Skip to content

Headsets

39 producten
Er worden 39 producten weergegeven van de 39

Headsets – hoofdtelefoons met een microfoon

Een koptelefoon met microfoon bieden een geweldig geluid voor alle betrokken partijen. Jij hoort je favoriete muziek met een hoogwaardige geluidskwaliteit, en je wordt tevens luid en duidelijk gehoord aan de andere kant van de lijn, als je gebeld wordt of met je gaming-partners praat. Sommige modellen hebben een of meer ingebouwde microfoons om je stem vanuit verschillende hoeken te kunnen opvangen, terwijl andere modellen een flexibele microfoon hebben die je precies kunt positioneren zoals je wilt. De meeste headsets zijn draadloos, en dus gemakkelijker mee te nemen onderweg, maar sommige – bijvoorbeeld headsets die speciaal ontworpen zijn om te gamen, moeten met een kabel worden aangesloten.

Een beetje vocabulaire

Laten we even beginnen met een ietwat nerdy stuk over hoe we de verschillende apparaten noemen. Een koptelefoon met een of meer ingebouwde microfoons is eigenlijk een headset. Het is precies die aanwezigheid van minstens één microfoon die een headset tot een headset maakt. Deze microfoons zijn ofwel ingebouwd ofwel flexibel. Daarom is een ‘headset met microfoon’ een pleonasme, want het woord ‘headset’ impliceert reeds dat er een microfoon bij hoort. Maar weinig mensen weten dit of vinden dit belangrijk, en bij HiFi Klubben kan het ons in feite ook niet schelen hoe jij iets noemt – What’s in a name? Hoe dan ook, wij hebben een grote selectie en helpen je graag dat type te vinden dat het best past bij jouw voorkeuren en levensstijl.

Bluetooth headset

We hebben verschillende soorten headsets in ons assortiment, en daar zit dus vast een model tussen dat perfect aansluit op jouw behoeften en hoe jij van plan bent de headset te gebruiken. Als je een actief leven leidt en erg druk bent, is een bluetooth headset wellicht een goede keuze voor jou, zodat je niet met kabels bezig moet zijn. Een van de grootste voordelen van een draadloze headset is dat je gemakkelijker actief kunt zijn en van alles kunt doen met je headset op, omdat er geen kabels vast komen te zitten in ritsen, je fietsstuur of andere plekken.

Een bluetooth headset koppelen met je smartphone of andere apparaten doe je in slechts één enkele klik. De aanpasbaarheid van de draadloze verbinding geeft je de mogelijkheid om je bluetooth headset te gebruiken wanneer je met je iPhone voor een hardloopsessie gaat, voor online vergaderingen op je werkcomputer en om thuis films te streamen. Als je van plan bent om je bluetooth headset met een computer te gebruiken, kijk dan eerst of je computer wel of niet over bluetooth beschikt. Zo niet, dan kun je je een bluetooth dongle (een bluetooth adapter) aanschaffen die je met een USB-kabel op je computer aansluit, die op zijn beurt verbinding maakt met je bluetooth headset.

Zodra je bluetooth headset gekoppeld is met je toestel, kun je afhankelijk van het model je toestel direct vanaf de headset bedienen. Dit betekent dat je je telefoon niet uit je broekzak hoeft te halen om een oproep te beantwoorden, het volume te wijzigen of een nummer over te slaan.

Trends en behoeften veranderen voortdurend, maar er zijn altijd een aantal constante waarden die je bij alle populaire bluetooth headsets terugvindt. De beste bluetooth headsets zijn die modellen met het beste draagcomfort: die kun je urenlang dragen zonder dat je oren pijn gaan doen. Daarna hangt het allemaal af van je persoonlijke voorkeuren. Is het belangrijk voor jou dat je bluetooth headset de beste microfoon heeft, of is de geluidskwaliteit je primaire focus? Ben je op zoek naar een specifiek materiaal of ontwerp? Er zijn vele parameters om uit te kiezen, en de vele merken bieden op hun beurt baanbrekende technologieën, coole ontwerpen en de simpelweg fantastische bluetooth headsets aan. In onze selectie hebben we op dit moment geweldige bluetooth headsets van onder andere deze merken:

JabraB&OBowers & WilkinsDaliDenonRHASennheiserSony

Natuurlijk ben je altijd welkom in een van onze winkels, waar je meer kunt horen over de verschillende opties of als je graag wat modellen uitprobeert voordat je beslist welke headset je gaat kopen.

