Skip to content

27 producten

Schakel omgevingsgeluiden uit met hoofdtelefoons met ruisonderdrukking

Met een goede ruisonderdrukkende hoofdtelefoon kun je lawaai, geroezemoes en andere storende geluiden als het ware uitschakelen. Je kiest zelf wanneer je de ruisonderdrukkende functie wilt activeren om je even af te sluiten van je omgeving. Dankzij actieve ruisonderdrukking wordt zelfs de luidruchtigste bus, het volste vliegtuig of drukste café geschikt voor een dutje of studeersessie. Afhankelijk van het type en model van hoofdtelefoon met noise cancelling kun je kiezen of je omgevingsgeluiden volledig of gedeeltelijk buiten wilt sluiten, zodat je het verkeer of de aankondigingen uit de luidsprekers van de trein nog kunt horen.

Lekker in je eigen wereldje dankzij noise cancelling

Een koptelefoon met actieve ruisonderdrukking of active noise cancelling (ANC) is je redder in nood op een plek met veel mensen en veel lawaai als jij stilte nodig hebt om je te concentreren op wat je aan het doen bent. Misschien maakt die groep schoolkinderen in dezelfde trein je horendol of misschien is de buurman al de hele middag gaten in de muren aan het boren. Misschien heb je volledige stilte nodig op kantoor als je collega’s om je heen zitten te kletsen, of misschien heb je gewoon zin om voor jezelf te beslissen wanneer je omgevingsgeluiden wilt horen en wanneer niet. Noise cancelling headphones zijn ook essentieel op vluchten, zodat je huilende baby’s, lawaaierige mensen naast je en het algemene achtergrondlawaai van het vliegtuig zelf kunt buitensluiten. Hoe dan ook, je zult ongetwijfeld helemaal in de wolken zijn met je noise cancelling koptelefoon.

Bovendien is het goed om weten dat je de noise cancelling kunt gebruiken zonder je koptelefoon op een andere manier te gebruiken (bijvoorbeeld muziek luisteren). Een noise cancelling koptelefoon is dus een perfecte bescherming is tegen het lawaai uit je omgeving wanneer je je ergens op moet concentreren, maar dit niet kunt doen met muziek in je oren.

Schakel de wereld uit zonder volledig afgesloten te zijn

Onze selectie van noise cancelling headphones omvat veel verschillende merken en designs. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk geweldige noise cancelling koptelefoons zijn die geluid buitensluiten, zodat jij je kunt terugtrekken in je eigen wereld, zonder steeds te worden onderbroken.

Met sommige ANC hoofdtelefoons kun je het niveau van de noice cancelling kiezen. Dit betekent dat je alle geluiden volledig kunt uitschakelen, maar je er ook voor kunt kiezen om ruis uit te filteren, maar wel nog te horen wat iemand tegen je zegt. De beste koptelefoon met noise cancelling is die koptelefoon die voldoet aan jouw persoonlijke eisen op het vlak van noise cancelling. Als je vaak in het verkeer bent, kan het een goed idee zijn om een model te kiezen waarmee je de mate van ruisonderdrukking kunt instellen, en als noise cancelling koptelefoon op het werk gebruikt, kan het ook een voordeel zijn om hem zo te kunnen instellen dat je je collega’s nog steeds kunt horen als ze je nodig hebben.

Vind de noise cancelling koptelefoon die het beste bij je past

De meeste koptelefoons met noise cancelling hebben oorschelpen die je op of over het oor heen plaatst – respectievelijk de on-ear en de over-ear koptelefoons. Dit zijn verbazingwekkende ruisonderdrukkende koptelefoons, omdat ze – zoals de naam al doet vermoeden – op of over je oren zitten, waardoor omgevingsgeluiden beter worden uitgesloten. Vooral in de categorie van de over-ear koptelefoons vind je een aantal van de comfortabelste koptelefoons met noise cancelling die je lange tijd kunt dragen. Handig voor gamers of als je je koptelefoon draagt tijdens je werk.

Sommige fabrikanten produceren ook noise cancelling in-ear koptelefoons, als je dit soort model het leukst vindt. Ook noise cancelling oordopjes kunnen je afschermen tegen de geluiden om je heen, maar als je de wereld echt volledig wilt buitensluiten, kun je beter voor een model met oorschelpen gaan.

Meer voordelen met een headset met noise cancelling

De meeste koptelefoons met active noise cancelling (ANC) zijn in feite headsets. Een headset is een koptelefoon met één of meer ingebouwde microfoons, zodat je er niet alleen mee naar muziek kunt luisteren, maar ook mee kunt telefoneren. Een noise cancelling headset schenkt je extra gebruiksgemak, omdat je direct vanaf de headset kunt bellen. Je hoeft je noise cancelling koptelefoon dus niet langer af te nemen om een telefoongesprek te kunnen voeren. Dit betekent dat een noise cancelling headset je meer vrijheid geeft om onderweg te bellen, terwijl je toch omgevingsgeluiden kunt buitenhouden dankzij de active noise cancelling. Wees je ervan bewust dat je soms heel hard gaat praten aan de telefoon als de ruisonderdrukkingsfunctie ingeschakeld is, omdat je immers je eigen stem niet kunt horen.

Je kunt ook draadloze headsets met noise cancelling krijgen, wat een extra voordeel is als je vaak onderweg bent of je headset gebruikt als je actief bent. Met een bluetooth headset met ruisonderdrukking die volledig draadloos is, hoef je je geen zorgen te maken over kabels die in de weg zitten.

