Skip to content
Lyngdorf
Wandluidsprekers

Lyngdorf D-500 Center

€ 2.499,00stuk
Onbekende levertijd
Mooi, vol hifi-geluid uit een bijna onzichtbare middenluidspreker in de muur. Dé manier om in je home-cinema te genieten van het geluid van Lyngdorf.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf D-500 Center – exclusieve ‘in-wall’ middenluidspreker met een compromisloos hifi-geluid voor games en films

 • Helder en dynamisch hifi-geluid voor filmeffecten, stemmen en instrumenten
 • Past bij de andere inbouwluidsprekers van de Lyngdorf D-serie
 • Superslanke, gesloten behuizing met geïntegreerde backbox
 • De voorgrill kan worden overgespoten in andere kleuren
 • Kan achteraf worden geïnstalleerd

De Lyngdorf D-500 Center is een krachtige ‘in-wall’ middenluidspreker – de perfecte aanvulling op de bijpassende D-500. Zelfs in grotere ruimtes heeft de D-500 Center een overtuigend filmgeluid met echte hifi-kwaliteit. Hij heeft meer dan genoeg dynamiek en geeft effecten, stemmen en instrumenten even nauwkeurig weer als een traditionele middenluidspreker. Het enige verschil is dat hij in de muur zit, zodat je interieur alle ruimte krijgt.

Als je een home-cinema met ingebouwd topgeluid wilt, hoef je hem alleen maar aan te vullen met een aantal kleinere wand- of plafondluidsprekers – D-5 en D-5 IC – voor de achter- en hoogtekanalen. En om het helemaal af te maken, kun je ook een subwoofer van Lyngdorf toevoegen – zoals de superkrachtige BW-20, die je geluid nog meer diepte en dynamiek geeft.

Eenvoudige montage met geïntegreerde backbox

De D-500 Center heeft een superslanke, geïntegreerde backbox die zorgt voor perfecte akoestische prestaties. Met deze backbox is de luidspreker namelijk totaal onafhankelijk van de constructie van je muren of het volume achter een gipswand. En bovendien kun je de D-500 Center hierdoor achteraf monteren in een bestaande muur via het slimme ‘dogleg’-systeem.

De Lyngdorf D-500 Center is verkrijgbaar met een zwarte finish met witte voorgrill (de voorgrill kan overgespoten worden).

Hier vind je de technische tekeningen.

Krachtige speakers en geïntegreerde backbox

De Lyngdorf D-500 Center geeft veel traditionele middenluidsprekers het nakijken. De krachtige 7”-bas/middenspeaker heeft een lichte, maar extreem sterke membraan van aluminium. Hij wordt ondersteund door twee passieve 7” slave-luidsprekers, waardoor de behuizing groter klinkt dan hij in feite is. De bijdrage van de passieve luidsprekers is natuurlijk zorgvuldig geoptimaliseerd, zodat je een supergoede basweergave krijgt, zonder negatieve bijwerkingen.

Lyngdorf heeft de D-500 Center voorzien van een geïntegreerde behuizing. Zo wordt de invloed van de muur geëlimineerd. En dankzij de geïntegreerde backbox kun je de D-500 Center moeiteloos in elke bestaande muur monteren, zonder dat je hoeft na te denken over een losse backbox of de brandveiligheidsvoorschriften.

D staat voor discreet

Het Deense Lyngdorf Audio – en zijn legendarische zusterbedrijf Steinway Lyngdorf – hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen van hoogwaardige surround-home-cinema’s. De unieke RoomPerfect-ruimtecorrectie past alle luidsprekers en subwoofers perfect op elkaar aan en stemt het geluid af op elke ruimte. Hierdoor kun je jouw huis precies inrichten zoals jij dat wilt. Je hoeft dus niet meer naar je luidsprekers te ‘luisteren’.

Met hun nieuwe modellen verlegt Lyngdorf Audio zijn expertise op het gebied van home-cinema en luidsprekers naar inbouwluidsprekers. Je kunt kiezen uit verschillende modellen en verschillende installaties. Van een moderne woonkamer met geïntegreerde luidsprekers naast de TV, tot de grootste home-cinema met een enorm scherm en luidsprekers in de muren en het plafond.

De D-serie bestaat uit inbouwluidsprekers met een discrete montage in muren en plafonds. Alle modellen worden bovendien geleverd met hun eigen behuizing, waardoor de planning en installatie veel eenvoudiger worden – ze kunnen namelijk ook achteraf worden gemonteerd. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over een aparte ‘oversized’ backbox die je goed moet inplannen tijdens de bouw of renovatie van je huis. De geïntegreerde behuizing zorgt er ook voor dat je altijd een goed gedefinieerd en consistent geluid krijgt, en minder afhankelijk bent van de constructie van je muren of plafonds.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Helder en dynamisch hifi-geluid voor filmeffecten, stemmen en instrumenten
 • Past bij de andere inbouwluidsprekers van de Lyngdorf D-serie
 • Superslanke, gesloten behuizing met geïntegreerde backbox
 • Kan achteraf worden geïnstalleerd
 • De voorgrill kan worden overgespoten in andere kleuren

Tegens

 • Niet erg compact (breedte/hoogte)

Accessoires voor de Lyngdorf D-500 Center

TDAI-2170
Lyngdorf TDAI-2170
Geïntegreerde versterker
€ 3.199 / Systeem

Technische specificaties

Impedantie4 ohm
Frequentiebereik (-3 dB)50-22.000 Hz
Gevoeligheid88 dB

Aanbevolen producten