Skip to content
€ 1.199,00stuk
Niet in voorraad. Verwacht: maandag 13 mei 2024
  -
Een unieke stereoversterker naar aanleiding van de 50e verjaardag van NAD. Retro aan de buitenkant, hypermodern en ultrakrachtig aan de binnenkant! (1972-2022)

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD C 3050 – exclusieve stereoversterker ter ere van de 50e verjaardag van NAD

 • Retrofinish met notenhoutlook, klassieke VU-meters en drukknoppen voor de bronselectie aan de voorkant
 • Kan worden uitgebreid met Bluesound-streaming/multiroom / Dirac-ruimtecorrectie / tweerichtings-Bluetooth (MDC2-module apart verkrijgbaar)
 • Serieus hifi-geluid en veel vermogen
 • Speelt HD-geluid af tot 24-bit/192kHz (incl. MQA)
 • HDMI/eARC voor perfect digitaal TV-geluid, functie voor automatisch aan-/uitzetten, volumeregeling via TV-afstandsbediening

De NAD C 3050 is een unieke stereoversterker, naar aanleiding van de 50e verjaardag van NAD. Het ontwerp is een eerbetoon aan de klassieke 3030 uit de jaren 1970. De retrodetails zijn een behuizing met notenhoutlook, klassieke L/R-VU-meters, drukknoppen voor de bronselectie en het originele ‘New Acoustic Dimension’-logo met mooie cursieve letters op de voorkant.

De C 3050 is de basisversie van de exclusieve C 3050 LE (Limited Edition), die vlak voor het jubileum werd gelanceerd. De Limited Edition-versie heeft een finish van echt notenhoutfineer, een genummerd naamplaatje op de achterkant en een voorgeïnstalleerde Bluesound MDC-module. Afgezien daarvan zijn de twee modellen identiek.

Of je nu oud genoeg bent om je te herinneren dat NAD-versterkers er zo uit zagen, of lid bent van de jonge, digitale generatie die gek is op vinyl en analoge opnames – één ding is zeker: de NAD C 3050 is een klasse apart. Verleden en toekomst in perfecte harmonie!

2 x 100 watt HybridDigital-versterker met heel veel mogelijkheden

De binnenkant is echter allesbehalve retro. Hier zit een hypermoderne HybridDigital-versterker met digitale ingangstrap en NAD’s eigen versie van de UcD-eindversterker. Hij heeft een vermogen van 2 x 100 watt, zodat hij zelfs de meest veeleisende luidsprekers aankan. Ook heeft hij meer dan genoeg aansluitingen voor analoge en digitale bronnen, inclusief 24-bit HD-geluid en een aparte draaitafelingang (MM). Daarnaast beschikt hij over een koptelefoonuitgang die is uitgerust met een eigen, geïntegreerde en hoogwaardige koptelefoonversterker.

En als je muziek wilt streamen, kun je de C 3050 uitbreiden met de geniale NAD BluOS MDC2-module. Dan krijg je geïntegreerde streaming via Bluesound, het allerbeste draadloze muzieksysteem voor streaming en multiroom. En heb je toegang tot alle streamingmuziek die je maar wilt, gewoon via je telefoon. Als extraatje krijg je tweerichtings-Bluetooth en de basisversie van het geavanceerde Dirac Live-ruimtecorrectiesysteem. Met die combinatie heb je echt niets anders meer nodig!

Schitterend geluid uit je TV

De HDMI-ingang van de C 3050 is voorzien van eARC, zodat je een TV via de HDMI-kabel kunt aansluiten en het TV-geluid direct op je installatie kunt afspelen met perfecte digitale kwaliteit. De versterker schakelt zichzelf samen met de TV aan en het volume kun je regelen met de bestaande afstandsbediening van je TV. Als je dat eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders.

Eindeloos veel aansluitingen

De NAD C 3050 heeft genoeg aansluitingen voor al je apparatuur. De digitale ingangen bestaan uit optisch, coaxiaal en HDMI met eARC voor TV-geluid. Een van de analoge ingangen is een draaitafelingang (MM), waarmee je ook een draaitafel direct kunt aansluiten. Zelfs NAD’s iconische pre-out-/main-in-aansluitingen aan de achterkant zijn weer helemaal terug. De uitstekende geïntegreerde koptelefoonuitgang maakt het plaatje compleet.

Optionele MDC2-module met Bluesound, multiroom, tweerichtings-Bluetooth en Dirac-ruimtecorrectie

In tegenstelling tot de LE-versie wordt de C 3050 niet standaard geleverd met een exclusieve BluOS MDC2-module. De module is wel apart verkrijgbaar, zodat je dezelfde functionaliteit en hetzelfde topgeluid kunt krijgen als de premiumversie. Dankzij deze module heeft de versterker draadloze Bluesound-streaming, waarmee je muziek kunt afspelen van de populairste streamingservices, tienduizenden internetradiozenders of een gewone USB-stick.

