Skip to content
€ 475,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 950,00paar
Black Ash
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Bijzonder veelzijdige en compacte luidspreker voor films en muziek met topgeluid. Echte hifi-kwaliteit, discreet formaat en een betaalbare prijs.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI OPTICON 2 MK2 – solide compacte luidspreker met echte hifi-kwaliteit

 • Neutraal, gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie
 • Mooie bas en dynamiek in een compact formaat
 • Schitterende allroundoplossing voor muziek en films.
 • Exclusief SMC-magneetsysteem voor bas-/middenspeaker
 • Eenvoudig aan te sturen met gewone versterkers of receivers

De OPTICON 2 MK2 is een solide en compacte luidspreker die geoptimaliseerd is voor plaatsing op een standaard of in een kast. Hij is iets groter dan de kleinere OPTICON 1 MK2. De 6,5” bas-/middenspeaker kan meer lucht verplaatsen, zodat hij harder en lager kan. De softdome-tweeter is dezelfde 29 mm-eenheid als de vloermodellen en past perfect bij de bas-/middenspeaker.

Dankzij het nieuwe, unieke SMC-magneetsysteem en de extreme aandacht die DALI aan de kleinste details besteedt heeft de OPTICON 2 MK2 een bijzonder helder, dynamisch en gedetailleerd geluid dat je normaal gesproken alleen hoort bij grotere en duurdere luidsprekers. Als je op zoek bent naar een middelgrote en betaalbare statiefluidspreker met maximaal rendement, dat is de OPTICON 2 MK2 een uitstekende keuze.

De DALI OPTICON 2 MK2 is verkrijgbaar in het matwit (Satin White), zwart essenhout (Black Ash) of donker eikenhout (Tobacco Oak).

DALI OPTICON MK2 – een klassieke luidspreker is nu nóg beter geworden

De OPTICON MK2 is een complete luidsprekerserie met een indrukwekkend hifi-geluid voor films en muziek – en een heel betaalbare prijs. DALI heeft de allernieuwste technologische vorderingen gebruikt om je nóg beter geluid voor je geld te geven.

Vergeleken met de oorspronkelijke OPTICON-serie heeft de MK2 een mooier ontwerp en is het geluid op een aantal kritieke punten verder verbeterd. Zo is de voorkant volledig opnieuw ontworpen en is de witte versie voorzien van een elegante, grijze luidsprekerdoek. Deze luidspreker is nu bovendien verkrijgbaar in donker eikenhout. De nieuwe softdome-tweeter is afkomstig uit de geavanceerde CALLISTO-serie en de bas- en middenspeakers hebben een lichtere en stijvere membraan gekregen. De componenten van het scheidingsfilter hebben een upgrade gekregen en de nieuwe Dual Flare-baspoorten halen het allerbeste geluid uit de speakers – ook op hoog volume.

Al deze technologische innovaties zijn gemeten, getest en beluisterd tot in de kleinste details en alle modellen zijn helemaal opnieuw afgesteld, voor het best mogelijke resultaat. En als kersje op de ijstaart: alle OPTICON MK2-modellen worden per twee geproduceerd, zodat de componenten en behuizing altijd afkomstig zijn uit dezelfde productieronde. Zo weet je zeker dat het geluid en de finish perfect bij elkaar passen. Kortom, de OPTICON-serie is nog mooier en beter geworden!

Een hifi-luidspreker voor iedereen

De OPTICON MK2-serie is ook nog eens bijzonder veelzijdig. Aan de ene kant zijn er compacte modellen, speciaal ontworpen voor muziekliefhebbers die te weinig ruimte hebben, maar die wel een betere finish en geluidskwaliteit willen dan de budgetmodellen uit de OBERON-serie. Aan het andere uiteinde van het spectrum staat de grote OPTICON 8 MK2, een massieve vloerluidspreker die zelfs de grootste kamers vult met een indrukwekkend hifi-geluid, zonder dat je genoodzaakt bent om een tweede hypotheek te nemen.

Dus of je nu een budgetoplossing zoekt of uitpakt met echte high-end kwaliteit, de OPTICON MK2-serie heeft iets voor iedereen! Het geluid klinkt perfect, de constructie is heel overtuigend en het ontwerp is stijlvol en elegant. Je vindt altijd een OPTICON MK2 die bij jou past. Kies zelf maar!

