Skip to content
€ 1.349,00stuk
Niet in voorraad. Verwacht: donderdag 2 mei 2024
Ontdek hoe goed je muziek klinkt als je alleen voor het allerbeste gaat. Planar Magnetic – een spannende oplossing voor echte head-fi!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Audeze LCD-X – open Planar Magnetic-koptelefoon op eliteniveau

 • Volledig neutraal geluidsbeeld met uitstekende basweergave
 • Exclusieve finish van metaal en echt leer
 • Relatief gemakkelijk aan te sturen
 • Handgemaakt in de Audeze-fabriek in de VS
 • Open constructie

De LCD-X is een ongeëvenaarde open over-ear Planar Magnetic-koptelefoon met een hyperexclusief geluid. Dit is een van de grootste en meest geavanceerde modellen van Audeze, en dus bevat hij bijna al hun fantastische audiotechnologieën. Hiermee kun je maximaal genieten van het planar-principe.

Het geluid van de LCD-X heeft een natuurlijke warmte en muzikaliteit die echt onweerstaanbaar zijn, of je nu naar elektronische of akoestische muziek luistert. Hij heeft een groot en ruimtelijk geluidsbeeld met een diepe, dynamische bas, eindeloos veel details en een uitstekende plaatsing van stemmen en instrumenten. Je hoort je muziek in een echte ruimte – en niet ‘in je hoofd’ zoals bij veel andere, goedkopere koptelefoons.

Door zijn neutrale en ruimtelijke weergave is de LCD-X het referentiemodel van veel audioprofessionals. Sluit de LCD-X aan op een echt goede koptelefoonversterker, zet je favoriete muziek op – en je begrijpt waarom!

Compromisloos en solide ontwerp

De Planar Magnetic-drivers van de LCD-X hebben een doorsnede van wel 106 mm – en dus valt deze koptelefoon meteen op. En dit topmodel is voorzien van magneetsysteem aan beide kanten van de membraan, en de gepatenteerde Fazor-guides – er is dus geen enkele concessie gedaan! De grote, handgemaakte oorkussens zijn gemaakt van traagschuim en bekleed met echt leer.

Ook de hoofdbeugel heeft een solide constructie van metaal en echt leer. En dankzij het brede ontwerp is het gewicht heel gelijkmatig verdeeld. Hierdoor rust de massieve constructie veel minder zwaar op je hoofd dan je misschien zou denken. De lichte, flexibele en gevlochten kabel is daarbij bijzonder comfortabel.

De LCD-X is verkrijgbaar in het zwart. 

Open of gesloten – wat heb jij nodig?

Net als veel andere head-fi koptelefoons heeft de LCD-X een open constructie. De meeste audiofreaks vinden dat beter, omdat je geen last hebt van resonanties in de oorschelpen die de heen-en-weerbeweging van de membraan kunnen beïnvloeden. Dat lijkt positief, maar betekent ook dat het geluid ongehinderd twee kanten op kan gaan. Je hoort duidelijk wat er om je heen gebeurt en bij hoog volume kan je omgeving meegenieten van jouw muziek.

Omdat het geluid niet wordt tegengehouden, zijn open koptelefoons niet geschikt voor rumoerige omgevingen. Als je een eigen oase wilt creëren waar je ongestoord van je muziek kunt genieten, is een gesloten constructie vaak beter.

Fazor – gepatenteerde drivers voor optimaal geluid

De LCD-X heeft zelfs een dubbelzijdig magneetsysteem dat aan beide kanten van de membraan werkt. Maar dat is nog niet alles! Daarnaast heeft de LCD-X de gepatenteerde Fazor-technologie, die de golfinterferentie in het geluid dat de membraan passeert elimineert. Deze ‘sound guides’, zoals Audeze ze zelf noemt, maken het systeem akoestisch transparant en geven een zuiverder geluid, hogere resolutie en beter stereobeeld.

