Skip to content

6 producten

Bowers & Wilkins hoofdtelefoons – ervaring en geavanceerde technologie

De audio-expert Bower & Wilkins heeft tientallen jaren ervaring en staat bekend om zijn koptelefoons die op alle vlakken verbazen. De verschillende B&W hoofdtelefoons beschikken over talloze functies, en er is ongetwijfeld een Bowers & Wilkins hoofdtelefoon die perfect aansluit op je persoonlijke wensen.

B&W koptelefoons: in-ear, on-ear en over-ear

Wie de audio van een B&W koptelefoon hoort, weet dat de Britse fabrikant weet wat hij doet. De geavanceerde technologie die we allang kennen van de Bowers & Wilkins luidsprekers hebben ze nu voor een groot deel weten te integreren in de B&W koptelefoons. Met een B&W koptelefoon kun je je dus verwachten aan een hifi-geluid van topkwaliteit.

Ook wat betreft de pasvorm is de keuze enorm. Het merk heeft alle drie de typen in zijn aanbod. B&W koptelefoons zijn stuk voor stuk ontworpen met veel aandacht voor zowel comfort als functionaliteit, waardoor ze comfortabel en praktisch in gebruik zijn, of ze nu in, op of over je oren heen zitten.

B&W headphones in-ear

De in-ear koptelefoons van Bowers & Wilkins zijn speciaal ontworpen om je oren te verwennen met kleine oordopjes met een optimale pasvorm en hoogwaardige, comfortabele materialen.

De meeste B&W oordopjes hebben een nekband, dus je hebt geen lange kabel nodig die steeds in de war raakt of ergens vast komt te zitten. De nekband is gemaakt van silicone of van rubber en voelt lekker zacht aan om je nek. Bovendien zorgt het materiaal ervoor dat je koptelefoon mooi blijft zitten als je hem draagt.

Bovendien zitten in sommige van de oordopjes magneetjes, dus als je de oortjes tegen elkaar vouwt als je ze even niet gebruikt, blijven ze in die positie staan. Dit is erg handig als je niet continu naar muziek luistert, en je hoeft dan niet bang te zijn om ze te verliezen.

B&W on-ear en over-ear koptelefoons

Als je de voorkeur geeft aan een groter model met zachte oorkussens en een band die over je hoofd heen zit, kun je kiezen tussen een on-ear of een over-ear koptelefoon.

On-ear koptelefoons hebben oorkussens die op je oren zitten. Ze zijn meestal lichter dan over-ear modellen, maar over-ear koptelefoons hebben dan weer het grote voordeel dat je ze urenlang kunt dragen zonder dat je ongemak of pijn aan je oren zult voelen.

Deze twee types van Bowers & Wilkins koptelefoons zijn ideaal om je even terug te trekken in je eigen wereldje; de meeste mensen ervaren een beter isolerend gevoel als ze een koptelefoon op of over hun oren hebben.

De hoofdband van de meeste B&W koptelefoons is gemaakt van koolstofvezel, die sterker en veel lichter is dan metaal, zodat ze niet zwaar zijn om te dragen. De oorschelpen zijn zacht en dankzij de nanocoating zijn ze stof-, water- en vuilafstotend.

Bowers & Wilkins headsets

Het merendeel van de artikelen van Bowers & Wilkins zijn headsets, want ze hebben ingebouwde microfoons zodat je er ook mee kunt bellen.

Je kunt de microfoon makkelijk bedienen met de knoppen op de zijkant van je Bowers & Wilkins headset. Dit geeft je een maximale flexibiliteit wanneer je wordt gebeld. Je hoeft niet in je zakken te gaan zoeken naar je telefoon om een gesprek aan te nemen, want je kunt alles direct op de oorschelpen of kabel doen.

Daarnaast zijn veel Bowers & Wilkins headsets water- en vuilafstotend, zodat ze bestand zijn tegen slijtage door training of buitengebruik, ook als het miezert.

Draadloze B&W koptelefoons

Dé trend van vandaag de dag is draadloze koptelefoons: deze zijn superhandig voor onderweg. Daarom zijn de meeste B&W koptelefoons voorzien van bluetooth, zodat je gemakkelijk je smartphone of een ander apparaat kunt aansluiten. Bluetooth is een slimme oplossing voor draadloze koptelefoons, omdat de technologie niet discrimineert: verschillende platforms en besturingssystemen kunnen ermee om, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over de compatibiliteit van je koptelefoon en je andere apparaten.

Bovendien is het – afhankelijk van het model – mogelijk om meer dan één apparaat aan te sluiten op je B&W bluetooth koptelefoon, zodat je gemakkelijk kunt schakelen tussen bijvoorbeeld je smartphone en je computer gedurende de dag, zonder dat je elke keer opnieuw een verbinding hoeft te maken. Zodra je B&W bluetooth koptelefoon met een bepaald apparaat is verbonden, zal hij de volgende keer dat je hem gebruikt, opnieuw automatisch verbinding maken met dat apparaat.

