Skip to content

13 producten

Functionele en praktische sportkoptelefoons

Vandaag de dag luisteren de meesten van ons tijdens het trainen naar muziek, of je nu rent, lange fietstochten maakt, je uitleeft in de fitnesszaal of een andere favoriete sportactiviteit hebt. Als je motiverende muziek nodig hebt om tot het uiterste te gaan, heb je zeker een goede koptelefoon nodig om tijdens het sporten een continue stroom motivatie te ontvangen. Dan kun je je volledig concentreren op je work-out, zonder gedoe met koptelefoons die van je hoofd afschuiven of je oren irriteren. Bij HiFi Klubben vind je een ruime keuze aan koptelefoons om te sporten, zodat je er ongetwijfeld een kunt vinden die aansluit op jouw persoonlijke behoeften – qua type training, design en prijs.

Sportkoptelefoon: sport in stijl en geniet van een geluid van topkwaliteit

Koptelefoons en headsets die speciaal ontworpen zijn om mee te sporten, hebben een aantal specifieke kenmerken. Ze zijn onder andere zweetbestendig. Dit is natuurlijk essentieel om te voorkomen dat de koptelefoon beschadigd raakt als je zweet – wat meestal de bedoeling is van een goede training. Afhankelijk van wat voor soort sport je beoefent, moet je misschien een waterbestendige koptelefoon overwegen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je koptelefoon verzuipt als je in de regen loopt. Sommige van deze koptelefoons kun je ook gewoon afspoelen onder de kraan, zodat je ze makkelijk kunt reinigen na een extra intensieve sportsessie.

Natuurlijk is het ontwerp ook heel goed doordacht. Veel headsets en koptelefoons voor sportief gebruik hebben ook een sportief uiterlijk, in verschillende stijlen: een neutraal zwart design of een vrolijk, kleurrijk model in het roze of blauw? Aan jou de keuze. Aangezien je de koptelefoon koopt om mee te trainen, kies je best een model waar jij energie en motivatie van krijgt, zodat je niets liever wil dan hem op te zetten, je veters te strikken en uit de startblokken te schieten.

Draadloze sportkoptelefoons: meer flexibiliteit, meer bewegingsvrijheid

Afhankelijk van je activiteitenniveau, kan het een goed idee zijn om voor een draadloze koptelefoon te gaan als metgezel voor je sportactiviteiten, zodat je niet hoeft te worstelen met kabels die een volledige concentratie op je work-out in de weg staan. Als je voornamelijk wandelt of andere activiteiten uitvoert waarbij je lichaam de hele tijd op dezelfde manier beweegt, is een kabel van je koptelefoon naar je telefoon in je zak best nog wel te doen. Als je echter van boksen, gewichtheffen, hardlopen of een andere intensieve sport houdt, waarbij het lichaam meer explosieve bewegingen maakt, kan een draadloze koptelefoon je het leven een heel deel vergemakkelijken. Natuurlijk zijn draadloze sportkoptelefoons net zoals de sportkoptelefoons met kabel, zweet- en vuilafstotend, maar je krijgt er wel nog een extra en superhandig voordeel bij: je kunt je smartphone gewoon via bluetooth met je koptelefoon verbinden, en dan doen de koptelefoon en je smartphone bij wijze van spreken gewoon hun ding. Met je telefoon in je broekzak of handtas en de sportoordopjes in je oren, kun je echt helemaal opgaan in je training zonder dat je ineens je oordopjes uit je oren hoeft te trekken omdat de kabel in je horloge of rits is blijven steken. Kortom, met een draadloze koptelefoon heb je een grotere bewegingsvrijheid tijdens het sporten en hoef je geen energie te verspillen aan kabels – energie die je liever in je training steekt.

