Skip to content

Het Deense Lyngdorf Audio is een van de meest toonaangevende fabrikanten van digitale high-end hifi-apparatuur. Digitale technologie elimineert veel van de beperkingen van analoge systemen, wat resulteert in een ongekend zuivere en open muziekweergave.

  • Ongekend heldere, ruisvrije weergave
  • Enorme dynamiek
  • Optimaal gebruik van digitale audioformaten
  • RoomPerfect voor optimaal geluid in iedere kamer
  • Extreem solide mechanische constructie

36 producten
TDAI-3400
Lyngdorf TDAI-3400
Geïntegreerde versterker
€ 5.799 / Systeem

Een uniek productassortiment

Het Deense merk Lyngdorf Audio werd opgericht door Peter Lyngdorf, de grondlegger van HiFi Klubben en DALI. Hij is de afgelopen decennia betrokken geweest bij gerespecteerde merken zoals NAD, Snell Acoustics en het superextravagante Steinway-Lyngdorf-project. Door gebruik te maken van de allerbeste componenten en door samen te werken met de grootste namen op het gebied van digitale geluidsweergave heeft Lyngdorf Audio een uniek assortiment digitale high-end producten ontwikkeld waar muziekliefhebbers van over de hele wereld dolenthousiast over zijn.

Millennium en RoomPerfect – twee mijlpalen in de hifi-geschiedenis

1998 was het geboortejaar van Millennium, de eerste, volledig digitale high-end versterker ter wereld. Peter Lyngdorf was gelukt wat zelfs de grootste hifi-producenten ter wereld voor onmogelijk hielden. De unieke digitale oplossingen van Millennium zijn later aangevuld met de revolutionaire RoomPerfect-technologie, die de akoestiek van je kamer meet en op een bijna magische manier de resonantie en reflecties corrigeert. Met RoomPerfect kun je je luidspreker probleemloos helemaal tegen de muur zetten – je bent geen slaaf van de akoestiek meer als je het geluid in je kamer afstelt.

Kristalhelder digitaal geluid in iedere kamer

Lyngdorf Audio breekt met alle traditionele ideeën over hoe state-of-the-art elektronica en luidsprekers moeten werken, wat betreft techniek én geluid. Het Lyngdorf-geluid maakt optimaal gebruik van alle fantastische mogelijkheden van de nieuwe digitale versterkertechnologie. De totale afwezigheid van ruis en kleuring, en een vrijwel eindeloze dynamiek en detailweergave zijn kenmerkend voor alle Lyngdorf-producten. De toekomst is digitaal!

 

HiFi Klubben x Lyngdorf Audio:

Met zijn revolutionaire technologieën is het Deense Lyngdorf Audio marktleider op het gebied van geavanceerde ruimtecorrectie en multikanaals-processoren. Maar daar hebben ze hard voor moeten werken. Lyngdorf Audio is een van de bedrijven die relatief het meest investeren in geluidstechnologie.

Lyngdorf Audio staat bekend als de eerste high-end fabrikant die ‘all-in’ is gegaan op geavanceerde ruimtecorrectie en digitale versterking. En dat begon allemaal in de jaren 1990. In die tijd was Peter Lyngdorf eigenaar van Snell Acoustics in Boston, de ontwikkelaars van het eerste ruimtecorrectiesysteem ter wereld dat heel nauwkeurig het volledige frequentiebereik kon aanpassen. Ook investeerde hij in die tijd in een Deens project, wat later zou resulteren in de Millennium – de eerste 100% digitale versterker ter wereld. De achterliggende technologie was bedacht door Peters goede vriend Lars Risbo. In 2000 verkochten ze de patenten aan Texas Instruments en inmiddels worden die gebruikt in digitale versterkers van over de hele wereld.

