Skip to content

Onzichtbare inbouwluidsprekers

GELUID UIT DE
MUUR

Inbouwluidsprekers in de muur kunnen alles aan, van achtergrondmuziek tot keiharde hifi. Ze geven de TV een massief geluid, en je kunt ze ook gebruiken voor een stereo- of surroundsysteem dat vergelijkbaar is met loodzware luidsprekers in een veel hogere prijsklasse.

Veel mensen denken dat inbouwluidsprekers alleen bedoeld zijn voor mensen die gaan verbouwen, of die een nieuw huis laten neerzetten. Maar dat is niet altijd zo, want vaak is het best mogelijk om luidsprekers in te bouwen in een bestaande muur. En er zijn redenen genoeg om het te doen. Je inrichting blijft precies zoals hij was, en ze klinken vaak beter dan een paar kleine satellietluidsprekers. Inbouwluidsprekers zijn ook een mooier en beter alternatief voor een soundbar onder de TV.

Om je keuze voor in-wall-luidsprekers makkelijker te maken, kun je jezelf het beste afvragen welke traditionele luidsprekers je gekozen zou hebben. Had je de betaalbare en compacte DALI OBERON 3 voor 199 euro stuk willen hebben, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de DALI PHANTOM H60 als inbouwluidspreker. Als je een vervanger wilt voor een vloerluidspreker zoals de B&W 703 S2, dan is de geweldige CWM7.3 van B&W een goede keuze.

Voor een home cinema-systeem kun je een exclusief in-wall-systeem kiezen voor je voorkanalen en dit aanvullen met plafondluidsprekers voor de zij- en achterkanalen.

Net als bij plafondluidsprekers moet je ook bij in-wall-luidsprekers weten hoe de muur is gebouwd voordat je gaten gaat maken. Wil je bijvoorbeeld luidsprekers in een oneffen of poreuze muur monteren, dan is het verstandig om een model met geïntegreerde backbox te kiezen. Anders lukt het niet om de gemonteerde luidspreker luchtdicht te krijgen.

In-wall-luidsprekers voor iedere situatie

Met in-wall-luidsprekers kun je, zoals gezegd, echte hifi-kwaliteit krijgen. En als de luidsprekers goed zijn gemonteerd, komt het geluid van voren en op de juiste luisterhoogte, zodat de breedte en diepte in het geluidsbeeld exact worden weergegeven. Inbouwluidsprekers zijn dus niet alleen geschikt voor achtergrondmuziek – je vindt moeiteloos een oplossing die echt goed klinkt, bijvoorbeeld voor in je woonkamer, home cinema of voor bij je TV.

HiFi Klubben heeft in-wall-luidsprekers in alle prijsklassen en voor iedere situatie. Je kunt kiezen uit een groot aantal prijsbewuste modellen voor achtergrondmuziek in secundaire kamers, maar echt interessant wordt het pas in de hogere prijsklasse. Een kwalitatief goede in-wall-luidspreker bespaart enorm veel ruimte in de woonkamer. En omdat je niet betaalt voor een grote, dure kast, weet je zeker dat je alleen betaalt voor perfect geluid. Dat wil in feite zeggen dat je echt high-end geluid krijgt voor veel minder geld dan een traditionele oplossing zou kosten.

Kom maar eens langs bij een van onze winkels en vraag naar onze in-wall-oplossingen. Als je nog nooit hebt ervaren hoe goed in-wall kan klinken, staat je nog heel wat te wachten! We kunnen je ook wegwijs maken in de vele mogelijkheden om perfect geluid in het hele huis te krijgen. En als het nodig is, komen we gewoon even langs om te kijken wat de beste oplossing is.

Beter dan een soundbar

Veel mensen hebben de TV-hoek van hun moderne woning met zorg ingericht. Hun flatscreen ziet er strak en schitterend uit, en alle kabels zijn netjes weggewerkt in de muren of achter plinten. Maar de meeste mensen weten ook dat het geluid uit een flatscreen allesbehalve schitterend is. Sterker nog, het is vreselijk! Waarom zou je dus niet een paar inbouwluidsprekers monteren aan de linker- en rechterkant van de TV? Als je een holle muur hebt, is het niet eens moeilijk. Een paar betaalbare DALI PHANTOM H-50’s geeft films en muziek een schitterend geluid. En als je echt serieus wilt genieten van het geluid uit de TV, kun je kiezen voor een stel B&W CWM7.5-luidsprekers met geïntegreerde backbox – ideaal voor muren die grenzen aan de buren of aan een slaapkamer. 

Altijd een eerlijk advies!

Boek een afspraak

We staan je graag te woord via telefoon of video. We trekken hier ongeveer een uur voor uit en uiteraard is dit gratis en geheel vrijblijvend.

Installatie 

Voordat je gaten in je plafond of muur gaat boren, moet je zeker weten dat je niets kapot maakt (elektriciteitsleidingen, spanten enzovoort). Weet je niet zeker weet wat er achter de muur of boven het plafond zit, vraag dan eerst een expert om raad. Kapotte vochtisolatie moet vervangen worden.

Het is erg belangrijk dat het geluid uit de achterkant van de luidspreker niet via de voorkant naar buiten komt, omdat dit de basweergave verslechtert. De luidsprekers moeten daarom luchtdicht gemonteerd worden. Op een vlakke muur of vlak plafond gaat dit vanzelf, maar op oneffen of poreuze oppervlakken (hout, gipsplaten enzovoort) moet je de achterkant dicht maken of kiezen voor een luidspreker met een geïntegreerde backbox.

Veel backboxen zijn groter dan de montageopening en moeten dus vanaf de achterkant worden geïnstalleerd, of voordat de muur dicht wordt gemaakt. Bij montage in een bestaande muur zul je daarom meestal moeten kiezen voor een luidspreker die ontworpen is met backbox. In deze categorie kun je kiezen uit een aantal modellen van DALI en B&W. Vraag het ons gerust – wij weten wat goed voor je is!

Let op: Als de voorzetwand inbouwdozen of andere elektrische aansluitpunten verbergt, moeten deze opnieuw worden geinstalleerd in de nieuwe voorzetwand. Laat dit werk uitvoeren door een gekwalificeerde elektricien.

Gerelateerde artikelen