Skip to content

7 producten

Goede waterbestendige hoofdtelefoons

Met een waterbestendige hoofdtelefoon vormt een slechte weersvoorspelling of een training waarbij je je helemaal in het zweet werkt, geen probleem meer. Afhankelijk van het model kan dit type hoofdtelefoon zowel water, stof als zweet aan en sommige zijn zelfs helemaal waterdicht, zodat ze onder stromend water afgespoeld kunnen worden als ze vies zijn na een intensieve sportsessie. Als je liever geen gedoe hebt met kabels om je hoofdtelefoon met je smartphone of een ander apparaat te verbinden, is er voor jou een ruime keuze aan draadloze waterbestendige hoofdtelefoons. In welke mate de hoofdtelefoon waterbestendig is, wordt aangegeven met een zogenaamde IP-code. Hierover vertellen we je hieronder meer.

Hoe waterdicht zijn koptelefoons en headsets eigenlijk?

‘Waterbestendig’ kan een vaag begrip zijn, want wanneer kun je een koptelefoon waterbestendig – of waterdicht – noemen? Moet hij bestand zijn tegen een beetje zweet tijdens het hardlopen of moet je hem buiten kunnen dragen te midden van een wolkbreuk, of zelfs tijdens het zwemmen? Om deze vragen te beantwoorden is er een zogenaamde IP-certificering opgesteld, die een aantal eisen stelt aan wanneer een koptelefoon of een waterbestendige luidspreker ook daadwerkelijk waterdicht kan worden genoemd. De IP-certificering is een schaal, wat betekent dat er een verschil is hoe bestendig de verschillende waterdichte koptelefoons zijn.

De IP-code bestaat uit twee getallen, waarvan de eerste de stofbestendigheid en de laatste de waterbestendigheid aangeeft. De eerste waarde gaat van 0 tot 6, de laatste van 0 tot 9. Als slechts één van deze getallen getest is, wordt het ontbrekende getal vervangen door een X.

De meeste van de waterdichte koptelefoons in onze selectie hebben een niveau van 5 of meer. Dit betekent dat ze niet worden beschadigd door zweet of regen. Sommige modellen kunnen ook worden afgespoeld onder stromend water na gebruik, zodat je ze langer schoon kunt houden.

Je kunt een gedetailleerd overzicht van de IP-schaal zien in onze blogpost ‘Hoe waterbestendig is jouw apparaat?’. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over specifieke waterbestendige koptelefoons of over de IP-certificering zelf.

Wees voorbereid op zware trainingssessies en wisselende weersomstandigheden met een waterdichte koptelefoon

Draadloze waterdichte koptelefoons worden voor vooral gebruikt om mee te sporten, want bijna niemand kan echt alles geven tijdens het sporten zonder zichzelf in het zweet te werken. Daarom is het prettig om een koptelefoon in of over je oren te hebben die goed bestand is tegen wat zweet tijdens een van je sportieve uitspattingen. Sommige koptelefoons zijn ook regelrechte koptelefoons voor sport, wat inhoudt dat ze speciaal ontworpen zijn om jou groot comfort en een optimale functionaliteit te bieden wanneer je actief bent. Deze zijn vaak ook bestand tegen zweet en stof, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je koptelefoon tijdens het trainen. Veel van de waterdichte hoofdtelefoons hebben ook bluetooth, wat een groot voordeel kan zijn als je een actieve levensstijl hebt. Als je veel beweegt, is het prettig om niet in de weer te moeten zijn met een kabel die constant in de weg zit.

Een waterbestendige hoofdtelefoon kan natuurlijk ook buiten de sportschool handig zijn. Of je nu een buitensporter bent of gewoon graag naar muziek luistert als je naar de bus loopt of in het park wandelt, een waterdichte koptelefoon is altijd een goed idee. Over het weerbericht hoef je je dan geen zorgen te maken, want je koptelefoon is immers bestand tegen regenbuien en vochtigheid in de lucht. Met een IP-certificering vanaf 4 is je apparaat bestand tegen water dat uit de lucht komt vallen. Hoe jij je erbij voelt als je overvallen wordt door een regenbui, is een andere zaak.