Beantwoord oproepen tijdens je training met een sportkoptelefoon

Als je telefoongesprekken wilt kunnen beantwoorden tijdens je sportieve uitspattingen, ga dan voor een headset voor je trainingen. Headsets hebben altijd één of meer ingebouwde microfoontjes, zodat je direct vanaf je headset je gesprek kunt aannemen. Het geeft je meer flexibiliteit, omdat je je telefoon niet uit je zak hoeft te halen als je aan het rennen bent. Je beantwoordt de oproep gewoon met een klik op je headset en de beller zal je luid en duidelijk horen.

Met een of meer microfoons op je sportheadset, kun je afspraken toevoegen aan je agenda, notities en berichten opnemen enz., gewoon door te praten, zodat je je telefoon niet opnieuw uit je zak hoeft te halen en alles zelf hoeft op te schrijven.

Sportoordopjes voor hardlopen

Steeds meer mensen beginnen te hardlopen in de natuur. We weten niet helemaal zeker waarom hardlopen zo enorm populair is geworden, maar het feit dat het zo makkelijk en flexibel is draagt hier ongetwijfeld aan bij. Je hebt geen speciale apparatuur nodig, noch een lidmaatschap bij een sportschool. Met een paar goede loopschoenen en voldoende motivatie om van de bank af te komen na een lange dag op het werk, ben je al gesteld.

Gelukkig heeft de wereld van de hifi zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat jij de nodige motivatie hebt voor een stevige loopsessie op regelmatige tijden. Speciaal ontworpen koptelefoons voor hardlopers zijn perfect voor wie van goede muziek wil genieten tijdens het hardlopen. Deze koptelefoons hebben een optimaal comfort en een perfecte pasvorm, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken en je volledig kunt concentreren op je voetenwerk. Koptelefoons voor hardlopen blijven goed zitten en je merkt bijna niet dat ze er zijn – alleen het geweldige geluid dat je oren streelt zodra je je smartphone hebt aangesloten en je je favoriete afspeellijst hebt opgezet verraadt de aanwezigheid van een goede koptelefoon voor hardlopen.

Koptelefoons voor hardlopen zijn er in verschillende soorten: de meeste zijn in-ear koptelefoons of in-ear headsets waarbij je gewoon een oordopje in elk oor stopt en niets anders. Een headset heeft, in tegenstelling tot een koptelefoon, ook een ingebouwde microfoon, zodat je tijdens het rennen kunt bellen.

Draadloze koptelefoons of headsets voor hardlopen bieden het voordeel dat er geen kabels zijn die in de war kunnen raken. Bovendien kun je ze heel gemakkelijk kwijt in je zak, wanneer je ze niet gebruikt. Ze nemen zo goed als geen ruimte in beslag.

Vind het juiste design voor jou

Sportkoptelefoons en -headsets bestaan in verschillende ontwerpen. Denk eerst en vooral na over welke functie je wilt dat je nieuwe koptelefoon of headset beschikt. De meeste sportkoptelefoons zijn in-ear headsets, met kleine oordopjes die je in je oor draagt. Ze zijn gemakkelijk te hanteren, zitten niet in de weg en nemen bijna geen ruimte in je sporttas in. Vaak krijg je meerdere paren oordopjes in de verpakking om uit te proberen, zodat er ongetwijfeld een paar bij zit dat perfect zit.

Er zijn verschillende soorten in-ear koptelefoons. Je kunt een standaard model krijgen met een kabel waarmee je de koptelefoon verbindt met je smartphone of andere apparaten waarmee je muziek afspeelt. Dit type verbruikt minder batterij van je telefoon, omdat de verbinding niet draadloos is. Aan de andere kant zijn kabels tijdens het sporten misschien niet zo handig.

Een ander type is de volledig draadloze koptelefoon voor sport (True Wireless), die eenvoudigweg bestaat uit twee oordopjes en niks anders – je verbindt ze meestal via bluetooth met je telefoon. Deze modellen zijn de laatste jaren erg populair geworden en de technologie en het ontwerp zijn zo up-to-date dat je niet bang hoeft te zijn om te moeten inleveren op geluidskwaliteit of dat de oordopjes tijdens het sporten uit je oren vallen.

