Skip to content
€ 1.395,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Deze fullsize stereoversterker levert 2 x 130 watt, een schitterend geluid en eindeloos veel mogelijkheden voor analoge en digitale muziek.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD C 389 – geavanceerde hybride digitale stereoversterker met 2 x 130 watt, een fantastisch geluid en optionele Bluesound en Dirac-ruimtecorrectie

 • Heel goed hifi-geluid en veel vermogen
 • Hybride digitale versterkertechnologie
 • HDMI voor digitaal TV-geluid, functie voor automatisch aan-/uitzetten, volumeregeling via TV-afstandsbediening
 • Twee sleuven voor MDC2-uitbreidingsmodules, bijv. Bluesound-streaming/multiroom en Dirac-ruimtecorrectie*
 • Tweerichtings-Bluetooth voor draadloze koptelefoons

De NAD C 389 is een zware stereoversterker uit de New Classic-serie van NAD: een krachtige hybride digitale constructie met 2 x 130 watt, waardoor hij zelfs de meest veeleisende luidsprekers aankan – op ieder volume. Bovendien beschikt hij over alle aansluitingen die maar nodig zijn voor analoge en digitale bronnen, inclusief 24-bit HD-geluid en module-upgrades voor streaming en multiroom.

Bluesound staat bekend als het allerbeste draadloze muzieksysteem voor streaming en multiroom, en binnen een paar minuten heb je met een schroevendraaier de C 389 uitgebreid met een BluOS-uitbreidingsmodule. Dan krijg je toegang tot alle streamingmuziek die je maar wilt, gewoon via je telefoon, Dirac-ruimtecorrectie en zelfs voice-control. Met die combinatie heb je echt niets anders meer nodig!*

Perfect TV-geluid en tweerichtings-Bluetooth voor draadloze koptelefoons

Zelfs zonder uitbreidingsmodules is de C 389 zo veelzijdig dat je hem moeiteloos kunt gebruiken als controlecentrum voor de stereo-installatie. De HDMI-ingang is voorzien van eARC, zodat je een TV via de HDMI-kabel kunt aansluiten en het TV-geluid direct op je installatie kunt afspelen met perfecte digitale kwaliteit. De versterker schakelt zichzelf samen met de TV aan en het volume kun je regelen met de bestaande afstandsbediening van de TV. Als je dat eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders.

Hij heeft zelfs tweerichtings-Bluetooth, zodat je zelf kunt kiezen of je draadloze muziek vanaf je telefoon wilt afspelen met je versterker, of de muziek van de versterker wilt streamen naar een draadloze Bluetooth-koptelefoon. Ideaal voor als je naar muziek wilt luisteren, zonder dat het hele gezin er last van heeft. Daarnaast beschikt hij over een koptelefoonuitgang die is uitgerust met een eigen, geïntegreerde en hoogwaardige koptelefoonversterker.

Heel veel aansluitingen – voor nu en in de toekomst

De NAD C 389 is voorzien van vrijwel alle aansluitingen die je maar kunt bedenken, vijf digitale en drie analoge. De digitale ingangen bestaan uit twee optische, twee coaxiale en HDMI met eARC voor TV-geluid. Een van de analoge ingangen is een draaitafelingang (MM), waarmee je ook een draaitafel direct kunt aansluiten. De uitstekende geïntegreerde koptelefoonuitgang maakt het plaatje compleet.

Maar dat is nog niet alles. Met de geniale MDC2-modules van NAD is de C 389 helemaal klaar voor de toekomst, en aan de achterkant zitten twee sleuven voor extra modules, zodat je extra ingangen, streaming en nieuwe technologieën kunt toevoegen.*

Uitbreiden met Bluesound, Dirac-ruimtecorrectie en twee subwoofers

De NAD MDC2 BluOS D is de streamingmodule voor de C 389. Met deze module krijgt je versterker ook Bluesound, zodat je muziek kunt streamen vanaf de meeste streamingservices, je computer of netwerkschijf en nog veel meer. Bluesound heeft ook multiroomfunctionaliteit, waardoor je het systeem heel eenvoudig kunt uitbreiden met draadloze Bluesound-luidsprekers in de rest van het huis. Dan kun je dezelfde of andere muziek afspelen in elke kamer van je huis en alles aansturen via de mooie en gebruiksvriendelijke app.

De D aan het einde van de naam van de module betekent dat hij voorzien is van het ruimtecorrectiesysteem van Dirac. Met de Dirac-app op je telefoon (of PC/Mac) kun je de akoestiek van je luisterkamer bepalen. Het systeem corrigeert dan automatisch de resonanties en trillingen van de kamer, die ervoor zorgen dat je geluid ‘rommelig’ klinkt. Een heel handige functie, zeker omdat niet iedereen de luxe heeft om zijn of haar woonkamer akoestisch te behandelen met akoestische panelen en diffusors. En er komen in de toekomst gegarandeerd nog meer modules bij – waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had.

De NAD C 389 heeft ook twee subwooferuitgangen, waardoor je één of twee subwoofers aan kunt sluiten. Dat is heel handig als je bijvoorbeeld een paar compacte standaardluidsprekers wilt aansluiten, of gewoon wat meer extra lage frequenties wilt hebben.

