Skip to content
€ 271,00set
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
True Wireless-oordopjes met perfect hifi-geluid, speciaal afgestemd op jouw oren. ANC, touchbediening en glasheldere gesprekken maken het af.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon PerL Pro – draadloze in-ear True Wireless-koptelefoon met ANC die zich aanpast aan je oren

 • Meet je oren en past het geluid hier perfect op aan
 • Bluetooth 5.3, incl. aptX Lossless en aptX Voice voor perfect draadloos geluid
 • Adaptive Active Noise Cancellation (ANC)
 • Dirac Virtuo Spatial Audio
 • Accuduur van 8 uur (plus 3 x 8 uur in het oplaadetui)
 • Draadloos opladen via standaard Qi-oplader (apart verkrijgbaar)

De Denon PerL Pro is een geavanceerde in-ear True Wireless-koptelefoon met goed hifi-geluid en een aantal unieke functies die andere oordopjes niet hebben. Bijvoorbeeld het geavanceerde Masimo AAT-systeem dat de respons van je oren meet en het geluid erop aanpast – voor een perfect geluid.

In vergelijking met de betaalbaardere Denon PerL heeft de Pro-versie beter geluid, betere ANC en meer functies, zodat je nog meer uit je muziek en je telefoongesprekken haalt.

Beter geluid met de beste Bluetooth-formaten en Dirac Virtuo Spatial Audio

De PerL Pro ondersteunt aptX Lossless, dat geluid in perfecte CD-kwaliteit weergeeft. Dat betekent dat de draadloze Bluetooth-overdracht geen beperking meer vormt voor de geluidskwaliteit. Nu krijg je dus draadloos gemak en schitterend geluid tegelijkertijd. En je krijgt aptX Voice, een Bluetooth-formaat dat speciaal is ontwikkeld om de weergave van je stem te verbeteren tijdens telefoongesprekken.

Nog een leuke functie van de PerL Pro is Virtuo Spatial Audio, ontwikkeld door de Zweedse ruimtecorrectiespecialisten van Dirac. Hierbij gaat het stereosignaal door een algoritme dat de ruimtelijke informatie in je muziek analyseert en gebruikt om een geluidsbeeld te creëren waarbij je midden in de muziek zit – op een manier die je nog nooit hebt gehoord met een paar draadloze oordopjes.

Natuurlijk moet je Bluetooth-apparaat (telefoon, tablet of computer) deze nieuwe en geavanceerde formaten wel ondersteunen. Maar als dat niet zo is, kiest de PerL Pro gewoon het volgende formaat, bijvoorbeeld aptX HD in plaats van Lossless. Zo krijg je altijd en automatisch het beste geluid.

Slimme start-/stopfunctie, lange accuduur en draadloos opladen

Ook al is het geluid van de PerL Pro op zich al reden genoeg om hem aan te schaffen, hij moet natuurlijk ook een beetje lekker zitten. Hij heeft een zweet- en spatwaterbestendig ontwerp en wordt geleverd met oordopjes van siliconen en schuimrubber, zodat ze altijd goed blijven zitten. En als je echt wilt gaan bewegen, kun je de bijgeleverde vinnen gebruiken om de oordopjes extra goed vast te zetten.

De PerL Pro gaat automatisch aan en uit, en kan het afspelen van de muziek ook automatisch starten en stoppen. Dit kun je zelf instellen in de app. Met een accuduur van meer dan 8 uur (plus 3 x 8 uur in het oplaadetui) heb je genoeg stroom om de hele dag naar muziek te luisteren. En als je toch zonder stroom komt te zitten, na 5 minuten opladen via USB heb je weer genoeg voor een uur extra muziek. Je kunt de PerL Pro ook opladen via een standaard Qi-oplader (apart verkrijgbaar).

Inclusief oplaadetui en USB-C-oplaadkabel, Qi-oplader / USB-oplader apart verkrijgbaar.

Afstelling door de Sound Master van Denon

Het geluid van de PerL Pro is, net als een aantal andere legendarische Denon-producten, afgesteld door Denon’s ‘Sound Master’ Shinichi Yamauchi. Volgens Shinichi Yamauchi missen de meeste in-ear hoofdtelefoons van tegenwoordig ‘lucht’ in het geluid, en het vermogen om de verschillende muzikale lagen weer te geven. En daarmee onderscheiden echte hifi-producten zich van wegwerpproducten – die vaak voorzien zijn van een pompende bas om alle tekortkomingen te compenseren.

De exclusieve titaniumdrivers van de PerL Pro zijn tot in de kleinste details afgesteld door Shinichi Yamauchi. Het resultaat is een groot en realistisch geluidsbeeld met veel lucht en detaillering, en tegelijkertijd een diepe, gecontroleerde basweergave. Hij klinkt dus al fantastisch, maar als je de Masimo AAT-optimalisatie eraan toevoegt, weet je helemaal niet meer wat je hoort.

