met geweldig hifi-geluid. De perfecte keuze voor muziek en voorkanalen in surround.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins 603 S3 – elegante en geavanceerde vloerluidspreker voor echte muziek- en home-cinema-liefhebbers

 • Prachtig geluid en dynamiek, zelfs in grotere ruimtes
 • Continuum FST-middenspeaker
 • Schitterende allroundoplossing voor muziek en films
 • Relatief slank ontwerp
 • Robuust en elegant kabinet

De Bowers & Wilkins 603 S3 is het topmodel uit de 600 S3-serie. Deze grote en zware driewegluidspreker geeft zelfs het meest veeleisende geluidsbeeld perfect weer en laat je middenrif lekker meetrillen.

De twee 6,5” basspeakers, de unieke randloze FST-middenspeaker en de exclusieve Double Dome Titanium-tweeter met Nautilus-ontwerp zorgen ervoor dat alle details duidelijk hoorbaar zijn – of je nu voor keiharde techno gaat of liever met een glas rode wijn geniet van wat rustige jazz.

Met de 603 S3 en bijpassende versterker weet je zeker dat je altijd voldoende dynamiek hebt, bij ieder volume. Als je een erg grote luisterkamer hebt, de luidspreker gebruikt als onderdeel van een surroundsysteem of als alleen het allerbeste goed genoeg is, kun je hem aanvullen met een aparte subwoofer, bijvoorbeeld de ASW van Bowers & Wilkins zelf.

De afwerking van de 603 S3 ziet er echt schitterend uit en sluit naadloos aan bij een modern en stijlvol interieur. De luidsprekerdoek wordt vastgehouden door magneten, zodat je niet tegen lelijke schroefgaten aan hoeft te kijken als je de luidspreker zonder doek wilt gebruiken.

De Bowers & Wilkins 603 S3 is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bowers & Wilkins 600 S3 Series – echt hifi-geluid voor iedereen

Vanaf het moment dat de eerste modellen in 1995 op de markt kwamen is de 600-serie van Bowers & Wilkins populair geweest. Sindsdien zijn er meer dan een miljoen sets 600-luidsprekers verkocht aan muziekliefhebbers over de hele wereld. En dus krijg je met de 600 S3 Series net zo veel goed geluid voor je geld als bij de lancering van de eerste generatie.

De 600 S3-serie bestaat uit een vloerluidspreker, twee compacte luidsprekers, een middenluidspreker en twee subwoofers, zodat je heel precies je eigen systeem kunt samenstellen. Of je nu geniet van de allerkleinste muzikale details of weggeblazen wilt worden door je home-cinema, met deze mooie luidsprekers zit je altijd goed!

Robuust en elegant ontwerp met mooie details

De 600 S3 Series heeft een stijlvol en elegant ontwerp. De behuizing is op een nieuwe manier samengevoegd, waardoor je een lege achterkant krijgt, terwijl de voorkanten gelakt zijn met een matzwarte of matwitte finish. Als nieuw en verfijnd detail hebben de ringen rond de tweeter en de bas-/middenspeaker een overlapping waardoor de twee eenheden nog dichter bij elkaar kunnen worden gebracht, wat de precisie en diepte van het stereobeeld hoorbaar verbetert. De baspoort is heel discreet naar de achterkant verplaatst en onder het mooie oppervlak zit een supersolide constructie, waardoor de speakers echt optimaal klinken.

Net als bij de exclusieve 700-serie zit de gevoelige tweetermembraan nu goed beschermd achter een discreet metalen rooster dat oorspronkelijk was bedoeld voor de 800 Signature-serie en is ontwikkeld om geluid door te laten. De voorkant is magnetisch bevestigd, dus zonder montagegaten, en de luidsprekerdoek is magnetisch bevestigd. Hierdoor komen de mooie speakers extra goed tot hun recht, waardoor 600 S3-luidsprekers echt een aanvulling zijn op je interieur, met of zonder luidsprekerdoek.

Nautilus Decoupled Double Dome Titanium – een tweeter zonder valse klanken

De gepatenteerde Nautilus-tweeter is al jarenlang – in verschillende uitgaven – standaard op vrijwel alle luidsprekers van Bowers & Wilkins. Het Nautilus-principe is gebaseerd op een buis die achter op de speaker is gemonteerd en werkt als een soort omgekeerde trompet. Deze buis absorbeert al het geluid dat aan de achterkant van de speaker wordt geproduceerd, zodat het geluid aan de voorkant hier geen enkele last meer van heeft. Want daar luister je natuurlijk naar.

