Skip to content
€ 499,00stuk
Niet in voorraad. Verwacht: donderdag 2 mei 2024
Met deze compacte en betaalbare open Planar Magnetic-koptelefoon weet je meteen wat ‘head-fi’ betekent. Zo goed kan je muziek dus klinken.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Audeze MM-100 – betaalbare en geavanceerde head-fi Planar Magnetic-koptelefoon met open constructie

 • Heel muzikaal en natuurlijk geluidsbeeld
 • Hoog draagcomfort
 • Draaibare oorschelpen voor eenvoudig transport
 • Gemakkelijk aan te sturen, ook met gewone installaties en telefoon
 • Open constructie

De MM-100 is het instapmodel van de exclusieve Planar Magnetic-serie van Audeze. Deze koptelefoon heeft een open constructie en veel van de geavanceerde oplossingen van de topmodellen, maar voor een prijs die ook voor gewone muziekliefhebbers te betalen is.

Net als de echte topmodellen heeft de MM-100 een natuurlijk en muzikaal geluid waar je naar kunt blijven luisteren. De klank is natuurlijker en misschien iets minder imposant dan die van een aantal andere modellen en merken. Maar op de lange duur leggen ze het allemaal tegen hem af, met name omdat zijn geluid zo mooi en natuurlijk is. Neem dus vooral even de tijd als je hem probeert.

De MM-100 is gemakkelijk aan te sturen, dus je kunt hem heel goed gebruiken in combinatie met de koptelefoonuitgang van je installatie, je telefoon of computer. In dat laatste geval raden we je echter wel aan om hem te gebruiken in combinatie met de ultracompacte DragonFly-D/A-converter van AudioQuest. Dan kun je digitaal muziek afspelen via de USB-uitgang en genieten van een geweldig geluid, thuis en onderweg.

En als je echt het maximale uit de MM-100 en je muziek wilt halen, dan adviseren we je om te investeren in een goede koptelefoonversterker. Dan hoor je pas echt waarom Audeze zo populair is bij muziekliefhebbers en head-fi-fanaten over de hele wereld.

Comfortabele en duurzame constructie

De Planar Magnetic-drivers van de MM-100 hebben een doorsnede van wel 90 mm, waardoor hij natuurlijk wel wat zwaarder is – maar toch zit deze koptelefoon nog steeds prettig op je hoofd. De oorkussens zijn gevuld met gel die zich vormt naar je oren en je kunt de hoofdband aanpassen voor de perfecte pasvorm. Je kunt dus uren blijven luisteren zonder dat je oren moe worden.

Het chassis van de MM-100 is gemaakt van solide staal en magnesium. En als finishing touch heeft hij draaibare oorschelpen, waardoor je hem heel gemakkelijk in het bijgeleverde transportetui kunt doen en overal mee naartoe kunt nemen. Heel handig, bijvoorbeeld als je professioneel met geluid werkt of zin hebt om ergens anders te genieten van goed geluid via je laptop of telefoon. Je kunt ook kiezen of je de kabel op de linker- of de rechteroorschelp aansluit, wat soms echt superhandig is.

De MM-100 is verkrijgbaar in het zwart.

Open of gesloten – wat heb jij nodig?

Net als veel andere head-fi-koptelefoons heeft de MM-100 een open constructie. De meeste audiofreaks vinden dat beter, omdat je geen last hebt van resonanties in de oorschelpen die de heen-en-weerbeweging van de membraan kunnen beïnvloeden. Dat lijkt positief, maar betekent ook dat het geluid ongehinderd twee kanten op kan gaan. Je hoort duidelijk wat er om je heen gebeurt en bij hoog volume kan je omgeving meegenieten van jouw muziek.

Omdat het geluid niet wordt tegengehouden, zijn open koptelefoons niet geschikt voor rumoerige omgevingen. Als je een eigen oase wilt creëren waar je ongestoord van je muziek kunt genieten, is een gesloten constructie vaak beter.

