Skip to content

5 producten

DALI subwoofers voor een indrukwekkende geluidskwaliteit

Het Deense merk DALI staat al decennialang voor geluid van topkwaliteit in een stijlvol jasje. Gedreven door een onmetelijke passie voor geluid, heeft de Scandinavische fabrikant dankzij een innovatieve benadering van technologie zowel de DALI luidsprekers als de DALI koptelefoons tot daverende successen gemaakt.

En DALI subwoofers zijn geen uitzondering op dat succes. De fabrikant heeft gewoon feeling voor goed geluid en kent het geheime recept voor een exceptionele subwoofer als geen ander. Daarnaast zijn ook de details in de materialen en vormen goed doordacht, zodat het design al even prachtig is als het geluid.

Adembenemend geluid in je huis dankzij een DALI subwoofer

De bedoeling van een subwoofer is om het geluidsbeeld te verbeteren met een diep basgeluid, om het beste uit je muziek, films en series enz. te halen. Het gaat er niet alleen om dat je die dreunende bas kunt horen, maar vooral dat het beeld op je scherm ondersteund en begeleid wordt door het geluid dat uit je speakers stroomt. Een DALI subwoofer voegt een soort van extra dimensie toe aan je geluidservaring, of je nu naar muziek luistert met je stereo-installatie of series bingewatcht op je tv-scherm.

Er zijn DALI subwoofers in verschillende prijsklassen. Maar het maakt niet uit bij welk uiterste van die prijsschaal jouw nieuwe DALI subwoofer het dichtstbij komt, één ding is zeker: je haalt een geweldige subwoofer in huis. DALI is geen budgetmerk, maar het is ook niet het duurste luxemerk. Dat betekent dat je met om het even welke DALI subwoofer een kwaliteitsapparaat in huis haalt, zonder dat de bodem van je financiën meteen ontbloot wordt.

Het geluid van een DALI subwoofer is zonder uitzondering gewoonweg voortreffelijk: je weet meteen dat je een goed product in handen hebt. Dit is natuurlijk niet zonder reden: DALI heeft onder andere een technologie die werkt volgens hun eigen low-loss principe, waarbij de focus ligt op het niet verliezen of veranderen van het signaal wanneer het door het systeem reist. Op deze manier hoor je precies wat de artiest of filmmaker voor ogen had, waardoor je ultieme verwachtingen van geluidstechnologie vervuld worden.

Actieve DALI subwoofer

DALI heeft vooral actieve subwoofers in zijn assortiment. Een actieve subwoofer heeft een ingebouwde versterker, zodat je deze niet apart hoeft aan te schaffen. Als je geluidsinstallatie actieve speakers bevat, kun je de subwoofer rechtstreeks aansluiten via de subwooferuitgang. Heb je passieve speakers, dan moet je de subwoofer aansluiten op een versterker of receiver. In beide gevallen kunt je de subwoofer aansluiten via een subwooferkabel, zodat het signaal op de best mogelijke manier wordt overgebracht.

Maak de juiste combinatie

Als je op zoek bent naar een DALI subwoofer, heb je misschien al andere DALI speakers. Als je een audiosysteem gaat samenstellen met meerdere speakers, verdient het altijd de voorkeur om bij één en hetzelfde merk te blijven. Dit zorgt voor dezelfde klankkleur en dus een completer geluidsbeeld. Echter, een DALI subwoofer kan ook prima een mooie aanvulling vormen op andere hoogwaardige speakersystemen.

Bij het uitkiezen van je nieuwe DALI subwoofer dien je te kijken naar het versterkereffect. Dit zegt iets over hoe krachtig de subwoofer is, en dus hoe luid hij kan spelen en wat de laagste frequenties zijn die hij aankan. Hoe groter het versterkereffect, hoe groter het vermogen. Verder moet je ook kijken naar de grootte van de subwoofer. In de regel heeft een kleine speaker een kleine subwoofer nodig, en een grote speaker een grote subwoofer. Dit geeft zowel esthetisch als qua geluid het beste resultaat. Ook hier is prijs evenredig met kwaliteit, dus als je een van de grote jongens wilt, zul je er iets meer voor moeten neertellen. Je krijgt wel waar voor je geld.

Als je niet zeker weet of 220 watt genoeg is of dat je voor 500 watt moet gaan, vraag ons dan gerust om advies. Je kunt via de website contact met ons opnemen, maar je bent ook altijd welkom in een van onze fysieke winkels. In de winkel kun je de verschillende DALI subwoofers ook in het echt ervaren, om er zeker van te zijn dat je die subwoofer aanschaft die jou geeft waar je naar op zoek bent.

Waarom iedereen een subwoofer zou moeten hebben

Een subwoofer is niet alleen gemaakt om wat extra power te geven aan je actiefilm, maar ook om je muziekervaring te verbeteren bij het streamen. Er zijn DALI subwoofers voor alle doeleinden. Zelfs grote vloerstaande speakers kunnen wel wat hulp gebruiken om de diepste bastonen weer te geven. Sommige stereosystemen laten je ook toe de diepste bastonen uit de speakers weg te laten om ze volledig aan de subwoofer over te laten. Vooral als je kleine speakers hebt kan dit wonderen doen voor de geluidskwaliteit. Je krijgt meer en betere lage tonen, terwijl het geluid dat uit de speakers komt ook veel zuiverder wordt, omdat ze niet hoeven te worstelen met die tonen die veel vermogen vergen, en dus des te meer energie overhebben voor de rest.

Je zou geneigd kunnen zijn je af te vragen of je wel in een subwoofer moet investeren, aangezien je tv al goed speelt. En misschien heb je het geluid van je tv al een boost gegeven met een paar mooie surround-speakers, die ongetwijfeld een upgrade zijn van de ingebouwde luidsprekers van de tv. Een DALI subwoofer kan echter ook je geluidservaring een opzwieper geven. Als je het volume wat meer opendraait, zul je er geen spijt van hebben dat je een DALI subwoofer hebt toegevoegd. Het enige waar je misschien spijt van krijgt, is dat je hem niet eerder hebt aangeschaft.