Skip to content

2 producten

Denon soundbars – Fantastisch geluid voor je films, games en series

Een soundbar schiet je te hulp wanneer je een mooie, grote tv hebt gekocht, maar je niet ten volle kunt genieten van je favoriete film omdat het geluid vlak en saai is. Een Denon soundbar geeft een voller en genuanceerder geluid dat het beeld op de tv goed tot zijn recht laat komen.

Veel mensen beseffen niet dat ze geluid missen, totdat ze het verschil horen en nooit meer terug willen naar het vlakke tv-geluid. Met een Denon soundbar krijg je een kraakhelder geluid bij je films, games en series, maar je kunt hem ook gebruiken voor muziek. Als je echt veel om muziek geeft, overweeg dan jezelf te verwennen met een paar echte stereo-speakers.

Dus, aan de slag en kies de Denon soundbar die het beste past bij jouw tv en de inrichting van je woonkamer, en het geluid dat jij wilt.

Geniet van een beter tv-geluid dankzij een Denon soundbar

De meeste mensen houden van elektronica die bijna geen ruimte inneemt, zodat we in bijna elke kamer van het huis van films en muziek kunnen genieten zonder dat de apparaten opvallen wanneer ze niet in gebruik zijn. Helaas hebben veel tv’s tegenwoordig een geluid dat net zo plat is als de tv zelf ... Daarom raden wij je altijd aan om te investeren in echte audioapparatuur, zoals een Denon soundbar. Wanneer je al investeert in een dure tv met een uitstekend, helder beeld, is het zonde als je geluid niet dezelfde standaard bereikt.

Een aantal Denon soundbars geven je de keuze uit verschillende geluidsmodi, zodat je het geluid precies kunt afstemmen op dat wat je aan het bekijken of beluisteren bent. Je kunt bijvoorbeeld een filmmodus kiezen die een cinema-achtige ervaring geeft, of een muziekmodus waarmee je je in een live concertzaal waant. Een van de beste dingen van een soundbar is dat de dialoog in films en series aanzienlijk verbetert. Sommige Denon soundbars hebben een extra dialoogverbeteringsfunctie die je kunt activeren of deactiveren, maar elke Denon soundbar komt van nature met een mooie verbetering op dat vlak.

Hoe wil je dat je Denon soundbar eruitziet?

Er zijn een aantal dingen om te overwegen wanneer je op zoek bent naar je volgende Denon soundbar. Het klinkt misschien wat basic, maar ten eerste moet je een beslissing maken over de grootte en het design van je soundbar. Waar ga je je Denon soundbar plaatsen? Hang je hem op aan de muur of zet je hem onder je tv-scherm op een tv-meubel? Het is een goed idee om een soundbar te kiezen die qua lengte past bij de grootte van je tv, zodat hij niet te lang is. Misschien zit er bij de Denon soundbars wel één bij die perfect bij de lengte van je tv, en zo niet, dan kun je altijd een kortere uit een ander assortiment kopen.

Veel mensen geven de voorkeur aan een soundbar met dezelfde designkenmerken als hun tv, zodat hij niet te veel uit de toon valt. Daarom is de afwerking ook belangrijk bij het kiezen van een soundbar. Hoewel sommige modellen volgens de Denon-standaard in een uniform design zijn gemaakt, zal er toch altijd verschil zijn in bijvoorbeeld de afronding van de randen of het reliëf in het materiaal.

Denk aan de technische specificaties

Natuurlijk speelt het technische gedeelte een grotere rol dan het ontwerp. Je koopt waarschijnlijk een Denon soundbar om de geluidskwaliteit te verbeteren, dus dan wil je natuurlijk dat dit ook echt gebeurt. Een belangrijk punt is het aantal kanalen. Kijk of er .1 achter staat. Dat betekent dat er een subwoofer bij zit – ingebouwd of afzonderlijk, en dat is goed om te weten. De verschillende Denon soundbars variëren wat betreft de kanalen, dus er is iets om uit te kiezen, ongeacht of je voor een van de standaard tweekanaalsmodellen gaat of meer kanalen wilt.

Een ander technisch aspect is de aansluiting. Wil je je Denon soundbar via wifi aansluiten zodat je hem bijvoorbeeld kunt gebruiken met je multiroom-speakers – die een draadloze verbinding nodig hebben die in meerdere kamers tegelijk kan zijn? Moet je gewoon makkelijk en snel verbinding kunnen maken vanaf meerdere apparaten, dan denk je wellicht eerder aan een soundbar met bluetooth? Of één die beide verbindingen ondersteunt?

Breid je Denon soundbar uit met een subwoofer

Sommige Denon soundbars hebben een ingebouwde subwoofer, terwijl andere modellen vergezeld worden door een draadloze subwoofer. Weer andere worden niet standaard geleverd met een subwoofer, maar je hebt bijna altijd wel de mogelijkheid om de combinatie van je speakersysteem met je Denon soundbar nog verder uit te breiden met een subwoofer, om nóg meer uit je geluid te halen. Veel mensen twijfelen of ze wel een subwoofer nodig hebben als ze al een mooie speaker hebben en een soundbar voor die extra boost. Echter, tenzij je gigantische speakers hebt, zal een subwoofer je zo goed als altijd een merkbare verbetering schenken.

Een subwoofer is niet alleen bedoeld om je bas te upgraden, maar ook om een over het algemeen voller geluid met meer nuances te leveren. Het maakt niet uit of je luistert naar muziek met of zonder veel basgeluid, een subwoofer doet wonderen voor je geluidservaring. Zin in nog meer? Op verschillende modellen kun je draadloze speakers met achterkanalen aansluiten, zodat je een mooi surroundsound-effect verkrijgt. Je Denon soundbar wordt in zekere zin een deel van je geluidssysteem, zodat je het gemakkelijk kan uitbreiden naar nog meer, beter en wilder geluid.