Skip to content

Draadloze innovatie
in stereo

Je hebt draadloze luidsprekers en je hebt draadloze LUIDSPREKERS! Want als plastic doosjes in allerlei vormen en maten je muziek verpesten met slecht monogeluid, is het hoog tijd dat DALI zich ermee bemoeit en de lat in deze productcategorie een flink eind omhoog tilt. En dat doen ze met een nieuwe serie draadloze stereoluidsprekers waar de concurrentie trillende knietjes van krijgt. De OBERON C kan zelfs draadloos HDMI-geluid van de TV ontvangen!

DALI begon met draadloos hifi-geluid in de vorm van de CALLISTO C-serie en de DALI SOUND HUB. En hun ervaringen met de CALLISTO gebruikten ze weer voor de compromisloze RUBICON C-serie. De OBERON C is een doorontwikkeling en verdere aanpassing van deze technologie, met de draadloze aspecten van de CALLISTO C en RUBICON C. En een veldstudie naar wat een geïntegreerde klasse D-versterker bij mensen thuis kan doen!

Met heel veel trots presenteren wij daarom de OBERON C-serie en de nieuwe DALI SOUND HUB COMPACT. Samen vormen ze een draadloos systeem dat het bekende geluid van DALI introduceert in een totaal nieuwe prijsklasse.

Oberon 1 C
Compact
Luidspreker

De OBERON 1 C en SOUNDHUB zijn een uniek en compact luidsprekersysteem met alle draadloze mogelijkheden die je maar kunt wensen en het kippenvelgeluid van traditionele installaties, maar dan zonder grote installaties en dikke luidsprekerkabels.
Meer informatie over Oberon 1 C

De OBERON C-serie bestaat uit drie nieuwe luidsprekers:

Opvallend is dat het draadloze assortiment van DALI nu ook een draadloze ON WALL-luidspreker bevat. Daarnaast introduceren ze de nieuwe DALI SOUND HUB COMPACT met geïntegreerde HDMI-aansluiting. DALI heeft als enige een draadloze HDMI-oplossing geïntegreerd, wat betekent dat je kunt rekenen op een schitterend TV-geluid – zeker voor deze prijsklasse! Met andere woorden: dit klinkt een stuk beter dan een soundbar.

Het is eigenlijk heel logisch dat de OBERON C de volgende actieve luidspreker van DALI is geworden; sinds de lancering is de OBERON-serie namelijk ongekend populair, vanwege zijn geluid én zijn ontwerp.

Alle OBERON C-luidsprekers zijn van de grond af ontworpen en de techniek is 100% DALI; speciaal gekozen om het geluid intact te houden en je zoveel mogelijk kwaliteit voor je geld te geven. Met technologieën die afkomstig zijn uit de allerbeste EPICON-luidsprekers heeft de OBERON C een transparantie die je normaal gesproken alleen hoort bij veel duurdere modellen. Je merkt dat je muziek en films veel meer klinken zoals de artiesten het bedoeld hebben – zonder kleuring en detailverlies. Het geluid vult de hele ruimte, ook op laag volume.

Actief beter dan passief

DALI heeft ervoor gekozen om de OBERON-luidsprekers actief te maken. Dat is niet alleen een must voor draadloze luidsprekers, vergeleken met een passieve luidspreker brengt het ook nog een aantal voordelen met zich mee:

  • Volledige controle over de gehele audioketen. De DALI OBERON C is een compleet systeem en DALI heeft alle moeilijke keuzes die je moet maken om de interactie tussen versterker en luidspreker te optimaliseren al voor je gemaakt.
  • Elke speakereenheid heeft een apart versterkerkanaal – en dus is elk frequentiegebied geoptimaliseerd qua prestaties en geluidsbeeld.
  • De versterker en speakereenheid sluiten perfect op elkaar aan als de geïntegreerde versterker speciaal voor de drivers is ontwikkeld.
  • Digitale filters (DSP) en limiters – door heel specifieke aanpassingen van het systeem haalt DALI het allerbeste uit ieder onderdeel, wat bijdraagt aan een schitterend hifi-geluid.

Oberon 7 C
Vloerstaande luidspreker

De OBERON 7 C heeft meer dan genoeg vermogen en dynamiek om een grote kamer te vullen met een supermooi hifi-geluid – voor films en muziek, ook zonder subwoofer.
Meer informatie over Oberon 7 C
Je kunt gerust een wild feest organiseren zonder je zorgen te hoeven maken dat je de speakers opblaast, want alle onderdelen van de OBERON C zijn erop berekend – het kan dus altijd harder!

