Skip to content

On-ear en over-ear headsets

0 producten
Geen resultaten gevonden met de huidige filters

On-ear en over-ear headsets – optimaal comfort en fantastisch geluid

Headsets, koptelefoons met microfoon(s), zijn tegenwoordig erg wijdverbreid. Ons drukke dagelijkse leven schreeuwt om praktische en functionele zaken, en dat is precies wat een headset is. Met een headset heb jij je favoriete muziek of podcasts altijd bij je, en dankzij de ingebouwde microfoons kun je ook direct in de headset praten.

Misschien zie je kleine oortjes voor je als je aan een headset denkt, maar dit is verre van de enige optie. De markt van hifi barst van de uitstekende on-ear en over-ear headsets met een hoofdband, die je een volledige geluidsbeleving bezorgen en geweldige belmogelijkheden bieden. Je kunt oproepen direct op de headset beantwoorden en weigeren, zodat je niet in je handtas hoeft te gaan rommelen om je telefoon op te dissen. Afhankelijk van het model kun je een oproep eenvoudig beantwoorden met een druk op een van de oorschelpen of de kabel, van waaruit je ook het volume en andere zaken kunt regelen.

Een over-ear headset creëert de ideale omstandigheden voor noise-cancelling

In een over-ear headset worden je oren volledig omsloten door grote oorschelpen met een zachte voering. Zo kun je je volledig afsluiten van de wereld. Met een over-ear headset met noise-cancelling (ANC) kun je alle ruis om je heen wegfilteren, zodat je je volledig kunt concentreren op je film, spel, muziek of wat het ook is waar je naar luistert.

Dit is het punt waarop over-ear headsets verschillen van on-ear headsets. Precies omdat je oren helemaal ín de oorschelpen zitten, kan de ruisonderdrukking echt zijn volle effect bereiken in een over-ear headset. Zeker als je van e-sport en gaming houdt, moet je op zoek gaan naar een over-ear headset; deze modellen reproduceren echt alle geluiden van je game, maar laten geen enkel omgevingsgeluid door.

Daarnaast is een over-ear headset bijna onmisbaar in vliegtuigen, treinen en dergelijke als je onderweg wilt slapen of gewoon van het geruis van de motor en het geroezemoes van de mensen om je heen af wilt zijn. Als je daarentegen van plan bent om je over-ear headset ook te gebruiken op plekken waar je met anderen moet communiceren, is een model dat je toelaat de ruisonderdrukking in- en uit te schakelen – of te bepalen welke geluiden je wilt uitfilteren – een goede keuze voor jou. Op die manier ben je je steeds bewust van wat er om je heen gebeurt, wat handig is in het verkeer of gewoon op kantoor, als je collega’s proberen je aandacht te trekken.

Bluetooth on-ear headsets

Een on-ear bluetooth headset draag je op je oren; je oren worden niet helemaal omsloten door de oorschelpen. Toch sluiten ze omgevingsgeluiden mooi buiten, zodat jij je helemaal kunt concentreren op de meeslepende muziek of leerrijke podcasts in je headset. On-ear headsets wegen doorgaans minder dan hun grote broers, de over-ear headsets. Dit is een voordeel als je je headset graag gebruikt tijdens wandelingen of hardloopsessies, als je een headset wilt met hoofdband, maar toch het gewicht en dus de druk op je hoofd zoveel mogelijk wilt beperken.

Bij HiFi Klubben vind je vooral bluetooth on-ear headsets. Dankzij bluetooth kun je je smartphone of andere apparaten eenvoudig aansluiten zonder dat je ook maar één kabel nodig hebt. Dit zorgt voor extra flexibiliteit en bewegingsvrijheid, iets dat voor veel mensen erg belangrijk is – bijvoorbeeld in de sportschool.

Met een bluetooth on-ear headset kun je je vrij bewegen zolang je telefoon zich binnen het bereik van de bluetooth-verbinding bevindt. Maar omdat de meesten van ons onze telefoon meestal op zak hebben, vormt dit eigenlijk zo goed als nooit een probleem.

Ook al wordt noise-cancelling sterk geassocieerd met over-ear headsets, toch is het mogelijk een goede ruisonderdrukkende on-ear headset te vinden, bijvoorbeeld een model van Bowers & Wilkins en Bang & Olufsen.

Bowers & Wilkins PX5 - Bang & Olufsen HX

Ook andere merken, bijvboorbeeld Jabra en Sennheiser, hebben bluetooth on-ear headsets in hun assortiment. Je hebt met andere woorden een heleboel opties om uit te kiezen als je op zoek bent naar een headset met comfortabele oorschelpen die je op je oren plaatst.

Grote selectie van on-ear en over-ear koptelefoons bij HiFi Klubben

Stap gerust in je lokale HiFi Klubben-winkel binnen als je op zoek bent naar een nieuwe on-ear of over-ear headset. Als je het moeilijk vindt om een totaalbeeld te krijgen van het overweldigende aanbod en de vele verschillende merken, is het misschien een goed idee om langs te komen. In de winkel kun je de verschillende headsets naast elkaar zien liggen. Je kunt de headsets voelen, optillen en uitproberen, zodat je dat model kunt vinden dat het beste bij je past.

Heb je vragen over verbindingen, wil je de voor- en nadelen van specifieke modellen kennen, heb je wat uitleg nodig over speciale functies of iets anders? Onze bekwame medewerkers staan voor je klaar om ze te beantwoorden. Zo kun jij de perfecte headset vinden, of je nu een on-ear of een over-ear headset wilt.

Misschien vind je deze categorieën ook wel interessant:

In-ear headsetsWaterbestendige headsetsHeadsets voor sportDraadloze headsetsHeadsets voor iPhoneTrue Wireless headsetsHeadsets met kabel