Goede koptelefoons met active noise cancelling

Sony WH-1000XM4Sennheiser HD 450BTBeoplay HX

Wees waakzaam, voor je eigen veiligheid en die van anderen

Er zijn veel voordelen aan een koptelefoon met noise cancelling, maar zoals bij zoveel andere zaken zijn er ook nadelen. Die zijn echter makkelijk te omzeilen door even na te denken.

Zo is het bijvoorbeeld niet erg gepast om alle geluiden uit te schakelen als je je in het verkeer bevindt. Bij HiFi Klubben raden we het gebruik van een noise cancelling koptelefoon tijdens het fietsen of auto rijden sterk af, omdat dit anderen en jezelf in gevaar kan brengen. Je kunt immers helemaal niet horen wat er om je heen gebeurt.

Minder ernstige – maar nog steeds vervelende – situaties omvatten bijvoorbeeld dat je aankondigingen over je trein of vlucht mist, bijvoorbeeld met betrekking tot perronwijzigingen of vertragingen, als je niet goed oplet en de ANC-functie hebt ingeschakeld.

Dit betekent echter niet dat je een noise cancelling koptelefoon volledig moet vermijden. Zolang je er aan denkt om de functie op de juiste momenten in en uit te schakelen, zal je ruisonderdrukkende koptelefoon je beste vriend zijn.

Andere interessante categorieën

Ontdek je opties bij HiFi Klubben

Bij HiFi Klubben kun je je verwachten aan een erg ruim aanbod van ruisonderdrukkende koptelefoons en headsets. Wij hebben een aantal van de beste koptelefoons met ruisonderdrukking in ons assortiment. Elk model in onze selectie is van hoogwaardige kwaliteit. Misschien heb je al beslist welke noise cancelling koptelefoon de jouwe wordt, of misschien twijfel je nog.

Hoe dan ook, je bent altijd welkom in een van onze HiFi Klubben-winkels. In onze winkels staan we altijd klaar om je vragen te beantwoorden en je te adviseren over welke noise cancelling koptelefoon het beste bij jou en je wensen past. Bij een bezoek aan een fysieke winkel kun je overigens de verschillende koptelefoons en het ANC-functie uitproberen, zodat je zelf kunt horen hoeveel van de omgevingsgeluiden worden uitgefilterd als de noise cancelling aan staat.

Als je niet naar de winkel kunt komen of als je gewoon liever thuis vanuit je luie stoel winkelt, kun je de noise cancelling koptelefoon ook online bestellen. Wij bieden gratis levering aan op alle bestellingen voor pakketdozen, en wij versturen deze meestal dezelfde dag nog, als je je bestelling vóór 16.30 uur plaatst.

We hebben een 60-dagen retourbeleid, dus je kunt je koptelefoon met noise cancelling thuis twee maanden lang uitproberen, en als hij uiteindelijk toch niet aan je verwachtingen voldoet, stuur je hem gewoon terug of breng je hem naar een van onze fysieke winkels. Houd het ontvangstbewijs en de originele verpakking bij.

Vragen over koptelefoons met active noise cancelling

Wat betekent noise cancelling? Wat is actieve ruisonderdrukking? Wie maakt de beste koptelefoon met noise cancelling? Headsets en koptelefoons met de slimme ruisonderdrukkende functie die omgevingsgeluiden uitschakelt, roepen talloze vragen op. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over dit onderwerp bij elkaar gezet. Als je vragen hebt waarop je het antwoord niet kunt vinden in onze lijst, neem dan gerust contact met ons op via onze klantenservice of stel je vragen rechtstreeks aan een medewerker in een van onze winkels.

Welke noise cancelling koptelefoon is de beste?

De beste noise cancelling koptelefoon is dat model met de beste pasvorm voor jouw hoofd en oren. Je kunt dus niet zomaar zeggen welke koptelefoon met ANC de beste is. Vaak biedt een over-ear koptelefoon met ruisonderdrukking een iets volledigere ervaring, omdat je oren volledig worden bedekt door de oorschelp. Je kunt echter ook gemakkelijk goede noise cancelling earbuds (oortjes) en on-ear koptelefoons met ruisonderdrukking vinden.

Wat is ANC?

ANC staat voor active noise cancellation, ook vaak gewoon noise nancelling genoemd.  Concreet betekent het dat je omgevingsgeluiden kunt uitfilteren, zodat je in alle rust van je muziek kunt genieten, waar je ook bent.

Wat is een noise cancelling koptelefoon?

ANC-koptelefoons zijn koptelefoons met active noise cancellation of ruisonderdrukking. Een ruisonderdrukkende koptelefoon sluit geluid buiten, zodat je je kunt afzonderen en volledige rust kunt bereiken in zelfs de rumoerigste omgeving.

Wat is noise cancelling?

Noise cancelling of ruisonderdrukking is een functie waarmee je je als het ware afsluit van je omgeving, zodat je zonder onderbrekingen naar je favoriete muziek of podcast kunt luisteren, zelfs als je omringd bent door de luidruchtigste menigte.  

Hoe werkt noise cancelling?

Je kunt active noise cancelling in- en uitschakelen wanneer je maar wilt. Zo kun je belangrijke aankondigingen op het treinstation blijven horen en je daarna in de trein helemaal in je privéwereld kunt terugtrekken. Afhankelijk van de koptelefoon die je kiest, kun je ook het niveau van de ruisonderdrukking instellen. Als je bijvoorbeeld het grootste deel van het verkeerslawaai wilt uitfilteren, maar toch enigszins op de hoogte wilt blijven van wat er om je heen gebeurt, dan zet je de functie wat lager.