Adaptive Active Noise Cancellation en kristalheldere gesprekken met 8 microfoons

De PerL Pro heeft geavanceerde ANC (Adaptive Active Noise Cancellation) en kristalhelder geluid voor telefoongesprekken. Elk oordopje heeft 3 geïntegreerde microfoons en een ‘bone conduction sensor’, die je stem registreert op basis van trillingen in je schedel. Al deze signalen worden doorgestuurd naar een geavanceerde, geïntegreerde processor die de twee functies optimaliseert en aanpast aan de omstandigheden, inclusief automatische demping van windruis en achtergrondgeluiden.

Het werkt allemaal automatisch, en je kunt natuurlijk zelf kiezen of je de omgeving wilt buitensluiten, of wilt horen wat er om je heen gebeurt. In dat laatste geval activeer je gewoon Social Mode (HearThrough) zodat je kunt meeluisteren met de wereld om je heen. En omdat je de oordopjes ook apart kunt gebruiken – bijvoorbeeld om te bellen – is de PerL Pro ook ideaal voor op kantoor.

Masimo AAT – perfect voor jouw oren

Elke ruimte is weer anders – en dat geldt ook voor kleine ruimtes, zoals het menselijk oor. Met de Masimo AAT-technologie (Adaptive Acoustic Technology) is het gelukt om een hoofdtelefoon te maken die je oren uitmeet en het geluid heel nauwkeurig hierop aanpast. De werking lijkt wel wat op die van de digitale ruimtecorrectie van luidsprekersystemen (RoomPerfect, Dirac, Audyssey enz), behalve dat AAT niet alleen de ‘ruimte’ in je gehoorgang meet. Het is geavanceerder dan dat.

Via de Denon-app stuurt het systeem een aantal testtonen naar je oor en meet de microscopische respons van je trommelvlies en binnenoor. Vervolgens wordt jouw persoonlijke geluidsprofiel berekend op basis waarvan het geluid helemaal perfect wordt afgestemd op je oren. Hierdoor krijg je een nog directer en helderder geluid dat echt uniek is voor een koptelefoon uit deze prijsklasse. En alles is binnen een paar minuten klaar. Je persoonlijke profiel wordt opgeslagen in de app, zodat je dat maar één keer hoeft in te stellen.

De microfoons die Denon gebruikt om het bijzonder zachte responsgeluid van je oren te registreren, zijn trouwens van hetzelfde type als NASA gebruikt voor de Mars 2020-missie. Dat zegt wel iets over de ambities van deze unieke hoofdtelefoon – welkom in de toekomst!

Met de toegankelijke Immersion Mode kun je het basvolume in de app aanpassen; van neutraal tot overdonderend hard – alsof je op de voorste rij met je hoofd in een luidspreker staat tijdens een rockconcert. Je kunt deze functie ook gebruiken om de bastonen wat extra te benadrukken, zodat je het volledige geluidsbeeld krijgt bij laag volume.

Let op: De Denon PerL en PerL Pro werden voorheen verkocht onder het merk Nura, dat de technologie oorspronkelijk heeft ontwikkeld. Denon vond de technologie zo interessant dat ze zowel het bedrijf als de rechten hebben opgekocht om het concept verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door Sound Master Tuning toe te voegen en een nog betere geluidskwaliteit.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Masimo AAT meet je oren en past het geluid hier perfect op aan
 • Afstelling door de Sound Master van Denon (voor Masimo AAT)
 • Bluetooth 5.3, incl. aptX Lossless en aptX Voice voor perfect draadloos geluid*
 • Adaptive Active Noise Cancellation (ANC)
 • 8 geïntegreerde microfoons voor ANC en telefoongesprekken
 • Dirac Virtuo Spatial Audio
 • Instelbaar via speciale Denon-app (EQ, ANC, touchfuncties, Immersion Mode enz,)
 • Touchbediening (instelbaar via app)
 • Zweet- en spatwaterbestendig ontwerp (IPX4)
 • Accuduur van 8 uur (plus 3 x 8 uur in het oplaadetui)
 • Kan draadloos gekoppeld worden aan 2 Bluetooth-apparaten (Multipoint)
 • Slimme functie voor aan-/uitzetten/muziek starten/stoppen (instelbaar via app)
 • Draadloos opladen via standaard Qi-oplader (apart verkrijgbaar)

Tegens

 • Niet bestand tegen volledige onderdompeling in water
 • Je kunt je eigen stem niet horen tijdens telefoongesprekken (SideTone)
 • Geen Dolby Atmos
 • Qi-oplader / USB-oplader apart verkrijgbaar
 • Er bestaan compactere alternatieven

Reviews

Video's over de Denon PerL Pro

Accessoires voor de Denon PerL Pro

Technische specificaties

KoptelefoontypeIn-ear, True Wireless
Actieve ruisonderdrukkingJa
Frequentiebereik20-40.000 Hz
MicrofoonJa
Akoestische constructieGesloten
Bluetooth-versieJa - 5.3 ( aptX Lossless, aptX Voice, aptX, aptX HD, aptX Adaptive, aptX Low Latency, AAC )
Type/formaat driver10 mm - Dynamic driver

Recensies


4.7
51 recensies
5
41
4
5
3
5
2
0
1
0