SMC – een uniek magneetmateriaal 

De bas-/middenspeakers van de OPTICON MK2 zijn gebaseerd op een vereenvoudigde versie van DALI’s revolutionaire en gepatenteerde ‘Linear Drive’-magneetsysteem dat ontwikkeld werd voor de EPICON en later ook de basis vormde van de RUBICON-serie.

SMC is gebaseerd op geperst ijzerpoeder en heeft daardoor minder geleidend vermogen (1000 tot 10.000 keer minder dan ijzer), waardoor er geen vervorming in de spoelkern optreedt als gevolg van wervelstroom (niet-lineaire, frequentieafhankelijke en snelheidsafhankelijke afremming). Kortom, SMC heeft lineaire magnetische eigenschappen in het hele frequentiebereik en elimineert hierdoor veel van de vervorming waar traditionele magneetsystemen mee te kampen hebben. Daarnaast is het vormbaar en kan het heel nauwkeurig in iedere gewenste vorm gegoten worden.

In de eenvoudige OPTICON MK2-versie is alleen de spreekspoel gemaakt van SMC en omgeven door een bijzonder krachtige ferrietmagneet. Wanneer je de kristalheldere weergave van stemmen en instrumenten uit de OPTICON MK2 hoort, wordt pas duidelijk hoeveel vervorming andere luidsprekers produceren in het laag-/middengebied.

Naast de extreem geringe vervorming hebben de luidsprekerelementen een soepelere en ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve, zonder de dips en faseverschuivingen die concurrerende producten tot zulke grote energievreters maken. Dit betekent dat het scheidingsfilter veel beter werkt, en dat je veel meer vrijheid hebt in de keuze van de versterker. Een OPTICON MK2-luidspreker klinkt geweldig met een heel gewone installatie, en dat wordt alleen nog maar beter bij echt goede apparatuur.

Schitterende low-loss speakers

De bas-/middenspeakers van de OPTICON MK2 zijn in principe gebaseerd op dezelfde technologie als de exclusieve RUBICON-serie. Het voorgevormde aluminiumchassis heeft een aerodynamisch ontwerp en maakt extreme membraanbewegingen mogelijk, zonder luchtcompressie. Tegelijk zorgt het speciale mengsel van houtvezel en papier voor een zeer stijve en gemakkelijk beweegbare conus zonder resonantieproblemen. De speakers van de MK2-generatie hebben een nieuwe membraan gekregen die lichter en stijver is dan de oorspronkelijke versie. Het resultaat? Nog beter geluid!

De vrije luchtbeweging en de zeer gemakkelijk bewegende conusophanging zijn twee van de pijlers van DALI’s low-loss-principe, dat een prachtige detaillering en respons biedt op alle volumeniveaus en bij alle soorten muziek. Een OPTICON MK2-luidspreker hoeft niet ‘op gang te komen’, zoals veel andere luidsprekers. Je muziek klinkt altijd soepel en natuurlijk, en het gewenste driedimensionale geluidsbeeld is goed te horen in de kamer, zelfs als je alleen rustige achtergrondmuziek speelt.

Tweeters in perfecte harmonie

Afgezien van de compacte OPTICON 1 MK2 en OPTICON 2 MK2 zijn alle OPTICON MK2-luidsprekers voorzien van DALI’s unieke en dubbele hybride tweeter. De hybride tweeter combineert de voordelen van het dome-en-bandtweeter-principe, wat resulteert in een hoge belastbaarheid, grote horizontale spreiding en zijdezachte en ongelooflijk luchtige hoge tonen.

Voor optimale interactie tussen de dome- en de bandtweeter moet het systeem heel nauwkeurig worden afgesteld. En daarin is DALI, met haar jarenlange ervaring, expert. De softdome-tweeter van de nieuwe OPTICON MK2 is afkomstig van het geavanceerde, draadloze CALLISTO-luidsprekersysteem en is van extreem hoge kwaliteit.

Met een doorsnede van wel 29 mm kan de tweeter een frequentie van wel 2 kHz bereiken, waardoor hij perfect aansluit op de bas-/middenspeakers. De membraan is ook extreem licht, zodat de hogere frequenties prachtig worden afgerond en de bandtweeter de allerhoogste frequenties naadloos overneemt en zorgt voor een algehele luchtigheid in het geluidsbeeld. Met deze exclusieve eigenschappen is de softdome-tweeter ook de perfecte aanvulling op de compacte OPTICON MK2-modellen.

