Skip to content
DALI
Wandluidsprekers

DALI PHANTOM H-60 R

€ 449,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Overtuigend en massief hifi-geluid, zonder dat de woonkamer vol staat met luidsprekers. En dat voor zo weinig geld!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI PHANTOM H-60 R – allround inbouwluidspreker met echt hifi-geluid en rechthoekig ontwerp

 • Rechthoekig ontwerp, ideaal voor wandmontage
 • Compact formaat met veel vermogen
 • Gemakkelijk aan te sturen door een versterker
 • Heeft weinig ruimte achter de luidspreker nodig
 • Gemakkelijk te monteren met ‘dogleg’-systeem (ook in plafond)

De DALI PHANTOM H-60 R is een robuuste inbouwluidspreker met een overtuigend hifi-geluid voor middelgrote kamers, zonder dat het interieur verdwijnt achter grote, houten luidsprekerkasten. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken in een stereosysteem of als voorluidspreker van je home-cinema. De R staat voor ‘rechthoekig’ – en dat is het enige verschil met de oorspronkelijke H-60, die een vierkant ontwerp heeft. Het rechthoekige ontwerp is ideaal voor wandmontage, maar je kunt de H-60 R ook heel goed in het plafond monteren, als dat beter past in je interieur.

De PHANTOM H-60 R is een tweeweg-constructie met een 28 mm softdome-tweeter en een 6.5” bas-/middenspeaker met DALI’s unieke ‘low-loss’ houtvezelmembraan. Hij heeft een helder en gedetailleerd geluid voor muziek en films, ook zonder subwoofer. En de ruimte achter de speaker hoeft niet groter te zijn dan 25 liter om hem echt tot zijn recht te laten komen.

Let op: door het rechthoekige ontwerp kan de PHANTOM H-60 R natuurlijk in de muur worden gemonteerd. Maar als je de luidspreker liever in het plafond plaatst, kan dat technisch gezien natuurlijk ook.

DALI PHANTOM H-serie – inbouwluidsprekers met echt hifi-geluid

De PHANTOM H-serie is een serie flexibele inbouwluidsprekers van het Deense merk DALI, met echt hifi-geluid voor een slimme prijs. Alle speakers hebben dezelfde hoge kwaliteit als DALI’s traditionele luidsprekers, en de constructie is zo goed en betrouwbaar dat je geen last hebt van vervelende trillingen. Dat geldt ook voor de voorkant, die zo stijf en stabiel is dat trillingen gewoon niet meer mogelijk zijn.

De bas-/middenspeakers zijn uitgerust met het roodbruine houtvezelmembraan dat kenmerkend is voor DALI. Dit membraan is licht en stijf tegelijk, de ideale eigenschappen voor een snelle en nauwkeurige basweergave. De ‘low loss’-technologie van DALI zorgt er ook voor dat de speaker een minimaal mechanisch verlies heeft. Dit komt onder andere doordat de superflexibele conusophanging van rubber en een geventileerd magneetsysteem de weerstand achter het membraan tot een absoluut minimum reduceren.

Net als de traditionele luidsprekerontwerpen van DALI is de PHANTOM H-serie gebouwd volgens het ‘Wide Dispersion’-principe, dat zorgt voor een prachtige spreiding van het geluid. Dit geeft altijd een maximale geluidskwaliteit, ook al zit je niet precies midden voor de luidsprekers. En zoals is te verwachten bij DALI heeft hij ook een bijzonder ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve, waarmee je zelfs ‘gewone’ versterkers en receivers heel goed kunt aansturen.

Slimme en veilige montage

De PHANTOM H-serie is heel eenvoudig te monteren via het zogenoemde ‘dogleg’-systeem, of de luidsprekers nu in het plafond of in de muur worden aangebracht. En voor de echte pechvogels: de luidsprekers zijn voor de zekerheid uitgerust met een speciale bevestigingshaak, zodat ze muurvast blijven zitten.

De voorgrill zit vast met magneten, zodat je de luidsprekers zelf in de gewenste kleur kunt lakken en ze onopvallend in je plafond of muur passen. Met het bijgeleverde montagesjabloon is het heel eenvoudig om de montagegaten te markeren voordat je echt begint te boren.

Moet ik een backbox gebruiken?

Een backbox is een speciale ‘behuizing’ die je in het plafond of de muur achter je inbouwluidsprekers kunt plaatsen voor een 100% luchtdichte montage. HiFi Klubben adviseert je om een backbox met een intern volume van 25 liter te gebruiken. Als dat om ruimtetechnische redenen niet kan, bestaan er alternatieve oplossingen. Hieronder vind je meer informatie over backboxen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Rechthoekig ontwerp, ideaal voor wandmontage
 • Compact formaat met veel vermogen
 • Gemakkelijk aan te sturen door een versterker
 • Heeft weinig ruimte achter de luidspreker nodig voor een optimaal geluid
 • Gemakkelijk te monteren met ‘dogleg’-systeem (ook in plafond)

Tegens

 • Grotere inbouwluidsprekers hebben meer vermogen
 • De baffle is gemaakt van MDF en dus niet vochtbestendig

Accessoires voor de DALI PHANTOM H-60 R

Technische specificaties

Impedantie6 ohm
Frequentiebereik (-3 dB)51-25000 Hz
Gevoeligheid89 dB

Aanbevolen producten