Skip to content

Zo krijg je een
bioscoop

bij jou in de woonkamer

Met goed geluid haal je meer uit je films, series en games. Wij laten je zien hoe je een echt bioscoopgevoel in je woonkamer krijgt.

Bij HiFi Klubben doet het altijd een beetje pijn als een van onze klanten tevreden de deur uit loopt met een gloednieuwe TV onder de arm. We weten namelijk dat veel van deze TV’s nooit worden aangesloten op een goed audiosysteem, en dus nooit de kans krijgen om te laten horen wat ze kunnen. De piepkleine luidsprekertjes in je TV kunnen het NOS Journaal en andere routinedingen misschien net aan, maar als je voor een serieus bioscoopgeluid gaat, heb je meer nodig.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om beter geluid uit je TV te halen. Soms is het simpel en compact, of geavanceerd, met meer mogelijkheden en meer vermogen. En vergeet niet: je zit duizenden uren achter je TV, en met goed geluid haal je meer uit ieder moment. Want goed geluid is van levensbelang!

Systeem

Ga voor een iets goedkopere TV en investeer wat meer in goed geluid. Dan krijg je een betere totaalervaring.

Welk
audiosysteem
moet ik kiezen?

Daan laat je 3 systemen zien waarmee je beter geluid uit je TV haalt en een echt bioscoopgeluid in je woonkamer krijgt. Maar welke oplossing past het best bij jou? Wij helpen je om de juiste keuze te maken.

Luisteren
voordat je iets koopt

We kunnen je van alles vertellen over hoe je het beste geluid krijgt uit je home-cinema. Maar het is natuurlijk beter als je het zelf hoort. Kom eens langs bij HiFi Klubben. Wij laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is. En vergeet niet: iedereen kan thuis een home-cinema bouwen.
Winkel zoeken

Home-cinema
– snel aan de slag

Veel mensen worden een beetje bang bij de gedachte om zelf een home-cinema te bouwen. En zo raar is dat niet, want er zijn heel wat technische termen en opties om rekening mee te houden. Maar eigenlijk is het allemaal vrij eenvoudig.

Hieronder vind je een paar tips die je kunnen helpen om de perfecte oplossing voor jouw situatie te vinden. Of kom eens langs en vraag HiFi Klubben om hulp – wij helpen je graag op weg!

Er gaat niets boven
‘the real deal’

In een echte home-cinema worden alle audiokanalen weergegeven door echte hifi-luidsprekers. Dan krijg je een mooi en groot geluidsbeeld waar geen enkele soundbar tegenop kan. En met een goede subwoofer voel je ook de allerlaagste frequenties.

Gemakkelijker
en beter
dan ooit

Een complete home-cinema met goed geluid en geavanceerde features voor films en muziek is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je bepaalt zelf of je voor 5, 7, 9 of nog meer kanalen gaat.

Wil je
Dolby Atmos?

Een gewone 5.1-kanaals home-cinema heeft een heel goed surroundgeluid en is gemakkelijk te installeren. Met Dolby Atmos klinkt het allemaal nog beter, maar dan heb je meer kanalen en meer luidsprekers nodig. Gelukkig bepaal je zelf of je dit wilt.

Klein beginnen en daarna
uitbreiden

Als je geen geld hebt voor een groot, uitgebreid home-cinemasysteem, begin dan met een goede receiver en twee voorluidsprekers. Je kunt dan altijd nog uitbreiden met een middenluidspreker, subwoofer of surroundluidsprekers.

Supergeluid
uit de TV

Netflix, Disney+ en andere populaire online videoservices hebben veel titels met heel goed surroundgeluid. En inmiddels kun je ook Dolby Atmos streamen, zodat je films niet langer op DVD hoeft te kopen om goed bioscoopgeluid te krijgen.

Surround
werkt ook met games

De nieuwste games voor PlayStation en Xbox hebben surroundgeluid met een schitterende kwaliteit, inclusief Dolby Atmos. Ga helemaal op in je spel met geluid van alle kanten – en je wint eerder als je ook hoort wat er achter je rug gebeurt!

Ook voor
stereomuziek

Veel mensen denken dat surroundreceivers alleen surroundgeluid kunnen weergeven, maar ze werken ook prima voor stereogeluid. Of je nu streamt, CD’s of vinyl luistert, met een goede receiver klinkt het altijd fenomenaal – ook voor muziek!

Groter
is beter

Vergeet alle vuistregels die je kent over beeldruis en de minimale afstand tot je TV. De digitale videobronnen van tegenwoordig zijn zo goed dat je zonder probleem het grootste scherm kunt kopen dat je kunt betalen – en waar je plek voor hebt.

Je receiver
helpt je op weg

De meeste surroundreceivers hebben geïntegreerde setup-guides die je stap voor stap helpen om alles perfect in te stellen. Surround is dus niet alleen beter en geavanceerder dan ooit, het is ook gemakkelijker dan ooit!

Draadloze
muziek
in het hele huis

Met een receiver met geïntegreerde multiroomstreaming krijg je heel eenvoudig draadloze muziek in je hele huis. Voeg draadloze luidsprekers toe in andere kamers en geniet van je favoriete muziek via Spotify, TIDAL, Deezer enz. En je kunt alles aansturen met je smartphone.

Dolby Atmos
zonder gaten in het plafond

Je hoeft geen luidsprekers in je plafond te plaatsen om Dolby Atmos met een hoogte-effect te krijgen. Een Atmos-luidspreker kan ook aan de muur hangen of op je voorluidsprekers staan.

Soundbar
met Dolby Atmos

Veel geavanceerde soundbars hebben geïntegreerde Dolby Atmos, voor een extra ruimtelijk geluid – zeker als je ze aanvult met achterluidsprekers en een subwoofer. Een goed compromis voor als je geen traditionele home-cinema wilt.