Skip to content

Allround of speciaal – vind je favoriete model

Zo kies je de juiste
hoofdtelefoon

Een goede hoofdtelefoon vult je leven en je oren met schitterend geluid – thuis, onderweg en tijdens het gamen. Wij helpen je jouw ideale hoofdtelefoon te vinden.

Heb je een smartphone? Dan heb je gegarandeerd ook een hoofdtelefoon. Maar als je de oordopjes gebruikt die je gratis bijgeleverd hebt gekregen, dan mis je echt iets. Die oordopjes zijn eerst en vooral goedkoop – en jij en je oren verdienen wel wat beters!

Er zijn eindeloos veel modellen, merken en soorten om tussen te kiezen, dus we snappen dat het een beetje verwarrend kan zijn. En als je gewoon dezelfde hoofdtelefoon kiest als je vrienden, dan krijg je misschien niet het geluid en de ervaring waar je naar op zoek bent.

Als je weet welk type hoofdtelefoon en welke functies je precies nodig hebt, dan wordt het al een stuk eenvoudiger. En natuurlijk spelen het ontwerp en de prijs ook een rol.

Allround – een hoofdtelefoon die alles kan

Eerst moet je bepalen of je een hoofdtelefoon wilt die zoveel mogelijk kan, of dat je voor ‘all-in’ gaat en kiest voor een model dat specifiek bedoeld is voor een bepaald gebruik, zoals sport, high-end, gaming enz. Over deze speciale modellen kun je hieronder meer lezen.

Als je een allround-oplossing wilt, kun je kiezen uit:

  • Fullsize (over-/on-ear)
  • Oordopjes (in-ear)

Beide modellen kunnen geweldig klinken, en ze zijn zowel draadloos als met kabel verkrijgbaar. Als je moet kiezen, is het slim om even na te denken over hoe je van plan bent je nieuwe hoofdtelefoon te gebruiken. Zowel het draagcomfort, de functionaliteit als de accuduur (bij draadloze modellen) moeten natuurlijk passen bij wat jij met je allround-hoofdtelefoon wilt gaan doen.

On-ear/Over-ear
Koptelefoons

DALI IO-6 Draadloze koptelefoon
DALI IO-6
Draadloze koptelefoon
€ 349,00 / stuk(s)

Alle hoofdtelefoons hebben zo hun voor- en nadelen, en dat heeft vaak niets met de kwaliteit te maken. Het maakt het alleen nóg belangrijker dat je een model kiest dat perfect bij je past.

Hier kun je meer lezen over True Wireless

In-ear 
Koptelefoons

Sony WF-1000XM4 Draadloze in-ear hoofdtelefoon
Sony WF-1000XM4
Draadloze in-ear hoofdtelefoon
€ 249,00 / € 279,00 / set

Draadloos of kabel – een belangrijke keuze

Draadloze hoofdtelefoons geven je maximale bewegingsvrijheid en kunnen echt heel goed klinken. Daar staat tegenover dat ze wel stroom verbruiken – van zichzelf én van je telefoon, omdat de Bluetooth-zender geactiveerd moet zijn. Je moet er dus rekening mee houden dat je de hoofdtelefoon bijna even vaak moet opladen als je telefoon, om te voorkomen dat je ineens geen muziek meer hebt. Gelukkig hebben veel draadloze hoofdtelefoons (on-/over-ear) ook een aansluiting voor kabel, dus je hebt altijd een back-up.

Maar er zijn ook redenen om te kiezen voor een bekabelde hoofdtelefoon:

  • je vergeet de hele tijd je oordopjes op te laden, zodat ze altijd net op het verkeerde moment leeg zijn.
  • je bent op zoek naar een eenvoudige, betrouwbare en betaalbare oplossing.
  • je wilt de accu van je telefoon sparen, bijvoorbeeld als je lang onderweg bent.
  • je gaat voor compromisloos hifi-geluid, eventueel in combinatie met een aparte hoofdtelefoonversterker.

Noise Cancelling/ANC – elimineer geluiden uit je omgeving

Sommige draadloze hoofdtelefoons – met name over-ear modellen – hebben actieve, elektronische noise-cancellation (noise-cancellation/ANC) die het geluid van de omgeving dempt, zodat jij je volledig kunt richten op de muziek. Dat is heel handig als je bijvoorbeeld vaak in een vliegtuig, bus of trein zit en last hebt van het geluid van motoren of krijsende baby’s.

ANC heeft bijna geen bijwerkingen, het gebruikt alleen wat meer stroom, en is dus een heel slimme oplossing om nog relaxter van je muziek te kunnen genieten.

Bij HiFi Klubben kun je kiezen uit een heleboel mooie en bekroonde ANC-hoofdtelefoons, bijvoorbeeld de Denon AH-GC30, B&W PX7, Sony WH-1000XM3 en Beoplay H9. Dit zijn de beste hoofdtelefoons die je op dit moment kunt kopen, qua technologie, design en finish.

Accu en speelduur – hoe lang kan ik muziek luisteren?

Draadloze hoofdtelefoons moeten regelmatig opgeladen worden. De accuduur van een draadloos in-ear model – en zeker bij True Wireless-modellen – is vaak maar drie uur, terwijl een fullsize-model wel 30 uur of langer mee kan gaan.

Dit heeft dus nogal wat gevolgen voor de manier waarop je een hoofdtelefoon kunt gebruiken. Denk er dus goed over na voordat je een draadloze hoofdtelefoon koopt.

Comply-schuimdopjes – beter geluid en meer comfort voor weinig geld

Veruit de meeste in-ear hoofdtelefoons worden tegenwoordig geleverd met kleine oordopjes van siliconen of rubber die je direct in je oren stopt. Het is heel belangrijk dat deze dopjes goed afsluiten, want anders hoor je geen echt basgeluid.

De slimme oordopjes van Comply zijn gemaakt van traagschuim, waardoor ze uitzetten in de gehoorgang en zich dus perfect aanpassen aan jouw oren. Hierdoor krijg je perfect geluid en optimaal comfort! Je zult versteld staan van het verschil met standaard oordopjes, dus dit is een accessoire dat je echt moet komen proberen.

Kom langs en luister – dan hoor je het verschil

Bij HiFi Klubben vinden we hoofdtelefoons net zo belangrijk als een nieuwe installatie of luidsprekers. Daarom ben je van harte welkom in een van onze winkels om het geluid, de pasvorm en finish van de verschillende modellen zelf te ervaren.

Een hoofdtelefoon is iets heel persoonlijks en moet dus perfect aansluiten bij jouw stijl en smaak. Daarnaast vinden veel mensen het design ook belangrijk – het is een wereld van verschil of je te maken hebt met kunststof, metaal of leer. En dat merk je ook in de prijs.

Als je een hoofdtelefoon op je oren zet en goed luistert, weet je meestal direct of hij wel of niet bij je past. Het is eigenlijk hetzelfde als met nieuwe schoenen – je moet het gewoon proberen. En als je het goede model kiest, heb je er jarenlang plezier van. Kom dus even langs, we helpen je graag.

Speciale hoofdtelefoons voor sport en hifi

Soms heb je niet genoeg aan een Zwitsers zakmes of een ‘one size fits all’. Voor sommige dingen heb je een specialist nodig, een expert op een bepaald vakgebied. En dat geldt ook voor hoofdtelefoons. Sommige modellen zijn namelijk ontwikkeld met een heel specifiek doel voor ogen – met alle voor- en nadelen van dien.