Skip to content

5 producten

Ruime selectie van hoofdtelefoonversterkers

Vandaag de dag hebben we tal van mogelijkheden om te genieten van audio van uitstekende kwaliteit – om ons heen of direct in onze oren. Het zou een regelrechte zonde zijn om daar niet maximaal van te profiteren. Ook al heb je geïnvesteerd in een mooie hoofdtelefoon, is het niet zeker dat je zonder meer de kwaliteit krijgt waarvoor je betaald hebt: je smartphone, computer of ander apparaat kan immers de kwaliteit begrenzen van het geluid dat jou bereikt.

De oplossing hiervoor? Een slimme versterker voor hoofdtelefoons die zorgt voor een zuivere en heldere geluidsoverdracht van je speler naar je hoofdtelefoon. Afhankelijk van het type hoofdtelefoonversterker dat je koopt, moet je hem aansluiten op een mobiel of een stationair apparaat. Dat kan een laptop zijn, een speaker met versterker, een stereoversterker of welk apparaat jij dan ook verkiest om muziek mee af te spelen. Het maakt niet uit voor welke oplossing je gaat, het verschil zal duidelijk merkbaar zijn. Hoofdtelefoonversterkers zijn er in verschillende versies en deze komen met verschillende functies. Kies een model dat je geeft wat jij nodig hebt.

Heb ik een koptelefoonversterker nodig?

Waarom zou je een koptelefoonversterker kopen? Omdat je het absoluut beste geluid uit je koptelefoon wilt krijgen. Heb je een vurige passie voor geluid en droom je ervan om elke dag opnieuw te genieten van het best mogelijke geluid? Dan kun je bijna niet zonder een koptelefoonversterker, zeker niet als je een head-fi koptelefoon hebt aangeschaft. Een head-fi koptelefoon is een koptelefoon van de bovenste plank. Head-fi koptelefoons zijn gemaakt om een verbazingwekkende geluidskwaliteit te leveren, een kwaliteit die je tot nu toe alleen in de beste speakers kon vinden. Maar er is wel een goede koptelefoonversterker nodig om het onderste uit de kan te halen.

Of je een koptelefoonversterker nodig hebt of niet, hangt sterk af van de apparaten die je gebruikt. Sommige besturingssystemen en apparaten hebben een veel betere ingebouwde geluidskwaliteit en misschien zelfs een ingebouwde versterker die voor een heel goed – maar nog steeds imperfect – geluid zorgt. Andere computers, smartphones en apparaten geven dan weer een verschrikkelijk geluid, en dan is het ronduit jammer als je niet zou investeren in een versterker voor je koptelefoon.

DA-converter als koptelefoonversterker

Alle digitale geluidsbronnen zoals smartphones, computers en tablets vereisen een zogenaamde DA-converter of DAC (digitaal-analoogconverter), in een versie die speciaal is gemaakt om geluid in je koptelefoon te krijgen. Een DA-converter zet het digitale geluid van je tv of telefoon om, zodat je het analoog kunt horen stromen uit je speakers. De DA-converter kan ingebouwd zijn in je speler, maar als je slechts met het allerbeste tevreden bent, kun je deze best apart aanschaffen. Hiervoor vind je verschillende oplossingen, van kleine mobiele apparaten ter grootte van een USB-stick tot dure, aparte koptelefoonversterkers met een ingebouwde DAC en de beste technische oplossingen die er zijn.

Stationaire of mobiele koptelefoonversterker met USB

In het algemeen zijn er, als we kijken naar hoe je een versterker aansluit op je koptelefoon, twee types: de versterker met een stationaire aansluiting en de versterker met een mobiele USB-aansluiting. De eerste ziet eruit als hoe de meeste mensen zich een gewone versterker zouden voorstellen: een klein doosje met draaiknoppen en uitgangen voor verschillende stekkers, bijvoorbeeld een koptelefoonstekker. Met een stationaire koptelefoonversterker kun je gewoon achterover leunen in je meest comfortabele zetel en genieten van het uitstekende geluid dat door de kabels je koptelefoon in stroomt. Zijn je kabels lang genoeg, dan kun je de versterker zelfs naast je tv of in een boekenkast zetten, ook al lig je lekker op de bank. En je kunt ook zelf kiezen of je je speler analoog of digitaal aansluit, bijvoorbeeld via USB.

Een mobiele, of draagbare, versterker voor koptelefoons wordt via USB aangesloten op bijvoorbeeld je tablet of smartphone, en is meestal niet groter dan een USB-stick. Het is de perfecte oplossing voor als je onderweg snakt naar een geweldige geluidservaring. Je kunt de kleine versterker gewoon kwijt in je broekzak samen met je telefoon en je krijgt geruisloos, helder geluid direct in je oren.

Boost je geluidservaring met een koptelefoonversterker Wil je alles te weten komen over de verschillende mogelijkheden voor koptelefoonversterkers? Ga naar HiFi Klubben online of breng een bezoek aan een van de vele fysieke winkels, zodat jij heel gauw zult kunnen genieten van de best mogelijke geluidservaring. Je kunt je eigen smartphone, tablet of computer en koptelefoon meenemen, zodat je zelf kunt ervaren wat de verschillende versterkers doen voor het geluid in jouw koptelefoon. De beste manier om te beslissen welke je gaat kopen!