De nieuwe tweetermembraan van titanium heeft een geavanceerde sandwich-constructie. De aluminium dome wordt versterkt met een tweede laag aluminium die het profiel van de centrale dome nabootst. Hierdoor fungeert de speaker bijna als een ‘perfecte zuiger’, meer nog dan de oudere aluminiummembraan, wat resulteert in een indrukwekkend luchtige en krachtige weergave door de S3-serie. Dit kan deels ook worden verklaard door de aanzienlijk verlengde Nautilus-buis, die nu resonantie aan de achterkant van het apparaat nog beter elimineert.

FST – een unieke middenspeaker met een uniek geluid

De 603 S3 is een echte driewegluidspreker met de unieke ‘randloze’ Continuum FST-middenspeaker van Bowers & Wilkins. De FST-driver heeft geen conusophanging, waardoor stemmen en instrumenten verbluffend gedetailleerd en neutraal worden weergegeven.

De Continuum-membraan van de FST-middenspeaker is op een speciale manier geweven, waardoor ongewenste resonanties in het oppervlak van de speaker geneutraliseerd worden. In combinatie met de randloze FST-ophanging worden verschillende frequenties door verschillende delen van het conusoppervlak weergegeven. De conus beweegt minder dan een zuiger, maar ‘flext’ afhankelijk van het toongebied, wat als voordeel heeft dat de spreiding door de conus veel beter is. Je zit dus niet vast aan één ‘sweet spot’, maar kunt overal optimaal van muziek genieten.

Less is more

Het scheidingsfilter van de 600 S3-serie is geüpgraded met exclusieve nieuwe condensatoren, waardoor hij nóg beter klinkt dan de vorige generatie. 

Het scheidingsfilter is enorm belangrijk voor de geluidskwaliteit van luidsprekers, en net als in zijn duurste modellen heeft Bowers & Wilkins het samenspel tussen de speakers in de 600 S3-serie dusdanig geoptimaliseerd dat het scheidingsfilter slechts een minimaal aantal componenten hoeft te bevatten. Deze componenten zijn van extreem hoge kwaliteit en zijn zorgvuldig geselecteerd na een lange reeks intensieve luistertests. Minder componenten betekent een eenvoudiger signaalpad, en dat betekent een beter geluid.

De robuuste schroefterminals op de achterkant zijn ook afkomstig uit de 700-serie en gaan eindeloos lang mee. De nieuwe horizontale lay-out maakt het aansluiten gemakkelijker, vooral als je spadeconnectoren gebruikt, en je kunt deze luidspreker ook bi-wiren, zodat je echt het maximale vermogen uit je systeem kunt halen.

De basreflexpoort is de unieke Flowport van Bowers & Wilkins, die kleine kuiltjes in de opening heeft. Het oppervlak lijkt een beetje op dat van een golfbal en vermindert de luchtweerstand, zodat de lucht gemakkelijker kan ontsnappen. Dit geeft een helderdere en diepere bas en vermindert tegelijkertijd de vervorming.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Prachtig geluid en dynamiek, zelfs in grotere ruimtes
 • Double Dome Titanium Nautilus-tweeter
 • Continuum FST-middenspeaker
 • Schitterende allroundoplossing voor muziek en films
 • Relatief slank ontwerp
 • Stevige en resonantiedempende behuizing
 • Klaar voor bi-wiring

Tegens

 • Heeft redelijk veel ruimte nodig om tot zijn recht te komen
 • Heeft een krachtige versterker nodig
 • Geen tweeter in aparte Nautilus-behuizing
 • Geen finish in echt hout of hoogglanslak

Accessoires voor de Bowers & Wilkins 603 S3

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)46 - 28000 Hz
Constructie behuizingBasreflex
Bi-wireJa
Frequentiebereik (-6 dB)29 - 33000 Hz
Gevoeligheid90 dB
Impedantie8 ohm (minimum 3 ohm)
Tweeter1" Titanium Dome
Midrange6.5" Continuum
Woofer2x 6.5" Membraan van papier/koolstofvezel
Luidspreker typeHiFi luidspreker

Recensies


5.0
16 recensies
5
16
4
1
3
0
2
0
1
0

Aanbevolen producten