Audeze Planar Magnetic – grote drivers met een indrukwekkend geluid

Audeze is wereldwijd beroemd om zijn Planar Magnetic-koptelefoons – een interessant alternatief voor de dynamische constructies van de meeste andere fabrikanten. In een Planar Magnetic-driver zijn de traditionele membraan en spreekspoel vervangen door een ongelofelijk dunne folielaag, waar het muzieksignaal via een metalen geleider doorheen loopt en dus het hele oppervlak bereikt.

De membraan wordt omringd door een krachtig magneetsysteem van hetzelfde formaat; in de meest exclusieve modellen zelfs aan beide kanten. Als het elektrische signaal door de membraan gaat, zorgt het magneetsysteem ervoor dat het folie gaat bewegen, waardoor het signaal wordt omgezet in hoorbaar geluid. De ultralichte membraan reageert supersnel en geeft dus een fantastische transiëntrespons in het volledige frequentiebereik. En omdat het membraanoppervlak zo groot is, krijg je een diepe en natuurlijke basweergave. Bovendien heb je geen last meer van opbreek- of impedantieproblemen, omdat de membraan over het volledige oppervlak tegelijkertijd reageert.

Slim en gemakkelijk aan te sturen

Waar het eigenlijk op neerkomt, is dat een Planar Magnetic-constructie een aantal slimme voordelen heeft. De efficiëntie en vlakke impedantiecurve zorgen ervoor dat Planar Magnetic-koptelefoons gemakkelijk aan te sturen zijn, en dus krijg je veel meer keuzemogelijkheden dan met andere modellen.

Aan de andere kant nemen de grote membraan en het magneetsysteem relatief veel ruimte in, en Audeze gebruikt overal stevige en trillingsdempende materialen. Dat betekent dat hun koptelefoons niet de lichtste of meest compacte zijn, maar als je hoort hoe ze klinken, kan dat je waarschijnlijk niets meer schelen.

De koptelefoons van Audeze klinken verbazingwekkend goed op de uitgang van een relatief goede versterker, maar eigenlijk heb je een echte koptelefoonversterker nodig om ze helemaal tot hun recht te laten komen. Dan merk je al snel waarom ze zo populair zijn bij duizenden head-fi-fanaten van over de hele wereld.

Wat en hoe hard je ook luistert, de Planar Magnetic-koptelefoons van Audeze zijn altijd extreem snel en nauwkeurig, met eindeloos veel details en een diepe en gecontroleerde basweergave. Volgens sommige experts ligt dit dichter bij de manier waarop we geluid in het dagelijks leven ervaren, maar dat is voer voor een oeverloze discussie.

Eén ding weten we wel: Planar Magnetic is een uitstekend alternatief voor andere high-end koptelefoons en als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in head-fi, dan móet je ze gewoon een keer horen.

Een ervaring voor het leven

Een koptelefoon als de LCD-X is een investering waar je je leven lang plezier van hebt. Hij levert maximale prestaties, altijd en overal. Je kunt er zelfs van uitgaan dat hij langer meegaat dan de rest van je installatie. Het exclusieve en tijdloze ontwerp is gebaseerd op een optimale materiaalkeuze en perfect geluid, en niet op de allernieuwste modetrends. Met andere woorden: dit is een investering waar je nooit spijt van krijgt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Heel neutraal geluidsbeeld met uitstekende basweergave
 • Dubbelzijdig magneetsysteem
 • Gemakkelijker aan te sturen dan andere modellen
 • Exclusieve finish van metaal en echt leer
 • Handgemaakt in de Audeze-fabriek in de VS
 • Open constructie
 • Inclusief transportetui

Tegens

 • Audeze LCD-X – nadelen
 • Relatief zwaar
 • Minder goede isolatie van omgevingsgeluiden

Accessoires voor de Audeze LCD-X

Technische specificaties

KoptelefoontypeOver-ear, Head-Fi
Actieve ruisonderdrukkingNee
Frequentiebereik10-50000 Hz
Gevoeligheid103 dB
Akoestische constructieOpen
Impedantie passief20 ohm
BluetoothNee
Type/formaat driver106 mm - Planar magnetic driver

Aanbevolen producten