Skip to content
MoFi Electronics
Vloerluidspreker (paar)

MoFi Electronics SourcePoint 888

€ 3.000,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 6.000,00paar
Black Ash
Niet in voorraad. Verwacht: vrijdag 5 juli 2024
Unieke vloerluidspreker met coaxiale technologie, ontworpen door de legendarische Andrew Jones. Ontdek de essentie van muziek!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

MoFi SourcePoint 888 - unieke coaxiale hifi-vloerluidspreker

 • Ongekend gedetailleerd, ruimtelijk en muzikaal hifi-geluid
 • Overtuigend vermogen, ook in grotere ruimtes
 • Goede geluidsspreiding voor een coaxiale luidspreker
 • Bi-wiring terminals
 • Solide en stevige behuizing met echt houtfineer

De MoFi SourcePoint 888 is de eerste vloerluidspreker van MoFi. Hij is ontworpen door de legendarische Andrew Jones: een van de meest succesvolle luidsprekerontwerpers van onze tijd. De SourcePoint 888 lijkt op een grote, traditionele vloerluidspreker, maar achter het klassieke ontwerp zitten een heleboel geavanceerde, state-of-the-art oplossingen.

De SourcePoint 888 heeft een coaxiale constructie, waarbij de tweeter in het midden van de grote 8”-bas-/middenspeaker zit. Dit betekent dat ze allebei vanuit hetzelfde punt spelen, waardoor je een heel goed en samenhangend geluid krijgt – tenminste, als de luidspreker goed ontworpen is. Maar met Andrew Jones achter het stuur is dat geen probleem, en het resultaat is verbijsterend goed.

In tegenstelling tot de compactere MoFi-modellen is de SourcePoint 888 voorzien van twee 8”-woofers die alleen de diepste lage tonen onder 130 Hz voor hun rekening nemen. Hierdoor krijg je extra veel vermogen, maar tegelijkertijd voorkom je dat de membraan van de coaxiale speaker te veel heen en weer gaat bewegen, wat onvermijdelijk leidt tot vervorming. Het resultaat is een ongekend heldere weergave van stemmen en instrumenten.

Ultrarealistisch geluid

Andrew Jones wilde een luidspreker ontwikkelen die muziek zo authentiek en realistisch mogelijk weergeeft. Met de juiste versterker gaat de SourcePoint 888 behoorlijk hard, maar alles draait om de meest natuurgetrouwe weergave. Hier hoor je de opnameruimte en waar de muzikanten hun instrumenten hebben ingespeeld. En dat, in combinatie met de uitstekende detaillering, zorgt ervoor dat je urenlang naar je favoriete muziek kunt blijven luisteren. Je zult snel merken waarom Andrew Jones een soort cultfiguur is geworden voor hifi-fanaten over de hele wereld.

De MoFi SourcePoint 888 is verkrijgbaar met verschillende finishes. Inclusief zwarte luidsprekerdoek.

Andrew Jones – een levende hifi-legende

De Brit Andrew Jones is een levende hifi-legende vanwege zijn unieke bijdrage aan de ontwikkeling van de allerbeste luidsprekers. Hij heeft voor verschillende bekende luidsprekerfabrikanten gewerkt, waaronder KEF, TAD en ELAC – en zijn talent om een uitstekende geluidskwaliteit te krijgen uit heel betaalbare luidsprekers heeft hem tot een soort cultfiguur gemaakt.

Voor de SourcePoint heeft Andrew Jones een flink budget gekregen, en hij heeft zijn expertise op het gebied van ontwerp en geluid gecombineerd met de ‘drive’ van Mobile Fidelity om een absoluut unieke luisterervaring te creëren. Alles is echt op alles gezet om een zo authentiek en natuurlijk mogelijke weergave te krijgen, waarbij de luisteraar elk detail en elke nuance kan horen. Net als bij de state-of-the-art vinylreleases en de andere veelgeprezen producten van Mobile Fidelity.

Goed geluid in de hele woonkamer

De meeste coaxiale luidsprekers hebben een nogal gericht geluid, wat betekent dat je ze precies op je luisterpositie moet richten om het beste geluid te krijgen – de zogenoemde ‘sweet spot’. MoFi heeft echter gekozen voor een betere spreiding, bijvoorbeeld door de vlakke conusophanging van de basspeaker, die helpt om diffractie tegen te gaan. Je hoeft de SourcePoint 888 niet op de ‘sweet spot’ te richten, en hij heeft een merkbaar grotere ‘luisterruimte’ dan de meeste coaxiale luidsprekers. Het advies is om hem 15 graden richting de luisterpositie te draaien, en niet direct, zoals bijvoorbeeld bij DALI.

De speciale voorkant met zijn opmerkelijke hoeken is ook ontworpen om diffractie tegen te gaan, en is meteen een van de redenen dat de SourcePoint 888 zo ongekend nauwkeurig en holografisch klinkt. En het geeft de luidspreker een interessante visuele identiteit, en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Als je de luidspreker toch liever gebruikt met de bijgeleverde luidsprekerdoek, heeft die hetzelfde design.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Heel gedetailleerd, helder en natuurlijk hifi-geluid
 • Overtuigend vermogen, ook in grotere ruimtes
 • Goede geluidsspreiding voor een coaxiale luidspreker
 • Solide en stevige behuizing met echt houtfineer
 • Bi-wiring terminals
 • Inclusief speciaal ontworpen, zwarte luidsprekerdoek

Tegens

 • Heeft een goede versterker nodig om volledig tot zijn recht te komen
 • Neemt redelijk veel ruimte in

Technische specificaties

Frequentiebereik (-6 dB)32-30.000 Hz
Gevoeligheid87 dB
Impedantie6 ohm
Scheidingsfrequentie130/1600 Hz
Formaat tweeter1,25"
Formaat middenbereik8"
Formaat woofer8"
Woofer amount2