Skip to content

14 producten

True Wireless hoofdtelefoons – kleine en sterke

De True Wireless hoofdtelefoon is de ultieme hoofdtelefoon. Je hebt geen kabel nodig en er zit geen nekband aan. De hoofdtelefoon bestaat dus uit niets meer dan twee kleine oordopjes die je in je oren stopt. True Wireless earbuds zijn perfect om mee te sporten, maar ze zijn ook een goede keuze voor al wie op zoek is naar een discrete hoofdtelefoon die je gemakkelijk in je broekzak of een klein tasje kwijt kunt. Ze schenken je volledige flexibiliteit en kunnen alle mogelijke situaties aan: van een rustige dag op kantoor tot een intense training in de sportschool; ze komen in verschillende vormen en veel modellen beschikken over een aantal extra functies bedoeld om jouw geluidservaring uniek te maken.

True Wireless oordopjes bieden dezelfde voordelen als andere hoofdtelefoons, maar zijn kleiner

Ondanks hun compacte formaat hebben True Wireless koptelefoons voor een groot deel dezelfde functies en mogelijkheden als andere soorten koptelefoons. Je sluit ze makkelijk aan op je smartphone via bluetooth, waarna je het nummer kunt veranderen, gesprekken kunt beantwoorden en andere acties uitvoeren door één of beide oordopjes aan te raken.  En het geluid dat je krijgt is simpelweg geweldig.

Eén voordeel van veel draadloze koptelefoons dat een setje True Wireless earbuds je níet kunnen bieden, is dat je ook als je batterij leeg is kunt blijven genieten van je favoriete audio door ze met een kabel met je geluidsbron te verbinden. Aan de andere kant hebben veel True Wireless earbuds een snelle oplaadfunctie waarmee je de batterij kunt opladen in slechts 15 minuten.

Over het algemeen hoef je je geen zorgen te maken over de batterijtijd als je kiest voor een paar True Wireless earbuds. Veel modellen kunnen 6-8 uur lang meegaan, en er zitten meestal 3-4 extra volledige ladingen in het bijgeleverde etui. Dit betekent urenlang entertainment in zakformaat!

Vele True Wireless earbuds, onder andere die van Sony, beschikken over de functie Active Noise Cancelling (ANC; actieve ruisonderdrukking). Deze functie is voor veel mensen een onmisbare luxe, omdat ze alle onnodige ruis buitensluit, zodat je je volledig kunt concentreren op de vrolijke deuntjes in je oren. ANC is ideaal voor lange reizen, in de studeerzaal of zelfs gewoon thuis als je buren hebt die bijzonder vaardig zijn in het opwekken van lawaai.

Er is ook een praktische extra functie die de mogelijkheden van geluidsreductie uitbreidt. Die functie heeft verschillende benamingen, afhankelijk van het merk. Bij Jabra heet ze Hear-Through, in Sennheiser koptelefoons heet ze Transparant Hearing en nog andere fabrikanten hebben het dan weer over Transparency Mode. In grote lijnen zijn al deze dingen echter hetzelfde: de functie laat geluiden uit de wereld om je heen binnenkomen, zonder dat je wordt overstelpt met lawaai. Concreet betekent dit dat je bijvoorbeeld het gezoem van je computer kunt uitfilteren, terwijl je het toch nog steeds kunt horen als je collega’s je aandacht proberen te trekken.

In het algemeen sluiten True Wireless earbuds omgevingsgeluiden vrij goed uit, zolang je maar een model vindt waarvan de oortjes de voor jou ideale pasvorm hebben. Dan wordt een deel van het lawaai uitgefilterd, ook als je niet kiest voor True Wireless koptelefoons met ruisonderdrukking of functies zoals hierboven omschreven.

