Skip to content
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins DB4S

€ 1.999,00stuk
Zwart hoogglans
Niet in voorraad. Verwacht: zaterdag 29 juni 2024
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Een krachtige en elegante subwoofer die perfect past bij de B&W 700-serie. En natuurlijk ook bij andere kwaliteitssystemen.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins DB4S – krachtige en geavanceerde subwoofer voor films en muziek

 • Relatief compact formaat
 • Indrukwekkend diepe, dynamische en nauwkeurige basweergave
 • Exclusieve meubelfinish van lak of echt houtfineer.
 • Eenvoudige installatie via speciale app (iOS/Android)
 • Room EQ via app (iOS/soms Android)
De DB4S is een exclusieve en geavanceerde subwoofer met een krachtige 10” Aerofoil-basspeaker en een geïntegreerde klasse D-versterker met een vermogen van 1000 watt. Hij is ontwikkeld als aanvulling op de luidsprekers uit de Bowers & Wilkins 700-serie en geeft zelfs de grootste vloermodellen wat extra bas.

De schitterende meubelfinish sluit ook heel mooi aan, zodat je systeem er altijd perfect uitziet – welke combinatie je ook kiest. En je kunt de DB4S natuurlijk ook gebruiken met de andere luidsprekers van Bowers & Wilkins of met systemen van andere fabrikanten.

Veel van de technologieën die gebruikt zijn voor de DB4S zijn direct afkomstig uit de exclusieve Bowers & Wilkins DBD-serie. Het grootste verschil is dat de DB4S ‘maar’ één basspeaker heeft, in plaats van twee. Maar daarmee zit hij wel meteen in een prijsklasse die past bij de 700-serie en hij heeft nog steeds genoeg vermogen om je films en muziek te voorzien van een schitterend, diep en dynamisch basgeluid.

Digitale processor, geïntegreerde ruimtecorrectie en eenvoudige installatie via app De geavanceerde, geïntegreerde digitale voorversterker/processor (DSP) van de DB4S zorgt voor een ultranauwkeurige respons en past het geluid perfect aan jouw luisterkamer aan.

De installatie verloopt heel eenvoudig via de speciale Bowers & Wilkins DBSubwoofer-app op je smartphone of tablet (iOS/Android). Je kunt deze app ook gebruiken voor de Room EQ en om persoonlijke instellingen op te slaan.

De DB4S is verkrijgbaar met een finish van zwarte hoogglanslak, matwitte lak of echt rozenhoutfineer. 

Massief vermogen en ultrakrachtige Aerofoil-speakers De DB4S zit propvol geavanceerde luidsprekertechnologie. Net als de exclusieve DBD-subwoofers is hij voorzien van een unieke Aerofoil-conus die werd ontwikkeld voor de kostbare 800 Series Diamond. Een Aerofoil-conus bestaat uit een sandwichconstructie met twee lagen koolstofvezel en een laag synthetisch schuim. Deze combinatie zorgt ervoor dat de conus ontzettend sterk en stijf is, maar tegelijkertijd erg licht.

Het ontwerp is speciaal aangepast voor subwoofers, wat bijvoorbeeld blijkt uit de verstevigde stofkappen en de extra grote spreekspoelen die geen enkel probleem hebben met het gigantische vermogen van de geïntegreerde klasse D-versterker.

De versterker zelf is gebaseerd op het Hypex NCore-principe. Deze technologie heeft zichzelf inmiddels ruimschoots bewezen in een aantal uitstekende hifi-versterkers en wordt gebruikt om zoveel mogelijk onvervormd basvermogen te produceren in een zo compact mogelijk formaat.

Digitale versterker met handige app-controller De BD4S (en alle modellen uit de DBD-serie) is voorzien van een gloednieuwe, supergeavanceerde digitale versterker die beschikt over totaal nieuwe mogelijkheden. Het meest opvallende is dat je de subwoofer nu direct vanaf je smartphone of tablet kunt instellen en aansturen, dankzij een gebruiksvriendelijke Bluetooth-app.

