HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Set van de maand

September

Iedereen die bij HiFi Klubben werkt is totaal bezeten van goed geluid, en die passie willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen. Elke maand vragen we een van hen daarom om wat meer vertellen over een bepaalde installatie.

We praten met Thomas Carlsen in de winkel van HiFi Klubben in het Noorse Lillestrøm. ‘Met deze installatie krijg je een geluidsbeeld dat groot, warm en zo overtuigend is dat je wel móet blijven luisteren’, zegt Thomas. Hij heeft gekozen voor een paar 705 S2-luidsprekers van Bowers & Wilkins, een Denon PMA 2500NE en een Project Xtension 9.

‘De 705 S2 is een elegante stand-mount luidspreker met een geluid dat veel groter klinkt dat je zou verwachten bij dit formaat. De tweeter aan de bovenkant heeft een schitterend, driedimensionaal stereoperspectief. En de Denon PMA 2500NE houdt de luidsprekers zo stevig onder controle, dat zelfs de meest veeleisende passages in je muziek geen enkel probleem zijn’, legt Thomas uit.

‘Met deze mooie draaitafel van Pro-Ject als geluidsbron krijg je een installatie waar niets of niemand tegenop kan. De massieve constructie elimineert interne en externe trillingen, en dankzij de nauwkeurige toonarm kan het element ongestoord zijn werk doen’, zegt hij. ‘De Xtension 9 verdient een goed element, en dus zou ik de Ortofon Quintet Black aanraden. Dit MC-element volgt de groeven heel nauwkeurig en door de shiabata-slijping komt de naald tot diep in de groeven, voor een kristalhelder en precies geluid!’

En om zijn muziekervaring compleet te maken, heeft Thomas gekozen voor een RIAA-/phonovoorversterker van Pro-Ject. ‘De PhonoBox DS filtert bijna alle ruis weg, zodat alleen het zuivere, perfecte geluid overblijft’, aldus Thomas.

Als Thomas de installatie die hij heeft samengesteld moet testen, kiest hij voor het nummer The Spoils van Massive Attack. ‘Dit is Massive Attack zoals we ze kennen, met hun opvallende triphop-sound, en natuurlijk de schitterende stem van Hope Sandoval van Mazzy Star. Het systeem zorgt ervoor dat de vocalen precies in het midden tussen de luidsprekers komen. Samen met de basgitaar en de ultrastrakke percussie. Let ook eens op het orkest, dat langzaam opbouwt naar het refrein. Je hoort het massieve geluid van de strijkers veel beter dan je zou verwachten op basis van de plaatsing van de luidsprekers’, zegt hij.

We maken gebruik van koekjes, ook wel cookies, zodat je online kunt winkelen. We gebruiken ze ook om uit te vinden hoe onze website wordt gebruikt, zodat we onze site verder kunnen verbeteren. Door verder te gaan accepteer je deze cookies. Lees meer over cookies hier