True Wireless headsets

Met een True Wireless headset kun je binnenkomende oproepen beantwoorden, zelfs als je om wat voor reden dan ook even niet bij je telefoon kunt. Headsets zijn dus eigenlijk koptelefoons met microfoonfunctie. Met sommige van de True Wireless headsets in ons aanbod, kan de persoon aan de andere kant van de lijn een indrukwekkend goede geluidskwaliteit krijgen. Een aantal modellen hebben tot wel vier ingebouwde microfoons, die je stem perfect oppakken zodat je gesprekspartner je duidelijk hoort.

De microfoons hebben ook het voordeel dat je de spraakbesturing kunt gebruiken met je headset. Spraakbesturing is de bediening van je headset via assistenten zoals Siri, Google Assistant of Alexa. Bij veel modellen kun je met één druk op de knop de spraakbesturing activeren en gewoon beginnen te praten, waarna de spraakbesturingsfunctie voor jou je berichten schrijft, een oproep naar een van je contactpersonen start of iets anders.

True Wireless earbuds voor sport

True Wireless oordopjes zijn perfect om mee  te sporten: ze wegen bijna niks, hebben geen kabels die in de weg gaan zitten en passen gewoon in je oren – geen oorkussens en hoofdband voor nodig dus.

Sport-koptelefoons zijn gemaakt om zweet, vuil en water te weerstaan, zodat je allerlei activiteiten kunt uitoefenen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het welzijn van je koptelefoon. Verschillende True Wireless earbuds zijn waterdicht, zodat je ze kunt gebruiken als je gaat hardlopen in de regen en je urenlang in het zweet kunt werken met je oortjes in. Bij sommige modellen kun je de oordopjes zelfs onder de kraan afspoelen, zodat je het zweet en vuil van je training kunt afspoelen.

En je hoeft je geen zorgen te maken dat je draadloze oordopjes tijdens je sportieve uitspattingen kwijtraakt. Ze zijn speciaal gemaakt om in je oren te blijven zitten, zelfs tijdens zware trainingen en plotselinge bewegingen. Zodra je de juiste maat van oordopje hebt gevonden, kun je springen en huppelen zoveel je maar wilt. Sommige True Wireless earbuds hebben ook kleine vleugeltjes om ze nog beter op hun plaats te houden.

Over het algemeen zijn in-ear koptelefoons geweldig voor sport, omdat ze licht en compact zijn. True Wireless gaat nog een stapje verder en elimineert ook de tussenpersoon: de kabel. Aangezien de meeste True Wireless earbuds worden aangesloten via bluetooth, kun je er ook gerust op zijn dat een snelle en eenvoudige verbinding met je smartphone mogelijk is.

Koop True Wireless earbuds bij HiFi Klubben

Je bent altijd welkom in een van onze HiFi Klubben-winkels. In onze winkels kun je onze medewerkers al je vragen stellen over de verschillende modellen, extra functies, materialen en alles wat je niet zeker weet. We staan altijd voor je klaar om je te begeleiden in je keuze, we willen immers dat jij de True Wireless oordopjes kiest die het beste bij je levensstijl, voorkeuren en behoeften past.

Wat betreft het design, vind je veel verschillende modellen. Zorg ervoor dat je nieuwe koptelefoon perfect aansluit op je persoonlijke stijl, door die vorm en kleur te kiezen die jij de mooiste vindt. Het kan ook een voordeel zijn om de kleuren in het echt te zien voordat je een beslissing neemt, en het is misschien ook wat makkelijker om je voor te stellen hoe de oordeopjes in je oren zullen passen, als je ze echt in de winkel kunt zien in plaats van thuis op een scherm.

Als je liever thuis winkelt, kun je je nieuwe True Wireless earbuds via onze website bestellen en je hebt ze dan in een mum van tijd binnen. Als je de bestelling vóór 16.30 uur plaatst, sturen wij je pakketje nog dezelfde dag op. Je kunt je bestellingen altijd gratis laten leveren bij je lokale HiFi Klubben-winkel en ze daar ophalen; dan kun je ook even praten met een medewerker als je vragen hebt of gewoon nieuwsgierig naar iets bent.