Skip to content

23 producten

Hoofdtelefoons met kabel geven hoge geluidskwaliteit

Wie op zoek is naar een nieuwe hoofdtelefoon, zal al snel overweldigd raken door het grote aanbod. Vandaag de dag zweren veel mensen bij een draadloze hoofdtelefoon; de populariteit van de modellen zonder kabel heeft ervoor gezorgd dat een ander type van koptelefoons, dat in veel opzichten minstens even goed is, tegenwoordig veel minder aandacht krijgt: de hoofdtelefoons mét kabel.

Het een sluit echter het ander niet uit: bij de meeste draadloze hoofdtelefoons krijg je een losse kabel bij, om te gebruiken wanneer het je uitkomt. En dan is er natuurlijk ook nog de hoofdtelefoon met een kabel die aan het apparaat bevestigd is.

Ervaar een beter geluid met een koptelefoon met kabel

Een koptelefoon met kabel heeft een aantal voordelen, waarvan het grootste en belangrijkste ongetwijfeld de betere geluidskwaliteit is in vergelijking met draadloze koptelefoons, vooral in vergelijking met een bluetooth koptelefoon. Bluetooth koptelefoons produceren meestal nog steeds een lagere geluidskwaliteit in vergelijking met de alternatieven.

De geluidskwaliteit in koptelefoons met kabel is over het algemeen beter vergeleken met die van draadloze koptelefoons in dezelfde prijsklasse. Bij een bekabelde koptelefoon worden de elektrische signalen rechtstreeks van de speler naar de koptelefoon gestuurd en verliezen ze onderweg geen kwaliteit. Hierdoor hebben de beste koptelefoons waar kabels bij aan te pas komen, een onovertroffen geluidskwaliteit en zijn ze het perfecte maatje voor de ware audiofiel.

Als je voor een koptelefoon met een lange kabel gaat, kun je deze zelfs gebruiken als koptelefoon voor tv. Dan kun je zorgeloos en in hoog volume genieten van je lievelingsfilm of live concert van je favoriete artiest zonder anderen te storen of zelf gestoord te worden door het leven dat om je heen gewoon zijn gangetje gaat. Wil je een nog intensere geluidservaring, dan ga je best op zoek naar een noise-cancelling koptelefoon (een koptelefoon met ruisonderdrukkende functie) die alle geluiden om je heen uitfiltert, zodat jij helemaal kunt opgaan in je tv-programma. Je krijgt uiteraard hetzelfde effect als je je bekabelde koptelefoon gebruikt met je computer, smartphone of ander apparaat. Bekabelde koptelefoons zijn niet standaard voorzien van een ruisonderdrukking, maar er zijn talloze uitstekende modellen verkrijgbaar – ook als je besluit om een draadloze koptelefoon aan te schaffen die ook mét een kabel kan worden gebruikt.

Headsets met kabel

Als je je bekabelde koptelefoon ook wilt gebruiken om mee te bellen, heb je een headset met kabel nodig. Een headset is een koptelefoon met minstens één microfoon (ofwel een ingebouwde microfoon ofwel een externe, draaibare microfoon) die je stem goed opvangt, zodat de persoon aan de andere kant van de lijn je duidelijk kan verstaan. Er zijn headsets met kabel op de markt voor zowel iPhone, Android, pc, tv … Een headset kan met verschillende apparaten gebruikt worden, zolang de kabel in de ingang past. Is dit niet het geval, kun je een adapter kopen – bijvoorbeeld als je smartphone niet de juiste uitgang heeft voor je headset.

Als je op zoek bent naar goede apparatuur voor gaming, is een headset met kabel vaak de beste investering. De kabelverbinding zorgt ervoor dat geluid en beeld simultaan lopen, dat je geen vertraging in het geluid ondervindt. Dit kun je ook bereiken met een draadloze headset, maar vaak moet je dan toch net iets dieper in je zakken graven om een bevredigende geluidskwaliteit te krijgen. Als je de headset alleen gebruikt als je voor een scherm zit, zul je waarschijnlijk ook niet echt last hebben van de kabel.

Koptelefoons met kabel en bluetooth

Wil je het beste van twee werelden? Dat kan ook. Veel koptelefoons en headsets kunnen zowel draadloos als met draad worden gebruikt.

Zo kun je ook onderweg genieten van de vrijheid en flexibiliteit die een draadloze koptelefoon je schenkt, en de kabel aansluiten als je de batterij van je smartphone wilt sparen of als je thuis voor je computer zit en de geluidskwaliteit wat wilt opkrikken. Daarnaast zijn koptelefoons met kabel en bluetooth vaak speciaal ontworpen met een bepaald doel voor ogen, denk bijvoorbeeld aan de waterbestendige koptelefoon of de koptelefoon voor sport.

Besteed aandacht aan stekkers en uitgangen

Als je een koptelefoon met kabel koopt, moet je controleren of je toestel (smartphone, pc ...) wel compatibel is met de koptelefoon. Met andere woorden, dat het de juiste ingang heeft voor de stekker van de koptelefoon.

Tegenwoordig hebben een aantal koptelefoons meerdere aansluitmogelijkheden, maar sommige hebben alleen maar USB A, USB B of mini-jack. Dan moet je ervoor zorgen dat je speler een compatibele uitgang heeft. Is dat niet geval, dan kun je dit vaak oplossen door een adapter te kopen – als deze nog niet bij de koptelefoon is meegeleverd – zodat je je koptelefoon kunt aansluiten en je fantastische geluidservaring kan beginnen.

Je nieuwe koptelefoon met kabel vind je bij HiFi Klubben

Bij HiFi Klubben staan we altijd klaar met tips, als je niet 100% zeker weet wat te kopen of als je vragen hebt over sommige van onze artikelen. In onze fysieke winkels kun je de verschillende koptelefoons uitproberen voordat je beslist welke te kopen, maar je kunt er natuurlijk ook makkelijk één online bestellen. Als je op werkdagen vóór 15.00 uur bestelt, versturen wij de koptelefoon nog dezelfde dag. Wij doen er alles aan opdat jij zo snel mogelijk van je nieuwe koptelefoon met kabel kunt genieten.

We hebben onder andere koptelefoons met kabel van deze merken: Bowers & Wilkins koptelefoonsSennheiser koptelefoonsBeoplay koptelefoonsRHA koptelefoons – DALI koptelefoons