Koptelefoon met microfoon om mee te bellen

Vandaag de dag gebruiken we vele uren per dag een koptelefoon, en daarom hebben steeds meer modellen nu ingebouwde microfoons. Zo hoef je je headset niet af te nemen om een oproep te beantwoorden. Dit betekent dat je gesprekken kunt beantwoorden als je aan het hardlopen bent of aan het trainen bent in de sportschool. Als je je telefoon en je headset met elkaar gekoppeld hebt, kun je, afhankelijk van het model, het gesprek direct op je headset aannemen (of weigeren) en een gesprek voeren zonder je handen te hoeven gebruiken of te stoppen met wat je aan het doen bent.

Sommige modellen beschikken ook over de slimme functie clear voice capture (CVC), die zorgt voor een optimale geluidskwaliteit tijdens het bellen: de persoon aan de andere kant van de lijn zal je luid en duidelijk kunnen horen.

Headsets zijn verkrijgbaar als kleine in-ear headsets en als grotere on-ear en over-ear headsets, waarbij je een band over je hoofd hebt. Beide types zijn goede headsets die je zowel in de trein, in de sportschool als voor telefoongesprekken kunt gebruiken. Als je de headset voornamelijk nodig hebt voor online vergaderingen, raden wij je aan er een te kopen met een flexibele microfoon, omdat deze vaak van betere kwaliteit zijn.

In-ear headset met microfoon

Als je de trend van de slimme sportkoptelefoons volgt, heb je waarschijnlijk al kennis gemaakt met de ingebouwde microfoons.

Afhankelijk van het model dat je kiest, kunnen er meerdere ingebouwde microfoons zijn die registreren welke microfoon je stem het beste oppikt – bijvoorbeeld als je buiten aan het hardlopen hebt en de wind van opzij hebt.

Je kunt ook een True Wireless in-ear headset krijgen, waarbij je alleen de twee oordopjes hebt of een in-ear headset met nekband die de twee oordopjes met elkaar verbindt. In beide gevallen werkt de headset via een draadloze verbinding met je smartphone, en kun je oproepen direct op de oordopjes of via de kabel beantwoorden.

Populaire in-ear headset met microfoon

Jabra Elite Active 75TSony WF1000XM3Sennheiser Momentum True Wireless 2

On-ear en over-ear headsets

Ben je niet zo’n fan van kleine oordopjes, kun je een geweldige headset krijgen met comfortabele oorschelpen die op of rond je oren passen.

Je hebt ongetwijfeld al on-ear en over-ear koptelefoons gespot in het straatbeeld. Sommige van deze modellen hebben een of meerdere ingebouwde microfoons, zodat je kunt telefoneren zonder je telefoon uit de zak te hoeven halen.

Populaire on-ear headsets

Argon Audio POP2

Populaire over-ear headsets

Sony WH-1000XM4Sennheiser PXC 550-II WirelessNura Nuraphone G2

Headsets voor gaming

Er zijn ook een koptelefoon met microfoon waarbij de microfoon niet is ingebouwd, maar op de hoofdtelefoon is geïnstalleerd; dit is dan meestal een flexibele microfoon. Dit is vooral bekend in de gaming-wereld, dit type koptelefoon gaming-headset genoemd wordt. Een gaming-headset is speciaal ontworpen om een zo goed mogelijke geluidskwaliteit te bieden tijdens het gamen en, uiteraard, om ervoor te zorgen dat je stem perfect wordt opgepikt, zodat je tijdens het gamen moeiteloos en helder kunt communiceren met je gaming-maatjes.

