Skip to content

ALTIJD GEDROOMD VAN EEN EIGEN
HIFI KLUBBEN WINKEL?
WORD
FRANCHISENEMER

Als je ondernemerschap wilt combineren met een fascinatie voor goed geluid en een ongelimiteerde liefde voor muziek dan is HiFi Klubben de volgende logische stap in jouw carrière.

HiFi Klubben heeft meer dan 100 winkels en is daarmee Europa’s grootste onafhankelijke retailer in kwaliteitsaudio- en video apparatuur. Met een succesvolle 40-jarige geschiedenis en een positieve blik op de toekomst, nodigen we jou uit om deelgenoot te worden van onze missie: Moving People Through Great Sound.

Ons professionele Deense hoofdkantoor ondersteunt je met kennis, training, producten en marketing -  in nauwe samenwerking met een toegewijd Nederlands management. Ons doel is om de huidige organisatie van 15 winkels, een webshop en een Projecten afdeling uit te breiden naar een landelijk dekkend netwerk van 20 tot 30 fysieke winkels.

Bekijk onze website en neem bij interesse contact op met ons Nederlands management – we beantwoorden met liefde al je vragen.

MISSIE EN VISIE

Bij HiFi Klubben weten we niks van koelkasten, haardrogers of frituurpannen! Maar we weten wel alles van goed geluid! Het HiFi Klubben DNA wordt bepaald door een aantal kernwaarden: gepassioneerde gekte, humor, liefde voor muziek, competentie en een heel sterk “wij”-gevoel. Dit resulteert in wat we noemen: de HiFi Klubben Experience, waarbij de klant altijd op nummer één staat – we willen geen klanten, maar fans!

De grote (gratis!) HiFi Klubben klantenclub bestaat uit gelijkgestemde muziekliefhebbers die onze visie ondersteunen: HiFi Klubben is de gewaardeerde leverancier van goed geluid voor iedere muziekliefhebber die net iets meer zoekt dan een wegwerpproduct.

KANSEN

Het Deense HiFi Klubben is opgericht in 1980 en heeft momenteel bijna 100 winkels in Scandinavië, Nederland en Duitsland. De dertien winkels in Nederland worden ondersteund door een Nederlands management, waaronder een financiële afdeling. De laatste jaren is er groots ingezet op een echte ‘omni-channel’ strategie - met aantoonbaar succes. De kruisbestuiving tussen fysieke winkels en online werpt ontegenzeggelijk zijn vruchten af.

Als franchise nemer bij HiFi Klubben leid jij je eigen winkel binnen het succesvolle HiFi Klubben concept. Met een prijswinnend product assortiment bedien je de klantenkring die bestaat uit muziekliefhebbers die op zoek zijn naar het beste geluid. Onze schaalgrootte garandeert een gezonde bedrijfsvoering en de ondersteuning vanuit de organisatie zorgt er voor dat jij je kan concentreren op wacht écht belangrijk is: de klant.

GESCHIEDENIS

In 1980 richt Peter Lyngdorf in Denemarken Hi-Fi Klub op als postorderbedrijf voor hifi apparatuur die tot dan niet verkrijgbaar was in Denemarken. Met behulp van twee show rooms brengt Peter onder andere zijn Cerwin Vega luidsprekers aan de man.

In 1983 weet hij het importeur schap voor het Japanse Denon te verkrijgen en wordt tevens het luidsprekermerk DALI opgericht - tot op de dag van vandaag een nauw aan HiFi Klubben verwant merk. In 1987 wordt de eerste Noorse HiFi Klubben winkel geopend waarna Zweden volgt in 1988 door middel van een overname van een bestaande keten.

In 1989 wordt de grote Deense concurrent Audioscan overgenomen waarmee een groeispurt ingezet wordt. Een van de belangrijkste merken van HiFi Klubben, NAD, wordt in 1991 overgenomen door HiFi Klubben. Na een minder geslaagd avontuur met een fietsenwinkel genaamd Cycle Klubben, richt Peter Lyngdorf de inmiddels legendarische firma TACT op waar de eerste volledig digitale versterker het licht ziet!

In 2001 wordt in Hillerod de eerste Deense franchise vestiging geopend en een jaar later wordt HiFi Klubben’s eigen huismerk Argon Audio opgericht. ‘Fast forward’ naar 2011 wanneer de eerste twee Nederlandse HiFi Klubben winkels geopend worden, door middel van een overname van het legendarische RAF in Amsterdam.

En nu, in 2023, bestaat HiFi Klubben Nederland uit vijftien winkels, een online en Projecten afdeling en zijn we klaar voor de volgende stap: franchise!

ERVARINGEN

Paw.jpg

Het mooiste vind ik dat ik mijn geld verdien met mijn hobby! Samen met mijn medewerkers, een verzameling onvoorstelbare nerds, verkopen we goed geluid voor de juiste prijs en dat doen we elke dag met heel veel lol en plezier! Ik ben als verkoper begonnen in 2000 bij Hifi Klubben en sinds 2006 heb ik mijn eigen winkel in Viborg. Het is een groot voordeel om onderdeel te zijn van een professionele organisatie. Dankzij de centrale inkoop van producten hoef ik niet over inkoopprijzen te onderhandelen, de marketing afdeling doet geweldig werk voor ons en de interne boekhouding, met een vast contactpersoon, zorgt er voor dat ik me kan concentreren op de leuke elementen van mijn vak.

Het dagelijks werk is super gevarieerd, de combinatie van verkopen, een shop runnen, collega’s motiveren en trainen, omgeven door gave producten is supercool. Maar het is alleen leuk als je ook een inkomen kan verdienen en dit is voor mij gelukkig een winstgevend model. Je moet je focussen op winstgevendheid, product assortiment, winkel optimalisatie, medewerkers en bovenal je klanten, want die zijn het allerbelangrijkst. En als dat allemaal samenkomt is een leven als HiFi Klubben franchisee het mooiste wat er is!”

GEÏNTERESSEERD IN FRANCHISE BIJ HIFI KLUBBEN?
NEEM CONTACT OP

Hans Peter Rietveld
Country Manager NL

M: +31 (0)6 46 12 09 30
E: [email protected]

Wil je meer weten over franchise bij HiFi Klubben?
Neem direct contact op of vraag hier de HiFi Klubben franchise brochure aan.