Skip to content
Je kunt natuurlijk niet zonder een goede koptelefoon, zeker niet als je altijd en overal wilt genieten van muziek en goed geluid. Deze gids helpt je om je ideale koptelefoon te vinden.

Een koptelefoon moet niet alleen goed klinken. Hij moet er ook mooi uitzien en lekker zitten. Bij HiFi Klubben hebben we al onze modellen zorgvuldig uitgekozen op basis van geluid, design, een duurzaam ontwerp en een concurrerende prijs. Of je nu in-ears of over-ears wilt, draadloos of met kabel, een avondtraining in de gym of een ochtendsessie op de bank samen met Mozart – je vindt je perfecte koptelefoon bij HiFi Klubben.

HiFi Klubben is er voor iedereen die tegen de stroom in durft te gaan. Wij zijn er trots op dat je bij ons altijd het beste advies en de beste koptelefoons vindt voor jouw situatie. En bij ons kun je alle modellen testen en horen voordat je iets koopt – en je krijgt 5 jaar ledengarantie op al onze producten. Welkom bij HiFi Klubben – waar goed geluid en een goed ontwerp samenkomen!

Meest populaire
koptelefoons

Luisteren
voordat je iets koopt

In de winkels van HiFi Klubben kun je het geluid, de pasvorm en de finish van verschillende koptelefoons testen voordat je een keuze maakt. En dat geldt ook voor in-ears! Onze vakkundige medewerkers helpen je graag om iets te vinden dat perfect bij jou, je situatie en jouw smaak past. Kom eens langs bij HiFi Klubben en ervaar het verschil!
Winkels

Wat is
True Wireless?

True Wireless zijn in-ear koptelefoons zonder kabels. De twee oordopjes zitten los in elk oor, en als je ze niet gebruikt kun je ze in je zak stoppen met het bijgeleverde oplaadetui. Er komen steeds meer True Wireless-koptelefoons bij en je kunt kiezen uit veel verschillende modellen, die speciaal ontwikkeld zijn voor sport, goed geluid, telefoongesprekken, noise-cancellation, accuduur, design enzovoort. Bij de eerste True Wireless-modellen was de accuduur nog een probleem, maar tegenwoordig kun je met de meeste oordopjes de hele dag naar muziek luisteren.

Draadloze
koptelefoons
voor draadloze vrijheid

 • Overal en altijd van je muziek genieten zonder irritante kabels
 • Keuze uit veel verschillende modellen, fullsize en oordopjes
 • Veel handige functies voor muziek, noise-cancellation, gesprekken en workouts
 • Veel modellen met extreem lange accuduur
 • Waarom kiezen voor een
  koptelefoon
  met kabel?

 • Je vergeet altijd om je draadloze oordopjes op te laden, waardoor ze altijd op het verkeerde moment leeg zijn.
 • Je bent op zoek naar een eenvoudige, betrouwbare en betaalbare oplossing.
 • Je wilt de accu van je telefoon sparen, bijvoorbeeld als je lang onderweg bent.
 • Je gaat voor compromisloos hifi-geluid, eventueel in combinatie met een aparte koptelefoonversterker.
 • Head-fi
  De Formule 1 van de koptelefoons

  Head-fi is de Formule 1 van de koptelefoons. Hier gaat het om perfectie. Met een echte head-fi-koptelefoon krijg je een schitterend geluid, zonder dat je je geld hoeft uit te geven aan een grote en kostbare high-end installatie. Bekijk ons assortiment head-fi-koptelefoons en -versterkers.
  Meer informatie over head-fi

  Noise-cancellation / ANC
  – elimineer geluiden uit je omgeving

  Sommige draadloze koptelefoons – met name de over-ear modellen, maar ook steeds meer True Wireless-oordopjes – hebben elektronische ruisonderdrukking (Active Noise Cancellation/ANC). ANC is een superslimme oplossing die het geluid uit je omgeving elimineert. Dat is heel handig als je bijvoorbeeld vaak in een vliegtuig, bus of trein zit.

  ANC registreert het geluid van de omgeving via een microfoon en dempt het door een ‘tegengeluid’ te produceren. En het werkt echt, zeker bij het geluid van treinen of vliegtuigen of in andere situaties waarin je last hebt van motorgeluiden en krijsende kinderen. Koptelefoons met noise-cancellation hebben vaak ook ‘hear-through’ of ‘transparency’, zodat je op een knop kunt drukken om te horen wat de stewardess, je vrienden of kinderen tegen je proberen te zeggen. ANC verbruikt iets meer stroom, maar het helpt je echt om totaal ontspannen van je muziek te genieten.