B&W koptelefoons met noise cancelling

Sommige Bowers & Wilkins koptelefoons hebben active noise cancelling (ANC) of ruisonderdukking, waarmee je alle lawaai en andere storende omgevingsgeluiden tijdelijk kunt buitensluiten. Dit is ideaal als je je ergens op wilt concentreren, of als je in een lawaaierige trein of een vliegtuig zit en je oren even wat rust wilt gunnen.

Naast de gewone noise cancelling, geven sommige B&W koptelefoons je ook de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende niveaus van geluidsreductie. In het vliegtuig of in een lawaaierige omgeving, kan het ideaal zijn om de functie op het hoogste niveau te gebruiken. Maar thuis aan de andere kant, als je toch een idee wilt hebben van wat er om je heen gebeurt zonder dat je last hebt van het lawaai, kun je de geluidsdemping wat lager zetten. Tot slot is het een goed idee om de noise cancelling volledig uit te schakelen als je in het verkeer bent, zodat je je omgeving kunt horen en jezelf of anderen niet in gevaar brengt.

Automatische aan-uitfunctie

Een zeer nuttige functie is het automatisch in- en uitschakelen van je muziek, als je snel wilt horen wat iemand zegt, of als je op weg naar huis met je koptelefoon in volle actie iets wilt bestellen bij een koffietentje.

Je tilt gewoon een van de oorschelpen op of legt de koptelefoon om je nek, en de muziek wordt automatisch onderbroken totdat je de koptelefoon weer opzet. Je muziek begint te spelen op precies dat punt waar ze gestopt is. Dit betekent dat je het refrein van je favoriete nummer niet hoeft te missen of dat je niet hoeft te zoeken naar de pauzeknop wanneer iemand je aanspreekt.

Bowers & Wilkins PX en PI

Over het algemeen zijn er twee verschillende series van B&W koptelefoons: Bowers & Wilkins PX en Bowers & Wilkins PI. In het PX-assortiment zijn vooral de PX7 en PX5 populair. Het zijn over-ear en on-ear koptelefoons, respectievelijk, met een batterijduur tot 30 uur. Dit betekent dat je met één keer opladen echt ver komt – en bovendien laden ze snel op, zodat je je koptelefoon niet lang hoeft te missen. De Bowers & Wilkins PX is onder andere uitgerust met geavanceerde ruisonderdrukking die je kunt inschakelen wanneer je even wat tijd op je eentje in je eigen hoofd wilt doorbrengen, en de geluiden van je omgeving wilt tegenhouden. De B&W PX-koptelefoon wordt vaak gebruikt in vliegtuigen en andere transportmiddelen, juist vanwege deze mogelijkheid om het geluid uit te filteren. Zo kun jij je ten volle concentreren op waar je mee bezig bent.

De Bowers & Wilkins PI-modellen zijn in-ear koptelefoons. Je kunt er zo’n 12 uur lang mee naar je favoriete muziek luisteren, wat meer dan genoeg is voor een lange vlucht, een dag op kantoor of voor een leuke mini-roadtrip in eigen land. De PI-serie is zeer populair bij al wie een actieve levensstijl heeft of heel veel sport, omdat ze zo klein zijn en niet veel wegen. Dit maakt ze ideaal voor een hardloopsessie of een uurtje zweten in de sportschool waar je motiverende muziek nodig hebt, maar niet per se een grote en zware koptelefoon wilt.

Ontdek bij HiFi Klubben de B&W koptelefoon die het best bij je past

Als een Bowers & Wilkins headset of een coole B&W koptelefoon je wel wat voor jou lijkt, kun je altijd een bezoek brengen aan je lokale HiFi Klubben en je laten verrassen door het aanbod. Het is echt een goed idee om de verschillende modellen te bekijken, er naar je favoriete muziek mee te luisteren en het draagcomfort zelf te ervaren voordat je een beslissing neemt over welk model jouw nieuwe B&W koptelefoon wordt.

We staan altijd klaar om je te begeleiden bij je keuze en we moedigen je altijd aan om de koptelefoon waar je verliefd op bent geworden, voordat je je uiteindelijke keuze maakt, uit te proberen: dit wil zeggen hem op te zetten en ermee naar muziek te luisteren, de volledige ervaring dus. Je kunt natuurlijk ook de selectie van enkele van onze andere merken bekijken:

Jabra headsetsBang & Olufsen koptelefoonsDali koptelefoonsDenon koptelefoonsSennheiser koptelefoonsSennheiser in-ear koptelefoonsSony koptelefoons