Er bestaan zelfs draadloze waterdichte koptelefoon om te zwemmen, zodat je baantje na baantje kunt luisteren naar je favoriete muziek. Ook als je het leuk vindt om af en toe in het water te gaan zonder per se obsessief baantjes te trekken, is een waterdichte koptelefoon ideaal. Zo kun je op je gemak wat rondzwemmen in een meer of het zwembad of gewoon lekker wat in het water drijven. Vergeet echter niet dat je je altijd bewust moet zijn van je eigen veiligheid en die van je omgeving – net als wanneer je een ruisonderdrukkende koptelefoon op hebt wanneer je aan het verkeer deelneemt. Als je een waterdichte koptelefoon wilt gebruiken om te zwemmen, raden wij je ten zeerste aan om de productspecificaties van de fabrikant te lezen voordat je het water in gaat met je koptelefoon. Houd er rekening mee dat de IP-certificering aangeeft dat de hoofdtelefoon bestand is tegen schoon zoet water – dat wil zeggen dat een waterdichte koptelefoon toch beschadigd kan raken door bijvoorbeeld zoutwater.

Telefoneer met een waterbestendige headset

De meeste waterbestendige koptelefoons in ons assortiment zijn eigenlijk waterbestendige headsets, omdat ze een of meer microfoons hebben. Want de definitie van een headset is een koptelefoon met minstens één microfoon. Een headset biedt je alle functies van een waterbestendige koptelefoon en de mogelijkheid om ermee te bellen, zodat je telefoongesprekken kunt voeren zonder je koptelefoon af te nemen.

Naast de vele voordelen van de water- en stofbestendige eigenschappen van een waterdichte headset, kun je nu ook oproepen beantwoorden – zelfs als je aan het hardlopen bent. Afhankelijk van het model kun je de oproep beantwoorden via knoppen op de oorschelp, de oordop of de kabel, zodat je je telefoon niet uit je zak hoeft te halen als er tijdens het trainen een belangrijke oproep binnenkomt.

Als je je headset vooral gaat gebruiken voor trainingen of buitenactiviteiten in allerlei soorten weer, is een waterdichte bluetooth headset perfect. Zo vermijd je dat er kabels in de weg zitten en kun je direct op de headset gesprekken beantwoorden, muziek regelen etc.

Bekijk de waterbestendige koptelefoons en headsets van deze merken

Geselecteerde merken

Vandaag de dag zijn er veel merken om uit te kiezen als je op zoek bent naar een waterdichte headset of koptelefoon. Misschien heb je al een favoriet merk of misschien vind je het leuk om te kiezen op basis van design, comfort of functies. Wat je ook zoekt, bij HiFi Klubben hebben we een heleboel opties, zodat je gegarandeerd de beste waterbestendige koptelefoon en hoofdtelefoon kunt vinden die past bij je behoeften, stijl en budget.

Jabra waterbestendige headset

Jabra is een van de belangrijkste spelers op de markt van de waterdichte koptelefoons. Het merk heeft zich gespecialiseerd in koptelefoons die speciaal ontworpen zijn om mee te sporten, en die vaak waterdicht zijn. Hun draadloze waterdichte in-ear headset met afzonderlijke oordopjes zijn gemaakt in een stijlvol ontwerp met een ergonomische vorm, waardoor ze perfect passen in je oren, wat je ook doet.

Geselecteerde waterbestendige headsets van Jabra

Jabra Elite 85TJabra Elite Active 65tJabra Elite 75TJabra Elite Active 75T

Adidas waterbestendige headset

Ook Adidas is nu actief op de markt van de waterbestendige koptelefoons. Ze hebben modellen met oorschelpen of de zogenaamde ‘oortjes’ of oordopjes, dus er is voor elk wat wils. Het bijzondere aan de Adidas koptelefoon is het unieke ontwerp dat doet denken aan de andere artikelen van het sportmerk: bijvoorbeeld de kabels die achter de nek gaan, passen perfect bij de veters van de sneakers van het merk.