Fluxor en Fazor – gepatenteerde drivers voor optimaal geluid

De MM-100 is voorzien van het gepatenteerde Audeze Fluxor-magneetsysteem. Bij dit systeem staat het magnetische veld diagonaal op de magneten, in plaats van parallel. Door deze unieke magneten per twee te monteren, kan het magneetveld worden geconcentreerd aan de juiste kant van het membraan. En dat betekent dat het magneetsysteem compacter en lichter kan zijn, maar dat de kracht behouden blijft. En dat is goed voor het ontwerp en de geluidskwaliteit.

Daarnaast heeft de MM-100 de gepatenteerde Fazor-technologie, die de golfinterferentie in het geluid dat de membraan passeert, elimineert. Deze ‘sound guides’, zoals Audeze ze zelf noemt, maken het systeem akoestisch transparant en geven een zuiverder geluid, hogere resolutie en beter stereobeeld.

Audeze Planar Magnetic – grote drivers met een indrukwekkend geluid

Audeze is wereldwijd beroemd om zijn Planar Magnetic-koptelefoons – een interessant alternatief voor de dynamische constructies van de meeste andere fabrikanten. In een Planar Magnetic-driver zijn de traditionele membraan en spreekspoel vervangen door een ongelofelijk dunne folielaag, waar het muzieksignaal via een metalen geleider doorheen loopt en dus het hele oppervlak bereikt.

De membraan wordt omringd door een krachtig magneetsysteem van hetzelfde formaat; in de meest exclusieve modellen zelfs aan beide kanten. Als het elektrische signaal door de membraan gaat, zorgt het magneetsysteem ervoor dat het folie gaat bewegen, waardoor het signaal wordt omgezet in hoorbaar geluid. De ultralichte membraan reageert supersnel en geeft dus een fantastische transiëntrespons in het volledige frequentiebereik. En omdat het membraanoppervlak zo groot is, krijg je een diepe en natuurlijke basweergave. Je hebt ook geen last meer van opbreek- of impedantieproblemen, omdat de membraan over het volledige oppervlak tegelijkertijd reageert.

Slim en gemakkelijk aan te sturen

Waar het eigenlijk op neerkomt, is dat een Planar Magnetic-constructie een aantal slimme voordelen heeft. De efficiëntie en vlakke impedantiecurve zorgen ervoor dat Planar Magnetic-koptelefoons gemakkelijk aan te sturen zijn, en dus krijg je veel meer keuzemogelijkheden dan met andere modellen.

Aan de andere kant nemen de grote membraan en het magneetsysteem relatief veel ruimte in, en Audeze gebruikt overal stevige en trillingsdempende materialen. Dat betekent dat hun koptelefoons niet de lichtste of meest compacte zijn, maar als je hoort hoe ze klinken, kan dat je waarschijnlijk niets meer schelen.

De koptelefoons van Audeze klinken verbazingwekkend goed op de uitgang van een relatief goede versterker, maar eigenlijk heb je een echte koptelefoonversterker nodig om ze helemaal tot hun recht te laten komen. Dan merk je al snel waarom ze zo populair zijn bij duizenden head-fi-fanaten van over de hele wereld.

Wat en hoe hard je ook luistert, de Planar Magnetic-koptelefoons van Audeze zijn altijd extreem snel en nauwkeurig, met eindeloos veel details en een diepe en gecontroleerde basweergave. Volgens sommige experts ligt dit dichter bij de manier waarop we geluid in het dagelijks leven ervaren, maar dat is voer voor een oeverloze discussie.

Eén ding weten we wel: Planar Magnetic is een uitstekend alternatief voor andere high-end koptelefoons en als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in head-fi, dan móet je ze gewoon een keer horen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Heel muzikaal en natuurlijk geluidsbeeld
 • Open constructie met Fluxor/Fazor-magneetsysteem
 • Solide chassis van staal en magnesium
 • Hoog draagcomfort
 • Draaibare oorschelpen voor eenvoudig transport
 • Gemakkelijk aan te sturen, ook met gewone installaties en telefoon
 • Handgemaakt in de Audeze-fabriek in de VS

Tegens

 • Minder goede isolatie van omgevingsgeluiden
 • Niet volledig opvouwbaar
 • Er zijn lichtere alternatieven

Technische specificaties

KleurZwart
Gewicht (kg)0
Hoogte verpakking (cm)25,4
Lengte verpakking (cm)27,94
Gewicht verpakking (kg)1,36
Breedte verpakking (cm)15,24