Als je niet helemaal overtuigd bent van de losse oordopjes, kun je ook het volgende compromis sluiten: namelijk een paar sportoordopjes die met elkaar verbonden zijn met een kabel die je achter in je nek hebt zitten tijdens het trainen. Zo kun je er absoluut zeker van zijn dat je de oordopjes niet kwijtraakt, terwijl je toch geen kabel nodig hebt om je koptelefoon met je smartphone te koppelen.

Maar er zijn ook on-ear koptelefoons verkrijgbaar die speciaal voor de sportievelingen onder ons ontworpen zijn. Deze zijn wat groter, en beschikken vaak over active noise cancelling (ANC), of ruisonderdrukking in het Nederlands. Deze slimme functie stelt je in staat om alle omgevingsgeluiden uit te filteren, zodat jij je aandacht helemaal kunt richten op dat waarmee je bezig bent: je work-out. Dit is wellicht niet aan te raden als je buiten aan het trainen bent, want het is natuurlijk belangrijk dat je je te allen tijde bewust bent van het verkeer en van wat er om je heen gebeurt. Maar op een loopband in de sportschool, kan het echt een hele verademing zijn als je het lawaai van de andere machines in de zaal kunt uitschakelen.

Dit betekent dat de beste koptelefoon om mee te sporten, die koptelefoon is die voldoet aan jouw  persoonlijke behoeften – of je fan bent van in-ear headsets, koptelefoons met noise cancelling of iets anders.

Populaire categorieën en sportkoptelefoons en sportoordopjes

Jabra Elite 7 ActiveiPhone koptelefoonsJabra koptelefoonsBowers & Wilkins koptelefoonsB&O koptelefoonsBeoplay E8 3rd Gen

Geselecteerde merken

Er zijn een heleboel merken die koptelefoons voor hardlopen en andere sporten aanbieden, en bij HiFi Klubben hebben we een brede selectie om aan ieders wensen tegemoet te komen. Met een goede koptelefoon voor het hardlopen kun je er zeker van zijn dat je je 100% kunt concentreren op je activiteit, omdat je niet geïrriteerd zult raken door een slechte geluidskwaliteit, een frustrerend slechte pasvorm of iets anders dat je aandacht van je activiteit zou kunnen afleiden. Hieronder kun je meer lezen over een kleine selectie van ons assortiment, maar je bent natuurlijk ook altijd welkom in onze winkels waar je het hele assortiment kunt bekijken en de modellen kunt uitproberen die je interessant vindt.

Jabra sportoordopjes voor hardlopen

Jabra koptelefoons en headsets zijn ontworpen om zowel werktaken, trein- en busreizen als intense work-outs aan te kunnen. Jabra headphones zijn toonaangevend op het vlak van true wireless, wat het neusje van de zalm is als we het over draadloze koptelefoons hebben.

Jabra kan je voorzien van een draadloze koptelefoon voor lopen, gewichtheffen en andere sporten die motiverende muziek vereisen en een koptelefoon die blijft zitten waar hij zitten moet.

Jabra Elite Active 75TJabra Elite 7 Active

Bowers & Wilkins sportoordopjes

B&W koptelefoons om mee te sporten hebben een ergonomische pasvorm die ervoor zorgt dat ze mooi blijven zitten. Je kunt je muziek direct op de koptelefoon zelf regelen via knoppen op de kabel in de nek. Daarnaast zijn ze uitgerust met een handig detail: je kunt de oordopjes met een magneetje aan elkaar plakken, zodat hij mooi om je nek blijft zitten als je hem niet in je oren hebt.

Adidas sportkoptelefoon

Adidas is geen typisch hifi-merk, maar toch hebben ze hun eigen koptelefoon ontworpen voor hardlopen en andere sportieve activiteiten. Het bijzondere aan hun koptelefoons is dat ze bedekt zijn met stoffen die mooi passen bij de sneakers van Adidas. Met een Adidas sportheadset kun je verzekerd zijn van een perfect geluid en een uniek design, en natuurlijk is er ook goed nagedacht over de praktische aspecten. Zo is de zweetabsorberende stof bijvoorbeeld afneembaar, zodat je deze tussen de trainingen door kunt wassen, samen met je kleding.

