Skip to content
Lyngdorf
Wandluidsprekers

Lyngdorf D-500

€ 1.799,00stuk
Levertijd 3-4 weken
Mooi en vol hifi-geluid uit een vrijwel onzichtbare luidspreker in de muur. Dé manier te genieten van het stereo- of surroundgeluid van Lyngdorf.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf D-500 – exclusieve ‘in-wall’-luidspreker met compromisloos hifi-geluid voor home-cinema, games en muziek

 • Overtuigend hifi-geluid, zelfs in grotere ruimtes
 • Superslanke, gesloten behuizing met geïntegreerde backbox
 • Inbouwdiepte van slechts 10 centimeter, past in de meeste muren
 • De voorgrill kan worden overgespoten in andere kleuren
 • Kan achteraf worden geïnstalleerd

De Lyngdorf D-500 is een krachtige en veelzijdige wandluidspreker. Hij is vooral bedoeld als voorluidspreker in een ambitieuze surround-home-cinema, maar je kunt hem ook heel goed gebruiken als stereoluidspreker in een geavanceerd ‘in-wall’ hifi-systeem.

Of je nu naar muziek luistert of naar films, de D-500 heeft een geluid en vermogen dat zich moeiteloos kan meten met een goede traditionele luidspreker. Zeker als je hem combineert met de versterkers en surroundprocessors van Lyngdorf zelf. Dan kun je namelijk gebruikmaken van de unieke RoomPerfect-ruimtecorrectie die het geluid in je kamer optimaliseert.

Zelfs in grotere ruimtes heeft de D-500 een overtuigend geluid met echte hifi-kwaliteit. Hij heeft veel dynamiek en een mooi, gedetailleerd geluid, net als een goed, traditioneel luidsprekersysteem. Het enige verschil is dat hij in de muur zit, zodat je interieur alle ruimte krijgt. En dankzij de superslanke, gesloten behuizing en het slimme ‘dogleg’-systeem is de montage heel eenvoudig.

De D-500 heeft een superslanke, geïntegreerde backbox die zorgt voor perfecte akoestische prestaties. Met deze backbox is de luidspreker namelijk totaal onafhankelijk van de constructie van je muren of het volume achter een gipswand. En bovendien kun je de D-500 hierdoor achteraf monteren in een bestaande muur.

Inbouwgeluid met topkwaliteit

Als je een home-cinema met ingebouwd topgeluid wilt, kies dan de Lyngdorf D-500 voor de voorkanalen. Dan kun je hem aanvullen met de bijbehorende D-500 Center voor het middenkanaal en een aantal kleinere wand- of plafondluidsprekers – D-5 en D-5 IC – voor de achter- en hoogtekanalen. En om het helemaal af te maken, kun je ook een subwoofer van Lyngdorf toevoegen – zoals de superkrachtige BW-20, die je geluid nog meer diepte en dynamiek geeft.

De Lyngdorf D-500 is verkrijgbaar met een zwarte finish met witte voorgrill (de voorgrill kan overgespoten worden).

Hier vind je de technische tekeningen.

Krachtige speakers en geïntegreerde backbox

De Lyngdorf D-500 geeft veel traditionele luidsprekers het nakijken. De krachtige 7”-bas/middenspeaker heeft een lichte, maar extreem sterke membraan van aluminium. Hij wordt ondersteund door twee passieve 7” slave-luidsprekers, waardoor de behuizing groter klinkt dan hij in feite is. De bijdrage van de passieve luidsprekers is natuurlijk zorgvuldig geoptimaliseerd, zodat je een supergoede basweergave krijgt, zonder negatieve bijwerkingen.

Lyngdorf heeft de D-500 voorzien van een geïntegreerde behuizing. Zo wordt de invloed van de muur geëlimineerd. En dankzij de geïntegreerde backbox kun je de D-500 moeiteloos in elke bestaande muur monteren, zonder dat je hoeft na te denken over een losse backbox of de brandveiligheidsvoorschriften.

D staat voor discreet

Het Deense Lyngdorf Audio – en zijn legendarische zusterbedrijf Steinway Lyngdorf – hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van hoogwaardige surround-home-cinema’s. De unieke RoomPerfect-ruimtecorrectie past alle luidsprekers en subwoofers perfect op elkaar aan en stemt het geluid af op elke ruimte. Hierdoor kun je jouw huis precies inrichten zoals jij dat wilt. Je hoeft dus niet meer naar je luidsprekers te ‘luisteren’.

Met hun nieuwe modellen verlegt Lyngdorf Audio zijn expertise op het gebied van home-cinema en luidsprekers naar inbouwluidsprekers. Je kunt kiezen uit verschillende modellen en verschillende installaties. Van een moderne woonkamer met geïntegreerde luidsprekers naast de TV, tot de grootste home-cinema met een enorm scherm en luidsprekers in de muren en het plafond.

De D-serie bestaat uit inbouwluidsprekers met een discrete montage in muren en plafonds. Alle modellen worden bovendien geleverd met hun eigen behuizing, waardoor de planning en installatie veel eenvoudiger worden – ze kunnen namelijk ook achteraf worden gemonteerd. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over een aparte ‘oversized’ backbox die je goed moet inplannen tijdens de bouw of renovatie van je huis. De geïntegreerde behuizing zorgt er ook voor dat je altijd een goed gedefinieerd en consistent geluid krijgt, en minder afhankelijk bent van de constructie van je muren of plafonds.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Overtuigend hifi-geluid, zelfs in grotere ruimtes
 • Superslanke, gesloten behuizing met geïntegreerde backbox
 • Inbouwdiepte van slechts 10 centimeter
 • Kan achteraf worden geïnstalleerd
 • De voorgrill kan worden overgespoten in andere kleuren

Tegens

 • Moet worden aangevuld met een subwoofer voor optimaal geluid

Accessoires voor de Lyngdorf D-500

Technische specificaties

Impedantie4 ohm
Frequentiebereik (-3 dB)50-22.000 Hz
Gevoeligheid88 dB

Aanbevolen producten