Skip to content

27 producten

Surround speakers met fantastisch geluid

Je hebt een tv van de hoogste plank gekocht. Als je nu naar je lievelingsfilm kijkt, zou je dan niet willen dat de geluidskwaliteit even subliem is als de beeldkwaliteit en de verhaallijn? Houd je wel van een flitsende actiefilm, dan weet jij als geen ander dat het de ervaring verpest als het geluid helemaal afgevlakt klinkt. De oplossing hiervoor is een set surround luidsprekers die je dat geweldige geluid schenken dat je het gevoel geeft dat je je middenin de actie bevindt. Zo ga je helemaal op in je film: pure ontspanning!

Surround luidsprekers bestaan uit verschillende componenten die samen het gewenste surroundgeluid creëren. De kern van je systeem is je surround-receiver. De beste surround luidsprekers zijn die luidsprekers die ervoor zorgen dat je nooit meer van de bank wilt opstaan. En bij HiFi Klubben weten wij hoe we dat kunnen waarmaken.

Speakers voor je homecinema

De meest voorkomende reden waarom mensen een surround speakerset kopen, is omdat ze dromen van een thuisbioscoop. Voor filmliefhebbers is dit de ultieme apparatuur voor hun woonkamer. En als er grondig over nagedacht is, zal de geluidservaring voortreffelijk zijn. Een mooie thuisbioscoop heeft een of meer subwoofers, twee voorspeakers, twee of meer achterspeakers en een centerspeaker. Deze laatste bepaalt vaak hoe goed een thuisbioscoop is.

Je moet nooit concessies doen op het gebied van de kwaliteit van je centerspeakers. Wat vooral van belang is, is hoe goed hij werkt met je surround-receiver en voorspeakers, want dit is mede bepalend voor de kwaliteit van je surround-geluid. De subwoofer is ook heel belangrijk. Hij bepaalt grotendeels hoe diep en helder de bas klinkt, zodat de subwoofer meer diepte aan je geluidsbeleving kan toevoegen.

Je voorspeakers plaats je naast je centerspeaker, die direct onder je tv of filmdoek komt. Over naar de achterspeakers: wil je 5.1- of 7.1-surroundgeluid of iets wilders? Met twee achterspeakers krijg je 5.1-surroundsound, terwijl vier achterspeakers je 7.1-surround geven. Kies je voor deze laatste optie, dan wordt de ene set achterspeakers meestal achterin de kamer geplaatst en de speakers van de andere set komen elk aan één kant van de kamer.

DTS, Dolby Digital of Dolby Atmos?

Er zijn verschillende geweldige geluidsformaten voor surround-sound, maar de fundamentele zijn de klassiekers DTS en Dolby Digital en de nieuwere Dolby Atmos. Maar welke is het beste en waar moet je naar kijken? De twee eerste formaten zijn erg vergelijkbaar, uitgezonderd het feit dat ze andere geluidsbronnen ondersteunen. Voor de rest moet je echt diep graven om de verschillen te vinden.

Dat voor de twee klassieke formaten. Als je je ervaring naar een nog hoger niveau wilt tillen, dan is Dolby Atmos wat je wilt. Dolby Atmos introduceert het plafond, om je een driedimensionaal geluidsbeeld te geven. In sommige gevallen hangt de keuze in principe af van waar je systeem mee compatibel is. Niet alle geluidssystemen zijn compatibel met alle drie de types, dus je eerste stap is altijd om de compatibiliteit te controleren. Zodra je dat weet, kun je het je veroorloven om verliefd te worden op het geschikte systeem.

Surround-sound met soundbar

Als een groot systeem met surround speakers en een heleboel andere apparatuur wat veel voor je is, is een soundbar een mooi en meer dan legitiem alternatief om je droom van een thuisbioscoop te verwezenlijken. De soundbar als vervanging voor je thuisbioscoop is tegenwoordig een veel besproken thema onder geluidsdeskundigen. Er zijn namelijk soundbars verkrijgbaar die bijna evenveel kunnen doen als een volledig surround-systeem. Als je echter met niets minder dan de echte, volledige surround-ervaring tevreden bent, kun je niet om een volledig systeem heen.

Een soundbar bestaat uit verschillende speakers die in verschillende richtingen zijn gedraaid om je het gevoel te geven dat het geluid uit verschillende richtingen komt, ook al komt al het geluid natuurlijk uit de slanke soundbar onder je tv. Zo geven goede soundbars een indrukwekkend effect dat voor jou misschien wel meer dan voldoende is voor thuis.

Bovendien is dit een uitstekende oplossing als je niet al te veel geld wilt uitgeven. Hoewel je goedkope surround speakers kunt vinden, moet het systeem nog steeds uitgebreid worden met andere apparatuur. Ook al kun je dit geleidelijk aan doen, heb je er misschien geen rekening mee gehouden in je budget. Een soundbar is een slimme manier om geld te besparen en toch heel dicht bij een echte surround-ervaring te komen.

Draadloze surround speakers

Draadloze surround speakers zijn relatief nieuw op de markt. Draadloze speakers in het algemeen hebben het hart van de audiofiel wereldwijd veroverd. Onder andere de multiroom-speakers zijn tegenwoordig razend populair; ook deze kunnen deel gaan uitmaken van je surroundsysteem, ook al wil je het draadloos houden. Als je een soundbar koppelt aan twee multiroom-speakers die als draadloze surround speakers werken, kun je genieten van een heel nieuw soort flexibiliteit in je geluid.

Je kunt bijvoorbeeld je Sonos speakers gebruiken als achterspeakers; je soundbar zorgt dan voor het geluid aan de voor- en zijkant. Dit is een fantastisch alternatief voor het volledige surround-soundsysteem en het is een slimme manier om het maximale uit je audiosysteem te halen. Hetzelfde geldt voor andere systemen zoals HEOS en Bluesound.

Surroundsound speakers bij HiFi Klubben

Dit lijkt allemaal misschien wat omslachtig. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om thuis surround speakers te installeren. Je zult binnen de kortste keren thuis kunnen genieten van een prachtig surroundgeluid, ook al moet je meerdere speakers installeren. Kom vandaag nog langs bij HiFi Klubben en je kunt ons al je vragen over surround speakers en andere componenten stellen. We staan altijd klaar om je te vertellen wat je mogelijkheden zijn, zodat je zeker weet dat je de juiste opstelling mee naar huis neemt – of je nu van nul moet beginnen met je surround speakerset of gewoon een component of twee mist om je systeem af te maken.