Maak je klaar om in beweging te komen met HiFi Klubben

HiFi Klubben wil het jou makkelijker maken om alles te kunnen geven tijdens je work-out. We weten dat apparatuur en comfort je kunnen helpen het beste uit jezelf te halen – dus breng gerust een bezoek aan een van onze fysieke winkels om de verschillende sportkoptelefoons en -headsets uit te proberen voordat je er een koopt. Zo weet je zeker dat je een model koopt dat goed in of op je oren past en je urenlang luisterplezier zal schenken – in alle comfort.

Vragen over sportkoptelefoons en sportoordopjes

Hieronder hebben we een aantal van de meestgestelde vragen over sportheadsets en koptelefoons voor hardlopen en andere vormen van training verzameld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je nog andere vragen hebt, zodat we je kunnen helpen het ideale trainingsmaatje voor jou te vinden.

Welke sportkoptelefoon is de beste?

Als je een koptelefoon zoekt om mee te sporten, moet je er een kiezen die bestand is tegen zweet en vuil. Afhankelijk van welke sport je beoefent, kun je zowel voor een in-ear of een on-ear koptelefoon gaan: dit hangt af van wat jíj het handigst vindt.

Een aantal van de beste sportkoptelefoons bieden een optimale combinatie van pasvorm, geluidskwaliteit, functies en ontwerp, zodat je het beste van alles krijgt tijdens je training.

Welke sportheadset is de beste?

Een headset om mee te sporten moet goed passen, zodat je er geen last van hebt. Ook moet hij bestand zijn tegen zweet of misschien zelfs water, als je bijvoorbeeld graag in de regen hardloopt. De beste headset voor om mee te sporten is dus robuust, heeft een leuk design en zit comfortabel.

Het kan een goed idee zijn om een draadloze sportheadset te kiezen, omdat je dan geen kabels hebt die in de weg kunnen zitten of je bewegingsvrijheid beperken.

Welke koptelefoon is de beste om mee te hardlopen?

Vandaag de dag zijn er veel goede koptelefoons voor hardlopen, bijvoorbeeld van Jabra. Dit merk heeft een groot aanbod van onder andere draadloze in-ear koptelefoons voor hardlopen en andere sporten.

Het belangrijkste is dat ze je oren geen ongemak bezorgen en dat ze niet uitvallen tijdens het rennen, zodat je je volledig kunt concentreren op het hardlopen. Dit betekent dat de beste koptelefoon om mee te hardlopen dat model is dat het beste past en bovendien voldoet aan de eisen die jij persoonlijk stelt aan een koptelefoon om mee te hardlopen.

Welke koptelefoon is de beste om mee te fitnessen?

De beste koptelefoon voor fitness is de koptelefoon met de ideale pasvorm voor jouw oren, zodat je er tijdens de training niet mee bezig hoeft te zijn. Ze kunnen zowel in-ear als over-ear zijn, afhankelijk van jouw voorkeuren. Een draadloze koptelefoon is altijd een goed idee voor sport, zodat je geen gedoe hebt met kabels en je smartphone gewoon in je zak of tas kan laten zitten als hij gekoppeld is met je koptelefoon.

Welke koptelefoon is de beste om mee te wielrennen?

Als je een koptelefoon nodig hebt om tijdens het wielrennen te dragen, is het belangrijk dat hij goed past, zodat hij goed op zijn plaats zit en blijft zitten, en een mooi geluid voortbrengt, zodat je er zelfs bij regen en wind nog steeds geniet van hebt.

Velen kiezen voor draadloze sportoordopjes met een kabel achter in je nek, zodat je de koptelefoon niet laat vallen, zelfs niet als je op het punt staat om een ambitieus mountainbike-avontuur te ondernemen.