Daarnaast is de achterkant van het tweetergedeelte gemaakt van stevig aluminium. Een exclusieve oplossing die er goed uitziet en zorgt voor een hoorbaar beter geluid. Door de stabiele montage worden trillingen en resonanties geëlimineerd, zowel van de speaker zelf als aan de binnenkant van de behuizing, waar de geluidsdruk van de grotere speakers het hoogste is.

Extreem stevige, resonantieloze behuizing met perfecte timing – Made in Denmark

De stijlvolle en robuuste behuizing van de OPTICON MK2 wordt gemaakt en gebouwd in de Deense fabriek van DALI. Alle wanden zijn gemaakt van MDF (Medium Density Fibre) en de speakers zijn direct vastgeschroefd in de 25 mm dikke voorkant. Dit is mogelijk dankzij geraffineerde uitfrezingen die zorgen voor een elegante verzinking, optimale stabiliteit en een maximale luchtstroom achter de speakers.

De buitenkant van de behuizing is bekleed met een hoogwaardige folie van zwart essenhout, donker eikenhout of matwit, terwijl de voorkant gelekt is met een bijzonder elegante, satijnmatte finish die de MK2-generatie een totaal nieuwe en exclusieve look geeft.

Het dempingsmateriaal en de interne versteviging zitten precies daar waar ze het meeste voordeel opleveren – op alle andere plaatsen heeft de vrije luchtstroom de hoogste prioriteit gekregen. En dat geldt ook voor de plaatsing van de reflexpoorten direct achter de basspeakers. Andere fabrikanten mogen dan heel anders denken over de demping van de behuizing, DALI heeft al lang bewezen dat haar principe in de praktijk werkt en een aanvulling vormt op de overkoepelende low-loss-instelling.

De behuizing van de grote OPTICON MK2 is aan de binnenkant opgedeeld in afzonderlijke kamers, zodat er geen drukverschillen ontstaan tussen de speakers in dezelfde behuizing. Zo kunnen de eenheden afzonderlijk worden afgesteld, zonder dat ze elkaar beïnvloeden. Dit is ook de reden dat er meerdere basreflexpoorten in de achterkant zitten: één voor elke kamer.

De nieuwe Dual Flare-reflexpoorten van de meeste OPTICON MK2-modellen zijn voorzien van een elegant, afgerond profiel aan beide uiteinden van de buis, net als de beker van een trompet. Hierdoor wordt de luchtstroom geoptimaliseerd, waardoor er geen compressie of vervorming ontstaat door turbulentie in de baspoorten.

Helemaal onder in de behuizing zit het verbeterde scheidingsfilter dat direct op de terminals is bevestigd om het elektrische signaalpad zo kort mogelijk te houden. Zelfs de schroefklemmen zijn van absolute topkwaliteit. Je kunt er alle gebruikelijke kabels op aansluiten en ze zorgen voor optimaal contact zolang je de luidspreker gebruikt. De vloermodellen hebben dubbele terminals, zodat je ze ook kunt bi-wiren.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Neutraal, gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie
 • Mooie bas en dynamiek in een compact formaat
 • Schitterende allroundoplossing voor muziek en films.
 • Exclusief SMC-magneetsysteem voor bas-/middenspeaker
 • Open en ontspannen middentoonweergave
 • Eenvoudig aan te sturen met gewone versterkers of receivers

Tegens

 • Geen finish in echt houtfineer of hoogglans
 • Geen hybride tweetermodule
 • Geen superdiepe basweergave
 • Heeft behoorlijk veel vermogen nodig om echt hard te gaan

Video's over de DALI Opticon 2 MK2

Accessoires voor de DALI Opticon 2 MK2

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)59 - 25000 Hz
Constructie behuizingBasreflex
Bi-wireNee
Gevoeligheid86,5 dB
Scheidingsfrequentie2000
Impedantie (ohm)4
Tweeter29mm Soft dome
Woofer1x 6.5" Low loss met houtvezelmembraan (SMC)

Recensies


4.7
15 recensies
5
12
4
2
3
1
2
0
1
0

Aanbevolen producten