Skip to content
€ 168,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 336,00paar
Wit
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Hij is een echte probleemoplosser voor je home-theater installatie. Perfect voor achter-, zij- en hoogtekanalen, maar ook voor stereo muziek.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI ALTECO C-1 – unieke, supercompacte allround-oplossing voor muziek en home-cinema

 • Supercompact formaat
 • Geschikt voor home-cinema’s en stereomuziek
 • Ideaal als side-, rear- of height-channel luidspreker in een surroundsysteem
 • Kan aan de muur worden gehangen of boven op een vloerluidspreker worden geplaatst, bijvoorbeeld voor de hoogtekanalen van een Dolby Atmos-systeem
 • Geïntegreerd sleutelgatsysteem

De ALTECO is een unieke, supercompacte luidspreker met eindeloos veel mogelijkheden voor muziek en home-cinema, inclusief de allernieuwste surroundformaten met hoogtekanalen (Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D).

De compacte afmetingen en de gekantelde voorkant hebben een elegante en discrete uitstraling. En hij klinkt vaak beter dan een traditionele compacte luidspreker. Hieronder lees je wat deze luidspreker allemaal kan en wat de ALTECO C-1 zo uniek maakt.

Flexibel en gebruikersvriendelijk

De ALTECO C-1 is de perfecte aanvulling op de DALI SPEKTOR-serie, maar je kunt hem natuurlijk ook met andere luidsprekers combineren. Hij heeft een muzikaal, gedetailleerd en coherent geluidsbeeld en doet niet moeilijk over de apparatuur die je erop aansluit. Hij werkt dus heel goed samen met een wat minder dure installatie.

Het compacte formaat heeft natuurlijk gevolgen voor de basweergave, maar als je de ALTECO C-1 aanvult met een subwoofer – bijvoorbeeld de SUB E-9F van DALI – krijgen alle films en muziek een massieve basweergave. Dankzij het geïntegreerde vierweg-sleutelgatsysteem is het heel eenvoudig om de ALTECO C-1 aan de muur te hangen, wat natuurlijk erg handig is. 

De ALTECO C-1 is verkrijgbaar in zwart essenhout, wit of walnoothout. Inclusief rubberen voetjes. 

ALTECO C-1 – eindeloos veel creatieve mogelijkheden

Het elegante ontwerp met gekantelde voorkant maakt de ALTECO C-1 bijzonder veelzijdig. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken als:

height-channel luidspreker in een 5.1.2 Dolby Atmos-systeem. Je zet de ALTECO C-1 dan rechtop bovenop een paar vloerstaande front-channel luidsprekers of je hangt hem vlak onder het plafond, boven de rest van het front-channel systeem. Zo kun je ook de hoogte-informatie van het geluidsspoor weergeven en haal je het maximale uit je surroundreceiver.

side- en rear-channel luidspreker in een 5.1-, 7.1- of ander surroundsysteem. De gekantelde voorkant stuurt het geluid naar je luisterpositie en je kunt de klank aanpassen aan de specifieke plaatsing – hoog of laag. Een elegante en discrete oplossing.

linker- en rechterkanaal voor surround- en stereogeluid. Je kunt zelf kiezen of je de ALTECO C-1 staand of liggend plaatst, zodat je altijd de beste oplossing kunt kiezen – voor je interieur en de geluidskwaliteit.

serieuze desktopluidspreker, in combinatie met een compacte stereoversterker. Zo pompen de uitstekende speakers en de gekantelde voorkant echt hifi-geluid in je oren. Een schitterende manier om via de computer naar muziek te luisteren. Optimaal geluid bij iedere plaatsing Naast de gekantelde voorkant heeft de ALTECO C-1 nog een handige functie. Als je hem normaal gebruikt, dus op oorhoogte, hoef je niets te doen. Maar als je hem hoog wilt plaatsen, kun je met een handige schakelaar aan de voorkant het geluid instellen voor een neerwaartse richting – zodat het perfect klinkt als het je oren bereikt. Deze geniale functie zorgt ervoor dat de ALTECO C-1 niet misstaat in serieuze geluidssystemen. 

Ultralichte tweeter met geavanceerde oplossingen De ALTECO C-1 heeft een 1”-softdometweeter met een ultralichte membraan. Deze membraan is slechts half zo zwaar als de membranen van andere luidsprekers, wat bijdraagt aan het gedetailleerde geluidsbeeld. De elegante en zorgvuldig ontworpen rand rond deze lichtgewicht membraan zorgt voor een uitstekende spreiding van het geluid, hoe je de ALTECO C-1 ook gebruikt.

Dynamiek en details op ieder volume

De roodbruine bas-/middenspeakers met echte houtvezelmembranen zijn kenmerkend voor DALI en worden zelfs in de meest exclusieve modellen toegepast. Een houtvezelmembraan is bijzonder sterk en stijf, en weegt bovendien 30% minder dan de meeste andere membranen. In combinatie met het krachtige magneetsysteem en de bijzonder flexibele ‘low-loss’ conusophanging krijg je een ‘geluidsmotor’ die snel en nauwkeurig reageert, zelfs op de subtielste signalen.

Het ‘low-loss’-principe zorgt voor een gedetailleerd geluidsbeeld en een snelle en nauwkeurige basweergave. Maar het zorgt er ook voor dat de luidspreker goed klinkt op lage volumes, omdat de membraan niet eerst ‘aangeduwd’ hoeft te worden voordat er geluid uit komt. Je kunt er dus op vertrouwen dat rustige achtergrondmuziek perfect klinkt – zonder equaliser, loudness of andere elektronische noodoplossingen. 

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Supercompact formaat
 • Geschikt voor home-cinema’s en stereomuziek
 • Ideaal als side-, rear- of height-channel luidspreker in een surroundsysteem
 • Kan aan de muur worden gehangen of boven op een vloerluidspreker worden geplaatst, bijvoorbeeld voor de hoogtekanalen in een Dolby Atmos-systeem
 • Stevig ontwerp met goede componenten
 • Schakelaar op de voorkant past de klank aan de hoogte aan
 • Geïntegreerd sleutelgatsysteem

Tegens

 • Mist de allerdiepste bastonen
 • Heeft redelijk veel vermogen nodig om echt hard te gaan

Video's over de DALI ALTECO C-1

Accessoires voor de DALI ALTECO C-1

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)74 - 26000 Hz
Constructie behuizingGesloten
Gevoeligheid83 dB
Scheidingsfrequentie2100
Impedantie (ohm)6
Tweeter21mm Soft dome
Woofer1x 4.5" Low loss met houtvezelmembraan

Recensies


4.5
10 recensies
5
6
4
3
3
1
2
0
1
0

Aanbevolen producten