Skip to content
€ 849,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 1.698,00paar
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Een liveconcert bij jou in de woonkamer. Deze unieke 15”-powermonitor raakt je – in je hart, je oren en je middenrif. Dit moet je horen!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Vestlyd V15C – unieke 15”-powermonitor met een enorm vermogen en echt hifi-geluid

 • Kan verwoestend hard, ook in grotere ruimtes
 • Krachtige en nauwkeurige basweergave met veel dynamiek
 • Uitstekende allround-kwaliteiten voor dit type luidspreker
 • Heel goed bestand tegen overbelasting
 • Heeft geen energiecentrale nodig om op hoog volume te spelen

De Vestlyd V15C is een grote en compromisloze vloerluidspreker die de voegen uit je muren blaast en dezelfde fysieke druk geeft als bij een echt liveconcert. Met zijn massieve coaxiale 15”-speaker en grote behuizing kan hij serieus veel volume produceren, maar hij heeft tegelijkertijd een indrukwekkend helder en gedetailleerd geluid voor dit type luidspreker – ook bij lagere volumes.

De goede oude tijd

De Vestlyd V15C is een eerbetoon aan de klassieke monitorluidsprekers die in de jaren tachtig een absolute must waren in platenstudio’s en in de woonkamers van echte hifi-liefhebbers. In die tijd waren geluidskwaliteit en volume belangrijker dan of het design past bij je minimalistische vtwonen-interieur.

De V15C neemt veel ruimte in en hij is allesbehalve discreet. Maar de grote 15”-speaker klinkt een stuk fysieker dan de strakke en slanke vloerluidsprekers met twee of drie kleine basspeakers die je tegenwoordig vooral ziet. En elke keer dat je hem aanzet, weet je meteen hoe muziek eigenlijk hoort te klinken. En als je al dit moois dan toch wilt verbergen, gebruik dan de bijgeleverde luidsprekerdoek.

Als je hem vergelijkt met een gewone ‘powerluidspreker’ heeft de V15C een veel strakker, muzikaler en gedetailleerder geluid – zonder dat dit ten koste gaat van het volume. En hij is veel vergevingsgezinder dan echte studiomonitoren, zonder dat je de details mist. Je krijgt dus eigenlijk het beste van twee werelden. Daarom noemen we de V15C ook een ‘powermonitor’ – en die moet je gewoon horen!

Simpel en solide

De V15C is relatief gemakkelijk aan te sturen, ondanks het formaat en de grote 15”-speaker. De gevoeligheid ligt op 95 dB, zodat je serieus hard kunt gaan met een gewone hifi-versterker of -receiver. Maar het wordt natuurlijk een stuk leuker als je hem aansluit op een solide en krachtige versterker van 100 watt of meer.

De V15C kan echt alles aan. Hij klinkt zelfs beter op hoog volume! En als je dan toch een beetje te ver gaat en hem overstuurt, geef hem dan een paar minuten, zodat de tweeter kan afkoelen. Maar je moet wel heel ver gaan – of een heel vervormd signaal hebben – voordat de V15C de handdoek in de ring gooit.

Laat jezelf horen – maar hou rekening met je buren

Met Vestlyd krijg je een massief geluid met topkwaliteit. In combinatie met een goede versterker heb je een installatie waar je nog jarenlang plezier van hebt – en waar je vrienden stikjaloers op zullen zijn. Maar denk eraan: bij veel vermogen hoort veel verantwoordelijkheid. De Vestlyd klinkt zo zuiver dat je oren je niet altijd waarschuwen als je in het rood staat. Het extreme geluid van deze luidspreker, in combinatie met een goed feest of de geluidsdruk van een urenlange concertopname, kan namelijk voor ruzie zorgen met je kinderen, huisdieren of de hele buurt. Hou dus rekening met je omgeving!

De Vestlyd V15C is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Inclusief zwarte luidsprekerdoek, bijpassende vloerstandaard apart verkrijgbaar

Vestlyd – Live Louder

‘The best moments in life are the loudest.’ Dat zijn de woorden van Vestlyd, een nieuw, Deens luidsprekermerk dat nu over de hele wereld wordt gelanceerd. Vestlyd is ontworpen in Denemarken door Nordic HiFi. Nordic HiFi was ooit een onderdeel van HiFi Klubben, maar is nu een onafhankelijke onderneming met een eigen ontwikkelingsteam.

De naam is niet toevallig gekozen. ‘Vest’ geeft aan dat de luidsprekers zijn ontwikkeld langs de westkust van Denemarken en verwijst direct naar het monitorachtige geluid waarmee bijvoorbeeld de oude JBL-luidsprekers echte vintage-klassiekers zijn geworden. Die luidsprekers werden oorspronkelijk ontwikkeld in Los Angeles, aan de Amerikaanse westkust.

Het woord ‘lyd’ – Deens voor geluid – is ook een bewust onderdeel van de naam. De focus op de geluidskwaliteit van deze nieuwe luidsprekers is namelijk enorm. ‘Vestlyd is ontstaan uit bewondering voor de klassieke monitorluidsprekers, waar dynamiek, geluidsdruk en het livegevoel belangrijker zijn dan design. Tegenwoordig is dat wel anders – nu zijn design en esthetiek vaak het belangrijkste en speelt de geluidskwaliteit een ondergeschikte rol.