De ervaring die Peter Lyngdorf opdeed met Snell Acoustics en de technologie van Risbo, zou de basis vormen voor Lyngdorf Audio. Maar met ervaring alleen kom je er niet. Je hebt ook geld nodig. En dus werd een deel van de jarenlange winst van HiFi Klubben geïnvesteerd in Lyngdorf Audio. Dat resulteerde in een geluidstechnologie die het geluid in de gemiddelde woonkamer een gigantische ‘boost’ geeft. Peter Lyngdorf, de man achter Lyngdorf Audio en HiFi Klubben, zegt:

‘Ons RoomPerfect-ruimtecorrectiesysteem is nog steeds uniek in zijn soort: het is gebruiksvriendelijk en werkt altijd. En daarnaast hebben we enkele van de meest geavanceerde multikanaals-processoren en -voorversterkers ontwikkeld. Kortom: het beste geluid en de meest betrouwbare producten.’2_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Het is druk in de fabriek van Lyngdorf Audio, waar met name tweekanaals hifi-apparatuur en geavanceerde surroundprocessoren voor home-cinema en multikanaals-muziek worden gebouwd. Deze producten werden zo goed ontvangen dat het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste high-end audiospecialist in Scandinavië. En dat komt vooral door het ruimtecorrectiesysteem RoomPerfect – het eerste in zijn soort en zeer gebruiksvriendelijk. Ook recensenten zijn erg onder de indruk van de revolutionaire producten van Lyngdorf Audio. Net als HiFi Klubben zelf – wat blijkt uit het feit dat veel van onze medewerkers thuis iets van Lyngdorf Audio hebben staan. 3_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Als je de oprichter van Lyngdorf Audio vraagt naar zijn favoriete product, lacht hij en antwoordt: de TDAI-3400. En hij is niet de enige, want de TDAI-3400 is tot op heden het meestverkochte product van Lyngdorf Audio.
‘Het is gebruiksvriendelijk, zit vol moderne features en heeft een fantastisch geluid. En hij heeft RoomPerfect, waardoor je altijd alles uit je installatie haalt. Waarschijnlijk is het de meest geavanceerde geïntegreerde versterker van dit moment. Er bestaat geen enkele andere versterker die hetzelfde doet en kan.’

Ook de experts zijn weg van de TDAI-3400. In een recensie van het Scandinavische tijdschrift Lyd & Billede kreeg de geïntegreerde versterker zes sterren en een bijzondere vermelding. En dit jaar schreef het grote internetmagazine soundstagehifi.com: ‘Ik heb meer van de Lyngdorf Audio TDAI-3400 genoten dan van welk ander apparaat dat ik ooit heb gerecenseerd dan ook.’ Veel beter kan gewoon niet!4_LYNGTDAI3400BK_1920x1080.jpg

Als er iets op hifi-gebied gebeurt, is Peter Lyngdorf nooit ver weg. En dat hij zo betrokken is bij nieuwe technologieën, is ook goed nieuws voor HiFi Klubben. Het bedrijf Purifi Audio, waarvan Lyngdorf een van de oprichters is, is daarvan een goed voorbeeld. Van oudsher worden de meeste problemen met geluid opgelost door ingewikkeldere producten te maken en componenten toe te voegen. Purifi doet het anders – zij maken geoptimaliseerde producten die klaar zijn voor massaproductie. Op wetenschappelijke basis zijn zij in staat om de specifieke eigenschappen van traditionele componenten en materialen optimaal te benutten. En daar zijn ze inmiddels vijf jaar mee bezig.

‘Het is heel interessant allemaal, en het resultaat zal ook invloed hebben op wat er bij HiFi Klubben gebeurt,’ vertelt Lyngdorf.

Purifi wordt al gebruikt door NAD en DALI. En ook Lyngdorf Audio komt met een reeks versterkers met Purifi-technologie. Die klinken niet alleen heel goed, ze zijn ook nog eens extra duurzaam. Peter Lyngdorf zegt:

‘We zijn bezig met een betaalbaar multikanaals-systeem, een 8-kanaalsversterker met Purifi-technologie. Deze versterker heeft minder vervorming dan welke andere multiversterker dan ook. Hij produceert geen warmte – alleen muziek.’ 1_STEMODELOWH_1920x1080.jpg

Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen van goed geluid kunnen genieten, heeft Lyngdorf Audio een nieuwe
streaminginstallatie ontwikkeld, voor een lagere prijs en met een compacter, interieurvriendelijk ontwerp. Met de TDAI-1120 kun je streamen en genieten van je muziek met de allerbeste kwaliteit. Zonder dat je woonkamer vol staat met apparatuur!

Lees meer over TDAI-1120.