Kom langs in een van onze winkels om meer te weten te komen

Je bent altijd welkom in onze fysieke HiFi Klubben-winkels. Wij beantwoorden graag al je vragen en geven je ons beste advies. De ideale waterbestendige koptelefoon voor jou is dat model dat perfect in, op of over je oren past, zodat je geen ongemak ervaart, zelfs niet als je na urenlang dragen; de koptelefoon of de headset moet over de nodige functies beschikken zodat je gemakkelijk je muziek kunt regelen, oproepen kunt aannemen enz.

Als je een waterdichte koptelefoon nodig hebt waarmee je buiten kunt rennen in allerlei soorten weer, is het belangrijk dat hij bestand is tegen plensbuien, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een doorweekte of verzopen koptelefoon. Als je een headset zoekt voor trainingen binnenshuis, kun je je misschien wel redden met een lagere IP-waarde en dus een lager niveau van waterdichtheid, maar ze moeten natuurlijk wel bestand zijn tegen zweet. Als je je koptelefoon af en toe eens graag afspoelt onder de lopende kraan, is het belangrijk dat hij daar ook tegen kan.

Dit betekent dat er een aantal dingen zijn waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een nieuwe waterbestendige koptelefoon, dus als je ergens over twijfelt, kan een bezoek aan een van onze winkels je helpen vinden wat je zoekt. In de winkel kun je de verschillende koptelefoons en headsets ook uitproberen, zodat je kunt voelen welk model de beste pasvorm heeft voor jou.

Je kunt ook vragen stellen via onze online chat op onze website, als je dat handiger vindt – ook al neemt dit uiteraard de mogelijkheid weg om de koptelefoon uit te proberen en de verschillende materialen te voelen.

Veelgestelde vragen

Zoals we hierboven al gezegd hebben, kun je altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over waterdichte koptelefoons of headsets. Maar misschien kun je het antwoord op je vraag ook hieronder vinden in onze lijst met veelgestelde vragen over waterdichte koptelefoons.

Zijn koptelefoons waterbestendig?

Je kunt te weten komen hoe waterdicht een koptelefoon is door naar de IP-waarde te kijken. De IP-code bestaat uit twee getallen die aangeven hoe bestand de koptelefoon is tegen respectievelijk stof en water. De schaal voor de waterdichtheid gaat van 0 tot 9, en als je koptelefoon bestand moet zijn tegen zweet tijdens het sporten of een hardloopsessie in de regen, heb je wellicht voldoende aan een IP-waarde van ongeveer 4.

Welke waterbestendige koptelefoon is de beste?

Het is moeilijk te zeggen welke waterdichte koptelefoon de beste is, maar onder andere Jabra heeft zijn stempel gedrukt met zijn sportieve koptelefoons en headsets die bestand zijn tegen zweet, vuil en regenbuien. Welke voor jou de beste is, hangt echter ook af van je levensstijl en persoonlijke voorkeuren, dus kom gerust eens langs bij HiFi Klubben, zodat we samen kunnen kijken welke waterdichte koptelefoon voor jou de beste is.

Zijn Marshall koptelefoons waterbestendig?

Marshall moet nog een volledig waterdichte koptelefoon lanceren, maar dat betekent natuurlijk niet dat je je naar een schuilplaats moet haasten zodra je een paar druppels voelt. Marshall koptelefoons zijn geweldige koptelefoons, en hun andere kwaliteiten compenseren de ontbrekende waterbestendigheid volledig.

Zijn Apple koptelefoons waterbestendig?

Volgens Apple zijn hun AirPods noch waterdicht, noch waterbestendig. Verschillende gebruikers beweren echter dat ze hun AirPods in de badkuip hebben laten vallen en anderen hebben ze per ongeluk in de wasmachine gewassen zonder dat ze kapot zijn gegaan. Toch raden we aan om de eigen verklaringen van Apple te volgen en de AirPods uit de buurt te houden van alles wat nat is, zodat je geen risico loopt op schade of verlies van garantie enz.