Hiermee kun je de scheidingsfrequentie, het volume en andere waarden instellen, zodat je systeem altijd optimaal klinkt. Je kunt je eigen instellingen voor de RCA- en XLR-ingangen invoeren en opslaan, en de weergave optimaliseren voor bijvoorbeeld films en muziek. En met de DBSubwoofer-app of een 12V-trigger kun je heel eenvoudig een andere instelling kiezen. Ook krijg je toegang tot Room EQ, een geavanceerde, digitale ruimtecorrectie.

Room EQ past het geluid aan je luisterkamer aan Room EQ werkt via de microfoon van je smartphone/tablet (iOS/sommige Android-apparaten). De app voert eerst een aantal metingen uit. Vervolgens past de digitale processor in de subwoofer het frequentiebereik aan, zodat het perfect aansluit bij jouw luisterkamer – iets waar je vroeger een computer, gespecialiseerde software en een aparte meetmicrofoon voor nodig had!

Via Room EQ kun je de lage-frequentietrillingen in je luisterkamer ‘temmen’, waardoor je een veel coherenter en nauwkeuriger geluidsbeeld krijgt. En dat geldt niet alleen voor de bastonen, maar voor het hele frequentiebereik dat ook beïnvloed wordt door dit soort ongewenste resonanties. Als je klaar bent, is de subwoofer perfect afgesteld op jouw luisterkamer. En als je wilt, kun je dit systeem nog verder uitbreiden met een full-range ruimtecorrectiesysteem (Audyssey, RoomPerfect enz.).

Dynamic EQ voor een loodzware basweergave De geavanceerde digitale processor kan, in combinatie met de krachtige versterker, het bruikbare frequentiebereik vergroten, zodat een DBD-subwoofer tot ver onder de gehoorgrens gaat – afhankelijk van het volume. Bowers & Wilkins heeft deze functie Dynamic EQ genoemd.

Dynamic EQ betekent dat het volume en het muzieksignaal voortdurend worden gecontroleerd door de processor, en die bepaalt hoe laag de subwoofer kan gaan zonder de speakers te overbelasten. Op gemiddeld volume is er voldoende speling en kun je frequenties van wel 10 Hz bereiken. En als je de versterker heel hard zet en er zitten veel lage frequenties in het signaal – bijvoorbeeld bij HD-filmgeluid – dan filtert Dynamic EQ onmerkbaar wat lage frequenties eruit, zodat je op hoog volume kunt blijven luisteren zonder de subwoofer te beschadigen.

Dynamic EQ is een zelfsturend en zelfregelend systeem: jij hoeft niets te doen, behalve dan genieten van een ongekend diep en nauwkeurig basgeluid. Een geniale feature van Bowers & Wilkins die ook al werd gebruikt voor de legendarische Zeppelin-luidspreker en de unieke, bolvormige PV1D-subwoofer.

En hij heeft ook een RS-232-ingang voor perfecte integratie met geavanceerde controlesystemen, twee 12V-triggers en een instelbare functie voor automatisch aan-/uitzetten.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Relatief compact formaat
 • Indrukwekkend diepe, dynamische en nauwkeurige basweergave
 • Exclusieve meubelfinish van lak of echt houtfineer.
 • Eenvoudige installatie via speciale app (iOS/Android)
 • Room EQ via app (iOS/soms Android)

Tegens

 • ‘Maar’ één Aerofoil-speaker

Accessoires voor de Bowers & Wilkins DB4S

Technische specificaties

Frequentiebereik Hz (-3 dB)10-350
Versterker1000 watt
Formaat woofer10"
Constructie behuizingGesloten

Recensies


3.0
3 recensies
5
0
4
2
3
0
2
0
1
1
Pieter
Nederland
2/24/2024

Eenvoudig te installeren en het is echt de kers op de taart. Een goede evenwichtige bas, wat een aanwinst!

Pieter
Nederland
Hamid
Zweden
1/1/2024
Hamid
Zweden
Martin
Duitsland
12/26/2023

Als instapmodel in het lagere middensegment doet deze redelijk werk zonder ooit al te opdringerig te zijn. De bas is krachtig en voldoende precies. Het enige dat ik niet leuk vind, is de bediening van de app. Perfect geschikt voor ruimtes tot 25m2, wil je meer, dan moet je dieper in de buidel tasten

Martin
Duitsland

Aanbevolen producten