  Video:

  Zo kies je
  de juiste
  koptelefoon

  Als je een koptelefoon kiest, moet je eerst bedenken waar je hem vooral voor gaat gebruiken. Er is keuze genoeg, maar een koptelefoon waarmee je lekker thuis op de bank naar muziek luistert, is niet altijd ideaal voor een reis over de Atlantische Oceaan of een middag in de sportschool. En omgekeerd.

  Welke koptelefoons zijn het best voor
  sportief gebruik?

  De meeste mensen die tijdens het sporten naar muziek willen luisteren, gaan direct voor True Wireless. Veel modellen zijn bestand tegen stof en water – je kunt ze zelfs even afspoelen als je klaar bent met je workout. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden – zeker als je het niet erg vindt dat je een beetje modder en zweet niet kunt afspoelen.

  Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een True Wireless met extra goed geluid of oproepen, ook al zijn die niet 100% waterdicht. De meeste modellen zijn wel bestand tegen een regenbuitje – je moet ze alleen niet verdrinken. En je hoeft maar over straat of door het park te lopen om te zien dat echt heel veel mensen hun fullsize koptelefoon ook gewoon buiten gebruiken. Maar voor intensief gebruik zijn een paar robuuste oordopjes meestal de beste keuze.

  Welke koptelefoons zijn het best voor
  telefoongesprekken?

  Bijna alle draadloze koptelefoons – fullsize en oordopjes – hebben ingebouwde microfoons en knoppen om je telefoongesprekken en voice-control te regelen. Dat geldt ook voor de inmiddels bijna uitgestorven in-ears met kabel, waar deze functies meestal op de kabel zitten. Elk model heeft zijn eigen oplossing voor waar de bediening zit en het verschil in de gesprekskwaliteit aan beide kanten van de lijn kan best groot zijn.

  Het is best lastig om van tevoren te weten hoe goed een bepaalde koptelefoon is voor telefoongesprekken. Als je dat belangrijk vindt, adviseren we je om naar een van onze winkels te komen en het zelf uit te proberen. Dan weet je zeker dat je een oplossing krijgt die perfect bij je past – qua geluid én functionaliteit.

  De accu is leeg
  – kan ik luisteren met kabel?

  Als je vergeet om je draadloze koptelefoon op te laden, loopt de accu langzaam leeg. Dan kun je dus niet meer draadloos luisteren. Maar bij de meeste draadloze over-ear en on-ear modellen kun je een gewone kabel gebruiken, zodat je muziek kunt luisteren totdat je telefoon leeg is. Als je kiest voor draadloze in-ears moet je accepteren dat je geen kabel kunt gebruiken, en dat geldt ook voor sommige fullsize modellen. Kijk dus eerst even goed naar de productbeschrijving.

  Inspelen
  en volume

  Net als gewone luidsprekers moet je hoofdtelefoons ook een tijdje inspelen. De mechanische componenten van de speaker en de speaker zelf gaan langzaam maar zeker steeds beter werken. Vaak merk je al een verschil na 10 tot 20 uur. Je kunt je hoofdtelefoon bijvoorbeeld een nachtje laten spelen op gemiddeld volume. Pak je langste playlist – bij voorkeur een paar nummers met een zware bas – en als je de volgende ochtend bent opgestaan, kun je meteen al bij de koffie genieten van een perfect ingespeelde hoofdtelefoon!

  Let op het volume als je naar muziek luistert. Een hoofdtelefoon stuurt de muziek direct je oren in, en daarom moet je extra voorzichtig zijn. Als je lang met een hoofdtelefoon op naar muziek luistert, worden je oren moe en krijg je automatisch de neiging om de muziek harder te zetten. Als dat gebeurt, kun je beter even een pauze nemen. Een te hoog volume is – vooral als het wat langer duurt – erg slecht voor je oren.

  Nieuwe 
  koptelefoons

  Luisteren
  voordat je iets koopt

  In de winkels van HiFi Klubben kun je het geluid, de pasvorm en de finish van verschillende koptelefoons testen voordat je een keuze maakt. En dat geldt ook voor in-ears! Onze vakkundige medewerkers helpen je graag om iets te vinden dat perfect bij jou, je situatie en jouw smaak past. Kom eens langs bij HiFi Klubben en ervaar het verschil!
  Winkels