Bluesound heeft ook multiroomfunctionaliteit, waardoor je het systeem heel eenvoudig kunt uitbreiden met draadloze Bluesound-luidsprekers in de rest van het huis. Dan kun je dezelfde of andere muziek afspelen in elke kamer van je huis en alles aansturen via de mooie en gebruiksvriendelijke app op je telefoon.

De module heeft zelfs tweerichtings-Bluetooth, zodat je zelf kunt kiezen of je draadloze muziek vanaf je telefoon wilt afspelen met je versterker, of de muziek van de versterker wilt streamen naar een draadloze Bluetooth-koptelefoon. Ideaal voor als je naar muziek wilt luisteren zonder dat het hele gezin er last van heeft.

De MDC2-module is ook voorzien van de basisversie van het geavanceerde Dirac Live-systeem voor digitale ruimtecorrectie. Via een meetmicrofoon en een smartphone/tablet/PC/Mac kun je de audiorespons op verschillende posities in je luisterkamer meten, en vervolgens corrigeert het systeem automatisch de fouten die hierin kunnen ontstaan – meestal een rommelig basgeluid.

De basisversie van Dirac Live is meer dan genoeg voor de meeste situaties, of je kunt je licentie upgraden naar een Full Frequency-versie, die het hele frequentiebereik behandelt – tot aan de allerhoogste tonen. De Dirac-ruimtecorrectie werkt op al je muziek, omdat het MDC2-systeem alle geluidsbronnen door de module stuurt voordat het geluid verder gaat naar je luidsprekers.

De MDC2-module kan gemakkelijk worden vervangen als er in de toekomst een nog betere streamingoplossing komt, of een andere technologie die je liever gebruikt. Een slim en uniek detail dat zich al heeft bewezen in talloze andere versterkers en AV-receivers van NAD.

NAD Hybrid Digital – stroom omzetten in schitterend geluid

De ongekende geluidskwaliteit van de NAD C 3050 begint bij een digitale ingangsmodule met een analoge switching-versterker, ook wel klasse D genoemd. NAD noemt deze constructie een ‘hybrid digital’ versterker, een beschrijving die de lading behoorlijk goed dekt. De actieve voeding is compacter dan een traditionele voeding met kopertransformator, maar hij heeft een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening.

De HybridDigital-constructie zorgt niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit, maar is ook erg effectief. Hier wordt een veel groter gedeelte van de gebruikte elektrische energie omgezet in geluid dan bij een traditionele analoge versterker. En dat merk je aan de elektriciteitsrekening. Bovendien kun je hem makkelijker opbergen in een kast of meubel, zolang je er maar voor zorgt dat er een beetje lucht omheen zit voor de koeling.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Retrofinish met notenhoutlook
 • Klassieke VU-meters en drukknoppen voor de bronselectie aan de voorkant
 • Serieus hifi-geluid en veel vermogen
 • Hypex HybridDigital UcD-eindversterker
 • Kan worden uitgebreid met Bluesound-streaming/multiroom / Dirac-ruimtecorrectie / tweerichtings-Bluetooth (MDC2-module apart verkrijgbaar)
 • Bluetooth 5.0 met aptX HD
 • HDMI/eARC voor perfect digitaal TV-geluid, functie voor automatisch aan-/uitzetten, volumeregeling via TV-afstandsbediening
 • Speelt HD-geluid af tot 24-bit/192kHz (incl. MQA)
 • Aparte RIAA-/draaitafelingang (MM)
 • Voorkant met hoogwaardige koptelefoonuitgang
 • A/B-schakelaar voor twee paar luidsprekers

Tegens

 • Geen geïntegreerde MDC2-uitbreidingsmodule met Bluesound-streaming/multiroom en Dirac-ruimtecorrectie (apart verkrijgbaar)
 • Geen finish van echt notenhout
 • Geen label met serienummer aan de achterkant
 • Basisversie zonder tweerichtings-Bluetooth
 • Geen Hypex nCore-eindversterker
 • Kan niet worden gebridged voor meer monovermogen
 • Voor MC-elementen is een aparte RIAA-/phono-voorversterker nodig
 • Geen USB-B-ingang om muziek op PC/Mac af te spelen

Accessoires voor de NAD C 3050

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm2 x 100 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm2 x 100 watt
Vervorming (THD)0,03%
Signaal-ruisverhouding95 dB
Dynamisch vermogen250 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


4.7
37 recensies
5
28
4
7
3
2
2
0
1
0
Harrie
Nederland
4/18/2024

Gewoon een top versterker, ziet er fantastisch uit en een hoop power om mijn focal boxen aan te sturen

Harrie
Nederland
Kim
Denemarken
4/11/2024

Geweldige versterker en het is gewoon gaaf om naar te kijken!

Kim
Denemarken
Ian
Nederland
3/30/2024
Ian
Nederland
Mikael
Zweden
3/23/2024

Geeft mijn kanton echt goed💪

Mikael
Zweden
Søren
Denemarken
3/18/2024

Ongelooflijk leuk en goed spelend. Ik heb er geen spijt van :-)

Søren
Denemarken

Aanbevolen producten