Een ander voordeel van dit type is dat je de flexibele microfoon kunt verplaatsen, zodat je hem recht vóór je kunt hebben als je hem gebruikt, maar hem ook kunt afwenden als je hem even niet gebruikt. Terwijl de meeste andere headsets draadloos zijn, zijn de gaming-modellen vaak via een kabel met de computer verbonden, om ervoor te zorgen dat geluid en beeld elkaar helemaal synchroon lopen. Zo zul je niet plots schrikken van iets op het scherm, omdat het geluid achterblijft.

Er zijn ook fantastische draadloze headsets voor gaming te krijgen, als je bereid bent om ervoor te betalen. Als je echter moet kiezen tussen een goedkope draadloze gaming-headset en een goedkope gaming-headset met kabel, dan verdient de headset mét kabel ongetwijfeld de voorkeur. Als je een ruimer budget hebt, dan verdwijnen die verschillen al snel, en deze draadloze modellen kunnen makkelijk bijbenen met de kwaliteit van de modellen met kabel.

Vind je nieuwe koptelefoon met microfoon bij HiFi Klubben

We hebben een ruime keuze aan headsets voor jou uitgezocht, zodat je veel hebt om uit te kiezen, terwijl je er verzekerd van bent dat de kwaliteit goed is. Als je een van onze winkels bezoekt, kunnen we je helpen uitzoeken welk type headset het beste bij je eisen en behoeften past en of je best voor een bluetooth headset, een gaming-headset of iets anders kunt gaan. Daarnaast kun je de verschillende modellen ook uitproberen, zodat je ervaart welk model het beste op je oren zit. Het ontwerp kan ook belangrijk criterium zijn, dus het kan nuttig zijn om de verschillende opties in het echt te bekijken voordat je een beslissing neemt.

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen over headsets bij elkaar gezet. Als je geen antwoord op je vraag vindt, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag je nieuwe metgezel uit te kiezen.

Welke headset moet ik kopen?

Bij de aankoop van een nieuwe headset moet je beslissen wat voor jou het belangrijkst is: is dat de geluidskwaliteit, het draagcomfort, de kwaliteit van de microfoon, het design of iets anders? De verschillende headsets blinken uit op verschillende gebieden, dus je moet kopen wat het beste bij jouw persoonlijke behoeften past.

Wat betekent ‘headset’?

Een headset is een koptelefoon met microfoon, waardoor het de perfecte combinatie is van een gewone koptelefoon met een of meer ingebouwde microfoons of een flexibele microfoon die op de koptelefoon is bevestigd.

Wanneer is een headset een goede headset?

In de eerste plaats past een goede hoofdtelefoon perfect op of in je oren, zodat je er geen last van hebt als je hem gebruikt. Daarnaast moet hij ook aansluiten op jouw voorkeuren: wil je een draadloze headset of een headset met een kabel? Ook het design kan een doorslaggevende factor zijn, als dat voor jou belangrijk is.

Welke headset is de beste?

Dat hangt af van wie je bent. Als je een headset nodig hebt om mee te hardlopen en te trainen, is een in-ear bluetooth headset wellicht het handigst. Maar als je hem gebruikt voor online zakelijke bijeenkomsten, moet je misschien de grotere over-ear modellen eens bekijken. Hiermee kun je storende omgevingsgeluiden buitensluiten.

Hoeveel kost een headset?

Er zijn headsets in elke prijsklasse, dus maak je geen zorgen als je een beperkt budget hebt. Je kunt al headsets vinden vanaf 38 euro! Aan het andere eind van het spectrum zijn er headsets die voor 2400 euro over de toonbank gaan. Natuurlijk zijn prijs en kwaliteit onderling afhankelijk, wat betekent dat hoe meer je betaalt, hoe beter de geluidskwaliteit en het comfort zal zijn. Maar je hoeft echt geen fortuin uit te geven om een echt headset van topkwaliteit te krijgen.

Hoe koppel je een headset met je iPhone?

Een bluetooth headset verbinden met je iPhone is super eenvoudig: activeer bluetooth op je headset, koppel hem met je telefoon en klaar is Kees. Als je een draadloze headset hebt zonder bluetooth of een headset met een kabel, is de verbinding afhankelijk van het model van je iPhone en moet je dit nagaan in de handleiding van de headset.