De luidsprekers van Vestlyd zijn serieuze hifi-apparaten, en ze verpletteren alles wat ook maar in de buurt komt van goedkoop en blikkerig geluid. Of je nu luistert naar hiphop, elektronische muziek, keiharde rock, klassiek of bigband-jazz, je hoort echt een schitterende dynamiek – KAPOW! Het geluid wordt eruit geramd, met een kracht die je met je hele lichaam voelt. Maar ook met een helderheid en detaillering waardoor het lijkt alsof je er echt bij bent. De Vestlyd is een uniek product en wordt gegarandeerd een groot succes.

Coaxiaal – al het geluid uit één speaker

De luidsprekers van Vestlyd zijn gebaseerd op het coaxiaal-principe, met een tweeter in het midden van de grote basspeaker. Dat betekent dat het hele systeem werkt als één grote unit en dat al het geluid uit één en hetzelfde punt komt. Hierdoor heb je geen last van faseverschuivingen tussen de lage en hoge tonen, en omdat de basspeaker ook als een soort hoorn fungeert, is het een heel effectieve constructie. Je krijgt zo een heel ‘snel’ en monitorachtig geluid.

De basspeaker is ontworpen en geoptimaliseerd door Vestlyd zelf, terwijl de tweeter een speciaal ontworpen compressiedriver is met een ratio van 2:1. Dit geeft veel minder vervorming dan vergelijkbare constructies, die vaak een ratio van 5:1 hebben. Om de efficiëntie maximaal te houden, heeft Vestlyd de speaker voorzien van een exclusief en ultrakrachtig neodymium-magneetsysteem; iets wat je eigenlijk nooit ziet in deze prijsklasse. De tweeter heeft een membraan van gelamineerd titanium, en dankzij het supereffectieve koelsysteem kan de speaker echt heel hard – zonder door te branden.

Normaal gesproken zijn coaxiale luidsprekers heel richtingsgevoelig en moeten ze op de luisteraar worden gericht om de ‘sweet spot’ te vinden. Maar Vestlyd heeft gekozen voor een optimale spreiding, waardoor de ‘sweet spot’ veel breder is dan bij andere luidsprekers van dit type. Het geheim zit hem in de speciaal ontworpen ‘waveguide’ in het midden van de basspeaker. De lens is gemaakt van massief aluminium en zorgt voor een overtuigende respons van middentonen en hoge tonen, terwijl de grote unit een diep en krachtig basgeluid geeft.

Ook voor professioneel gebruik

De luidsprekers van Vestlyd zijn zo robuust en krachtig dat je ze ook in een professionele context kunt gebruiken – als het hard moet, maar ook zuiver moet klinken. Dat is vaak het nadeel van echte PA-speakers, omdat de producent concessies heeft gedaan op het gebied van resolutie, om maar zoveel mogelijk volume te produceren. Ze gaan hard, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het klinkt gewoon nooit zo goed als thuis.

Maar met een Vestlyd krijg je genoeg vermogen, zonder dat dit ten koste gaat van het geluid. Dat betekent dat je ineens een heel ander en veel beter geluid krijgt in je sportschool of buurthuis, in een feestzaal, bingozaal, dansstudio, oefenruimte en eigenlijk overal waar je serieus geluid wilt met een fysieke dimensie.

En om het nog gemakkelijker te maken om de Vestlyd professioneel te gebruiken, is hij voorzien van Neutrik Speakon-terminals, naast natuurlijk de gewone banaan-/schroefterminals. Speakon wordt veel gebruikt door professionele muzikanten en maakt het mogelijk om de luidsprekers heel snel aan te sluiten of los te koppelen met een bijpassende Speakon-kabel. Een detail dat laat zien dat Vestlyd over alles heeft nagedacht.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Kan verwoestend hard, ook in grotere ruimtes
 • Heel dynamisch, muzikaal en realistisch geluid met veel detaillering
 • Goede geluidsspreiding voor een coaxiale luidspreker
 • Heeft geen energiecentrale nodig om op hoog volume te spelen
 • Heel goed bestand tegen overbelasting
 • Solide en stevige behuizing
 • Schroefterminals en Neutrik Speakon voor professioneel gebruik
 • Inclusief zwarte luidsprekerdoek
 • Bijpassende vloerstandaard apart verkrijgbaar

Tegens

 • Neemt redelijk veel ruimte in
 • Sommige traditionele luidsprekers hebben een gedetailleerder geluid

Video's over de Vestlyd V15C

Accessoires voor de Vestlyd V15C

Technische specificaties

KleurZwart
Gewicht (kg)34
Breedte (cm)46,8
Hoogte (cm)74,2
Diepte (cm)41,7
Hoogte verpakking (cm)87
Lengte verpakking (cm)56
Gewicht verpakking (kg)35,5
Breedte verpakking (cm)60

Recensies


4.9
12 recensies
5
11
4
1
3
1
2
0
1
0

Aanbevolen producten