Tijdloos ontwerp en goede kwaliteit

Alle modellen van de OBERON-serie hebben een tijdloos, minimalistisch ontwerp dat perfect past in ieder interieur. Ze zijn verkrijgbaar in zwart essenhout, matwit, donker notenhout of licht eikenhout. De luidsprekerdoek is zwart of grijs en gemaakt van een stevig, geweven materiaal dat het plaatje compleet maakt.

De behuizing van de OBERON C is gemaakt van dik, trillingsvrij MDF met een laminaatoppervlak dat veel mooier en stijlvoller is dan je zou verwachten voor deze prijs. Geen zichtbare overgangen of lelijke naden. De afwerking is echt top, en de grove textuur van de houtfinish vraagt erom aangeraakt te worden. Kortom: de OBERON C is een solide en mooie luidspreker met een schitterend geluid.

Wide Dispersion – een mooi en vol geluid voor iedereen

DALI maakt het heel eenvoudig om luidsprekers te integreren in je huis. De materialen en geometrie zijn speciaal geselecteerd voor een optimale spreiding van het geluid. Het doel is om een samenhangend geluidsbeeld te creëren, ook als je niet precies in het midden tussen de luidsprekers zit. En met deze grote ‘sweet spot’ richt DALI zich vooral op actieve gebruikers – je zit namelijk bijna nooit perfect stil tussen twee luidsprekers, bijvoorbeeld als je samen met anderen naar muziek luistert, of met het hele gezin naar een film of TV kijkt.

Oberon
On-Wall C

De OBERON ON-WALL C en SOUNDHUB vormen een draadloos en compact luidsprekersysteem met een elegant, plat ontwerp, ideaal voor wandmontage – bijvoorbeeld naast de TV. Op deze manier krijgt je muziek en TV een echt hifi-geluid, zonder complete installatie en massa’s kabels in de woonkamer.
Meer informatie over Oberon On-Wall C

Low loss-technologie voor een realistisch geluid

Een van de belangrijkste principes van DALI is het low loss-design. Low loss betekent dat er tijdens de ontwerpfase van een luidspreker actief wordt gekozen om het mechanische geluidsverlies zo veel mogelijk te beperken. Dit verlies houdt in dat er informatie in het originele signaal verloren gaat, en dat gaat ten koste van alle kleine details in het audiospoor. En dus haal je als gebruiker minder uit je TV, films en muziek.

Luidsprekers met een minimaal signaalverlies zorgen ervoor dat het audiospoor realistischer klinkt en dat je als luisteraar het idee hebt dat het geluid uit de luidsprekers klinkt als de originele opname – met dezelfde details, timing, samenhang en authenticiteit. En dankzij de minimale vervorming komen dialogen in films of praatprogramma’s beter tot hun recht – ze zijn duidelijker en beter te verstaan. Het geluidsbeeld is prettiger en meer ontspannen, ook als je lang kijkt of luistert.

Nog een voordeel van het low loss-design is dat het karakter van de luidsprekers niet verandert als je op laag volume luistert. Veel luidsprekers raken de detaillering kwijt en klinken wat doffer op laag volume, maar met een DALI OBERON C krijg je altijd hetzelfde volle en gedetailleerde geluid – ook als ze minder hard staan.

SMC – revolutionaire high-end technologie

Een van de belangrijkste voordelen van DALI, en een van de redenen dat hun luidsprekers beter klinken dan je voor die prijs zou verwachten, is het revolutionaire en gepatenteerde ‘Linear Drive’ SMC-magneetsysteem. Dit systeem werd oorspronkelijk gebruikt in de exclusieve DALI EPICON-serie en later aangepast voor de RUBICON en OPTICON. Tegenwoordig kun je het terugvinden in diverse DALI-producten.
SMC is een materiaal dat DALI in zijn magneetsystemen gebruikt als vervanging voor ijzer. IJzer beperkt de bewegingsvrijheid van de speakers, wat vervorming veroorzaakt. Door SMC te gebruiken voor de belangrijkste onderdelen van het magneetsysteem kan DALI het mechanisch verlies beperken – zonder gevolgen voor de magnetische eigenschappen. Hierdoor vervormen de luidsprekers minder en krijg je een helderdere en natuurlijkere weergave.