NAD Hybrid Digital – stroom omzetten in schitterend geluid

De ongekende geluidskwaliteit van de NAD C 389 begint bij een digitale ingangsmodule met een analoge switching-versterker, ook wel klasse D genoemd. NAD noemt deze constructie een ‘hybrid digital’ versterker, een beschrijving die de lading behoorlijk goed dekt. De actieve voeding is compacter dan een traditionele voeding met kopertransformator, maar hij heeft een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening.

De Hybrid Digital-constructie zorgt niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit, maar is ook erg effectief. Hier wordt een veel groter gedeelte van de gebruikte elektrische energie omgezet in geluid dan bij een traditionele analoge versterker. En dat merk je aan de elektriciteitsrekening. Bovendien kun je hem makkelijker opbergen in een kast of meubel, zolang je er maar voor zorgt dat er een beetje lucht omheen zit voor de koeling.

Asymmetrical PowerDrive voor maximaal vermogen en dynamiek

Het PowerDrive-principe zorgt er al tientallen jaren voor dat NAD-versterkers krachtiger en dynamischer klinken dan alle andere versterkers in dezelfde prijsklasse. PowerDrive is eigenlijk een containerbegrip en betekent dat NAD er voortdurend aan werkt om het energieverbruik van de versterker zo te optimaliseren, dat de aangesloten luidsprekers zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd.

De meeste energie wordt gebruikt om de basfrequenties weer te geven, en alhoewel deze signalen vaak asymmetrisch zijn, zit er over het algemeen weinig verschil tussen de twee kanalen (L/R). Met de nieuwe Asymmetrical PowerDrive heeft NAD een geniale oplossing gevonden om zowel het positieve als het negatieve deel van de voeding te gebruiken. Zo kun je erop rekenen dat het maximale vermogen van beide kanalen gebruikt wordt als er een krachtig signaal naar de luidsprekers gestuurd moet worden.

Asymmetrical PowerDrive geeft een ongekende dynamiek, waarmee je moeiteloos de hele kamer kunt vullen met muziek, zonder vervorming. En dat betekent dat je niet alleen de beschikking hebt over een gigantisch volume, maar ook over meer dan voldoende headroom – voor een prachtige en zuivere weergave. Een NAD New Classic klinkt gewoonweg fantastisch – op elk geluidsniveau.

Nog een voordeel van het slimme voedingsdeel is dat het bijna ongevoelig is voor de impedantie van de luidsprekers. Als die bijvoorbeeld ineens onder de 2 ohm duikt – wat het einde betekent van veel concurrerende modellen – blijft deze versterker stabiel en perfect klinken. En dat is iets wat je eigenlijk alleen tegenkomt bij echt heel dure, high-end versterkers. En natuurlijk bij NAD.

DAC en volumeregeling met genadeloos hoge kwaliteit

Doordat deze versterker is opgebouwd uit een digitale ingangsmodule en een analoge klasse D-uitgangstrap heeft hij een eigen, geïntegreerde D/A-converter (DAC) nodig. En hiervoor heeft NAD leentjebuur gespeeld bij de kostbare en meervoudig bekroonde Masters-serie, waar een achtkanaals DAC zo is geconfigureerd dat hij het signaal afgeeft aan een gecombineerd stereo-uitgangssignaal. Deze ‘Dual Differential’-technologie zorgt voor een maximale lineariteit en minder ruis, iets waar je vooral plezier van hebt bij het luisteren naar hoge-resolutiebestanden van 24-bit, waarbij de allerkleinste details duidelijk en ongestoord naar voren komen.

De exclusieve volumeregeling bestaat uit een reeks digitaal gereguleerde precisieweerstanden die het mogelijk maken om het volume in stappen van exact 0,5 dB te regelen – een prachtige, slijtvaste en extreem stille oplossing die werd geïntroduceerd met de legendarische M3-versterker uit de NAD Masters Series.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Heel mooi hifi-geluid en veel vermogen
 • Hybride digitale Hypex-versterkertechnologie
 • Volledig stabiel bij iedere belasting dankzij Asymmetrical PowerDrive
 • HDMI/eARC voor perfect digitaal TV-geluid, functie voor automatisch aan-/uitzetten, volumeregeling via TV-afstandsbediening
 • Twee sleuven voor MDC2-uitbreidingsmodules, bijv. Bluesound-streaming/multiroom en Dirac-ruimtecorrectie*
 • Aparte RIAA-/draaitafelingang (MM)
 • Goed leesbare display
 • Tweerichtings-Bluetooth voor draadloze koptelefoons (incl. aptX HD)
 • Voorkant met hoogwaardige koptelefoonuitgang
 • Bijzonder laag energieverbruik voor dit vermogen

Tegens

 • Geen Hypex nCore-eindversterker
 • Kan niet worden gebridged voor meer monovermogen
 • De standaardversie heeft geen geïntegreerde Bluesound/Dirac-ruimtecorrectie
 • Voor MC-elementen is een aparte RIAA-/phono-voorversterker nodig
 • Geen USB-B-ingang om muziek op PC/Mac af te spelen
 • Geen A/B-schakelaar voor twee paar luidsprekers
 • Geen albumhoezen op display
 • Geen app-bediening en voice-control zonder BluOS-module (apart verkrijgbaar)

Accessoires voor de NAD C 389

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm130 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm130 watt
Vervorming (THD)0,02%
Signaal-ruisverhouding>95 dB
Dempingsfactor>150
Dynamisch vermogen210 watt/8 ohm, 300 watt/4 ohm, 400 watt/2 ohm (IHF) watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


4.8
20 recensies
5
16
4
3
3
1
2
0
1
0

Aanbevolen producten