Skip to content

Subwoofer, een massief
basgeluid
voor elke installatie

Een goede basweergave is essentieel voor je muziek – en met een goede subwoofer haal je heel eenvoudig een echt concert- of bioscoopgeluid in huis. Wij duiken in de bodemloze wereld van de subwoofer en helpen jou om het juiste model te kiezen.

Stel je voor dat je op de bank naar een film zit te kijken, als ineens een enorme explosie ervoor zorgt dat een gebouw op je beeldscherm instort. Je hoort de klap uit je TV komen, maar het klinkt niet hetzelfde als in de bioscoop, toch? En als je naar muziek luistert, merk je misschien ook dat het niet zo goed klinkt als tijdens een concert. Met andere woorden, je hebt een subwoofer nodig!

Een subwoofer zorgt ervoor dat je alle trillingen met je hele lichaam voelt. Net als bij een groot stadionconcert, waar de basgitaar je een stomp in je maag geeft en je broekspijpen laat wapperen. Maar bij een subwoofer gaat het niet alleen om zo hard en zo laag mogelijk. Een subwoofer kan je hele installatie een boost geven – of je nu naar muziek luistert, films kijkt of games speelt. Je moet het gewoon een keer horen!

Populaire
subwoofers

Wat is een
subwoofer?

Een subwoofer is een luidspreker die alleen de allerlaagste frequenties weergeeft. Hij heeft een eigen, geïntegreerde versterker, dus je systeem hoeft geen extra vermogen te leveren. Je gebruikt een subwoofer in combinatie met je bestaande stereo- of surroundluidsprekers, en je krijgt een basgeluid waarbij je vanzelf keihard YEAAHHHH!!! gaat schreeuwen.
Je kunt een subwoofer bijna overal neerzetten, bijvoorbeeld in een hoek of onder de bank.

Een subwoofer neemt niet veel ruimte in en je kunt hem bijna overal neerzetten, bijvoorbeeld in een hoek of onder de bank. En je kunt hem combineren met kleine en grote luidsprekers. Voor filmgeluid in surround is een subwoofer een absolute must, omdat de basfrequenties hun eigen audiospoor hebben dat direct naar de subwoofer wordt gestuurd. Met een goede subwoofer krijgt je basgeluid een fysieke dimensie – net als in de bioscoop. Het klinkt echt geweldig!

Voordelen
van een subwoofer

 • Geeft een realistisch basgeluid dat je voelt met je hele lichaam
 • Geeft je muziek, films en games een enorme boost
 • Kan gecombineerd worden met kleine en grote luidsprekers
 • Neemt weinig ruimte in
 • Kan discreet geplaatst worden, bijvoorbeeld in een hoek of onder de bank
 • Kan je systeem ontlasten en zorgen voor een helderder geluid
 • Werkt ook draadloos
 • Welke
  subwoofer
  moet ik kiezen?

  Er zijn veel verschillende subwoofers, en als je een beetje weet wat je wilt en nodig hebt, is het al een stuk gemakkelijker om meteen het juiste model te kiezen. Hieronder vind je een aantal dingen waar je over na kunt denken voordat je een keuze maakt.

  • Films of muziek?
   Ga je de subwoofer gebruiken voor muziek, films, games of van alles een beetje? Voor films en games is een fysiek, explosief geluid geweldig, terwijl een snel en ‘strak’ geluid beter past bij muziek.
  • Grote of kleine kamer
   In een grote kamer geven een grote subwoofer of misschien zelfs twee subwoofers vaak het beste geluid, terwijl een compact model de beste oplossing kan zijn voor een kleinere kamer.
  • Design
   Veel luidsprekerfabrikanten maken subwoofers die qua ontwerp en afwerking passen bij hun andere luidsprekers. Daar kun je rekening mee houden als je wilt dat je systeem er zo goed mogelijk uitziet.
  • Budget
   Als je perfect geluid wilt, moet je ervoor zorgen dat je subwoofer en luidsprekers bij elkaar passen – qua geluidskwaliteit en formaat. Een compacte, betaalbare subwoofer is prima voor een budgetinstallatie, terwijl de zware modellen een goede aanvulling zijn op de zwaarste high-end luidsprekers.

  Een minisysteem
  met voldoende bas

  Ben je gek op een goed basgeluid, maar heb je geen zin in een paar grote vloerluidsprekers? Dan is een subwoofer de perfecte oplossing. Die neemt alle lage tonen voor zijn rekening, zodat je alleen nog wat kleine luidsprekers nodig hebt voor de hoge/middelhoge frequenties. Het menselijk oor kan niet horen waar de laagste frequenties vandaan komen, wat betekent dat je een subwoofer bijna overal kunt neerzetten – bijvoorbeeld in een hoek of onder de bank.

  Zo’n sat/sub-systeem is een uitstekend compromis, met goed geluid voor muziek en home-cinema. Je kunt echt alle kanten op. En als je alles goed neerzet – en daar kunnen wij van HiFi Klubben je bij helpen – klinkt het vaak even goed als een systeem met echte vloerluidsprekers.

  Stereosystemen
  voor TV-geluid

  Luisteren
  voordat je iets koopt

  Kom eens langs bij HiFi Klubben, dan laten wij je zien wat je allemaal kunt doen met een subwoofer. Je zult ervan versteld staan wat een verschil dat maakt! Zelfs als je al een goed paar luidsprekers hebt staan.
  Winkels