Skip to content

Multiroom
voor echt indrukwekkend geluid

Om met multiroom te beginnen, heb je eigenlijk alleen maar een draadloze luidspreker nodig. Maar het wordt natuurlijk veel leuker met echt hifi-geluid in stereo – en je kunt altijd een combinatie vinden die bij jou past.

Je hebt twee oren en dus kun je de diepte en richting van het geluid bepalen. Dat is heel handig, bijvoorbeeld om te overleven in het verkeer, maar ook als je naar muziek luistert. Muziek wordt namelijk opgenomen in stereo, waardoor je een breed en levendig geluidsbeeld krijgt met twee luidsprekers – een beetje alsof de artiest echt in je woonkamer zit te spelen.

Dat gevoel ken je waarschijnlijk nog wel van die oude, vertrouwde stereo-installaties, maar ook met multiroom wordt muziek een echte ervaring. Daar kun je hieronder meer over lezen. 

ZO KRIJG JE HIFI-STEREOGELUID MET
MULTIROOM

Als je echt van je muziek wilt genieten, zodat de haartjes op je armen overeind gaan staan en de rillingen over je rug lopen, dan heb je twee luidsprekers nodig. En als je diezelfde ervaring met multiroom wilt bereiken, kun je een aantal kanten op:

  • Twee draadloze luidsprekers die samen in stereo spelen
  • Een draadloze mini-installatie met aparte hifi-luidsprekers
  • Een muziekstreamer die is aangesloten op een bestaande installatie
  • Een echte ‘fullsize’ installatie met geïntegreerde multiroom en aparte hifi-luidsprekers

Bij HiFi Klubben verkopen we drie uitgebreide multiroomsystemen: Sonos, HEOS by Denon en Bluesound. Ze werken in principe ongeveer hetzelfde, en je kunt ze allemaal gebruiken voor stereomuziek met echte hifi-kwaliteit. En als je op minimaal één plek in je huis kiest voor echt goed geluid, meestal in de woonkamer, dan kun je het systeem verder uitbreiden met draadloze luidsprekers voor alle andere kamers. Zo krijg je het beste van twee werelden.

TWEE DRAADLOZE
LUIDSPREKERS
– DE EENVOUDIGSTE OPLOSSING

De meeste multiroomluidsprekers kun je combineren tot een stereosysteem, waarbij de ene het linker- en de andere het rechterkanaal afspeelt. Zo krijg je een heel realistisch geluid en meer volume dan met één luidspreker. En je hebt totaal geen last meer van kabels: als de luidsprekers geïnstalleerd zijn, hoef je alleen nog maar je favoriete muziek te kiezen op je smartphone of tablet. Het is supersimpel en heel discreet. Je kunt daarbij kiezen tussen grote of kleinere luidsprekers, waarmee je je hele huis kunt vullen met goed geluid.

Maar omdat het een draadloos systeem is, moeten de elektronica en versterkers geïntegreerd worden in de luidsprekers – en dat is behoorlijk kostbaar. Als je goede luidsprekerkabels hebt, krijg je met hifi-luidsprekers en een aparte installatie een veel beter geluid – zonder dat het echt ingewikkelder wordt.

DRAADLOZE MINI-INSTALLATIES
GOED
EN COMPACT GELUID

Een mini-multiroomsysteem met aparte hifi-luidsprekers is een zeer flexibele en goede oplossing voor alle muziek. Je kunt je luidsprekers zelf kiezen op basis van het formaat, de afwerking, kwaliteit en natuurlijk je budget. En als je wilt, kun je ze netjes opbergen in een hifi-meubel. Alles wordt heel eenvoudig aangestuurd door je smartphone.

Bovendien is dit meer een ‘hifi-oplossing’ – omdat je echte hifi-luidsprekers gebruikt die het geluid niet manipuleren. En omdat draadloze luidsprekers nog steeds een stroomkabel nodig hebben, is het verschil in feite marginaal. Met deze oplossing krijg je dus een schitterend geluid en een heel handige bediening, zonder dat je woonkamer vol staat met apparatuur. Superslim en bijzonder handig dus!

INSTALLATIE MET GEÏNTEGREERDE
MULTIROOM
– DE TOTAALOPLOSSING

Zowel Heos by Denon als Bluesound hebben installaties met geïntegreerde multiroom. Een aantal van de nieuwste stereo- en surroundinstallaties van Denon is voorzien van HEOS, terwijl je een aantal versterkers en receivers van NAD kunt uitbreiden met een Bluesound-module. En dat geldt ook voor het mooie, draadloze CALLISTO-luidsprekersysteem van DALI.

Met deze oplossing is alles in één keer geïntegreerd in je installatie; met optimaal geluid, optimale bediening en zonder extra apparaten of componenten. En je kunt zelf je eigen luidsprekers kiezen of nog meer multiroomluidsprekers toevoegen voor alle kamers van je huis. Veel beter wordt het gewoon niet.

MUZIEKSTREAMER EN
INSTALLATIE
– DE PROBLEEMOPLOSSER

Als je al een goed stereo- of surroundsysteem hebt, kun je upgraden naar multiroom door er een multiroomstreamer op aan te sluiten. Zo’n klein kastje biedt eindeloos veel draadloze mogelijkheden. En je kunt je draaitafel, CD-speler of wat je nog meer hebt aangesloten gewoon blijven gebruiken. Als je dus al een serieuze installatie met grote luidsprekers hebt, dan is dit de beste oplossing. Je houdt zo het vermogen en de geluidskwaliteit, en bent weer helemaal bij de tijd!

HEOS by Denon is zo slim geweest om zijn muziekstreamer te integreren in een groot aantal van zijn stereoversterkers en surroundreceivers. Dat betekent dat je de streamer maar één keer hoeft aan te sluiten. Daarna wordt hij automatisch aan- en uitgezet, en het volume wordt automatisch geregeld door de versterker – met optimaal geluid, gewoon via je smartphone. Geen gedoe meer met verschillende afstandsbedieningen!

KOM
LANGS EN LUISTER

Het belangrijkste is natuurlijk dat je een oplossing kiest die bij je past. En daarom nodigen we je uit om een keer langs te komen bij HiFi Klubben en een aantal combinaties met eigen ogen en oren te ervaren. Samen vinden we vast en zeker de oplossing die bij jou past.
Winkel vinden